Mijn favoriete Spotify playlists om mee te studeren

Hier in Ierland zijn de weken van de examens aangebroken, en simpel gezegd kun je stellen dat dat bij bijna iedereen de nodige stress oplevert. Het is ook wel lastig: aan de ene kant wil je zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de mensen hier voordat we allemaal weer naar huis gaan, maar aan de andere kant moet er toch ook echt gestudeerd worden. Studeren met muziek op vind ik ontzettend fijn, maar dan wel muziek zonder zang zodat ik me goed kan focussen. Spotify heeft een aantal hele fijne playlists voor studeren, en vandaag zet ik mijn favorieten voor jullie op een rijtje!

studerenNachtklanken is eigenlijk een afspeellijst die onder het genre ‘Slaap’ staat, maar ik vind hem echt superfijn om te studeren! De nummers zijn allemaal zonder zang en heel relaxend, zodat ik alle stress van de toets even vergeet haha. En ik kan me er ook heel goed door concentreren!

Reading Soundtrack bestaat eigenlijk vooral uit soundtracks van films, dus als ik deze luister krijg ik altijd heel veel zin om die films te kijken wat eigenlijk een nadeel is, maar voor de rest helpen de nummers me wel om te concentreren. Ze zijn allemaal net iets meer ‘upbeat’ dan Nachtklanken, dus als je even een beetje extra motivatie nodig hebt is deze afspeellijst perfect.

Deep Focus bevat vooral ‘electronic rock’ zoals Spotify het zelf beschrijft, maar dan wel op een heel relaxed tempo. De naam van deze afspeellijst klopt precies, je raakt er echt van in een diepe focus, dus als je je écht moet concentreren is deze afspeellijst precies wat je nodig hebt.

Studeren is eigenlijk een mix van alles hierboven. Eerlijk gezegd vind ik deze het minst fijn, omdat je soms dus van een rustig pianoliedje opeens naar een electronic rock nummer gaat en dan weer naar een nummer met zang, maar als ik taken doe waar ik geen supersonische concentratie voor nodig heb, wil ik deze nog wel eens opzetten.

En als kerst op de taart heb ik ook mijn eigen Spotify-playlist voor het studeren gemaakt, omdat ik soms gewoon zin heb in alleen maar liedjes die ík leuk vind. Deze playlist heet Studytime en als je mijn volledige naam (Rowan Koeleman) intypt in de zoekbalk vind je hem vanzelf. Dit zijn niet alleen maar instrumentale liedjes want er zitten ook wat liedjes van Disney bij en musicals, want dat luister ik gewoon graag.

Dat waren mijn favoriete Spotify playlists om op te studeren! Heb jij nog fijne playlists die je met mij wil delen? Laat dan vooral een berichtje achter in de comments want ik kan altijd nieuwe playlists gebruiken! 

Advertentie

Een gedachte over “Mijn favoriete Spotify playlists om mee te studeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s