Boeken die perfect zijn voor de Kerstvakantie

Voor vele van jullie zal de Kerstvakantie alweer in zicht komen. Heerlijk twee weken ontspannen en genieten van de gezelligste maand van het jaar! Ik vind het altijd heerlijk om veel te lezen in de Kerstvakantie, omdat je je dan lekker kan opkrullen op de bank met een dekentje en thee. Perfect! Vandaag heb ik wat boeken(series) op een rijtje gezet die perfect zijn om te lezen tijdens de Kerstvakantie, omdat je er een echt winters en festive gevoel van krijgt.

Image result for christmas bookshelf

De Kronieken van Narnia – C.S. Lewis
We bijten het spits af met één van mijn favoriete series evah, namelijk de Kronieken van Narnia! Deze zevendelige serie is perfect om te lezen tijdens de Kerstvakantie, omdat je ze dan gelijk allemaal achter elkaar kunt lezen. Alleen het eerste deel speelt zich écht in de winter af, maar ook van de rest van de boeken zul je een warm gevoel krijgen.

Het eerste deel in de Kronieken van Narnia gaat over twee broers en twee zussen die op en dag in een magisch land terecht komen waar het voor altijd winter lijkt te zijn. Ze blijken de uitverkorenen te zijn die als enige dit land kunnen redden van de eeuwige kou. Maar dit is slechts het begin van de avonturen van de vier kinderen. Er zit zoveel meer in dit verhaal en ik kan er geen genoeg van krijgen! Zelf heb ik twee jaar geleden een prachtige hardcover bundel gekocht met mooie illustraties, die dus echt perfect is om tijdens de Kerstvakantie te lezen.

Deze bundel is voor €45 te koop op bol.com, wat qua prijs heel schappelijk is als je bedenkt dat hier zeven boeken in staan.

De complete Kronieken van Narnia

Ohja, en mocht je na alle zeven boeken nog steeds geen genoeg hebben van Narnia, er zijn drie delen verfilmd en deze zijn alle drie zeker het kijken waard! Al is het alleen al voor de prachtige muziek.

Harry Potter
Natuurlijk kan Harry Potter niet ontbreken in dit lijstje. Ik vraag me af of er mensen zijn die Harry Potter niet kennen, maar als jij zo iemand bent: begin met Harry Potter lezen in de Kerstvakantie! Het zal je leven veranderen! Ik heb Harry Potter vorig jaar voor het eerst gelezen (de films keek ik al vanaf mijn jeugd), en het zijn echt dé perfecte boeken om in de herfst/winter te lezen omdat Kerst in elk boek wel een rol speelt. Eenmaal begonnen zul je de boeken niet meer kunnen wegleggen, zo spannend en leuk zijn ze. En net als bij Narnia: als je klaar bent met de boeken, kun je daarna mooi alle films kijken. Genoeg materiaal dus om je niet te vervelen in de vakantie.

Image result for harry potter christmas

De Grisha serie – Leigh Bardugo
De Grisha serie speelt zich af in een fantasiewereld dat erg doet denken aan een magisch oud Rusland. Rusland = koud, dus daarom is deze serie perfect om tijdens koude dagen te lezen! Op dit moment ben ik zelf bezig met Dreiging en Duisternis, het tweede deel, en ik moet zeggen dat ik er inderdaad een enorm winters gevoel van krijg.

Kortgezegd gaat de serie hierover:

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Blossom Books

De boeken zijn heel mysterieus doordat de wereld waarin het zich afspeelt totaal onbekend is voor ons. Maar dat maakt het juist zo leuk! De boeken zijn zeker een aanrader, en de covers zijn prachtig.

Image result for de grisha

De Wolvenprinses – Cathryn Constable
Vorig jaar winter las ik De Wolvenprinses, en hoewel ik het boek slechts drie sterren gaf, weet ik nog wel dat ik er een heel winters en knus gevoel van kreeg. Daarom vind ik dat dit boek niet mag ontbreken in dit lijstje.

De Wolvenprinses gaat over drie meisjes die op een dag terecht komen in een paleis van een Russische prinses. Al snel blijkt dat deze prinses niet helemaal eerlijk is en dat er geheimen in het paleis rusten.

De Wolvenprinses is maar €7,95 op bol.com en daarom een perfect Kerstcadeautje!

De wolvenprinses

De Notenkraker – Alexandre Dumas
And last but not least: De Notenkraker! Ik werd verliefd op het verhaal toen ik vele jaren geleden hier de Barbiefilm van zag, en toen ik in Londen was, was het warenhuis Liberty gehuld in de Notenkraker stijl, inclusief muziek en al. Toen kocht ik ook het boek waar ik enorm blij mee ben. Ik ben er al in begonnen en het boek geeft me zo’n enorm kerstgevoel dat ik deze niet in de lijst kon weglaten. 

Kort gezegd gaat De Notenkraker over Clara die onder de kerstboom een notenkraker vindt. Deze notenkraker komt ’s nachts tot leven en Clara ontdekt dat hij een groot geheim met zich meedraagt. Als ’s nachts een muizenleger de kamer binnendringt, begint een betoverend verhaal over liefde en vriendschap.

Dit beroemde verhaal is in vele soorten boeken en uitgaven te vinden, van prentenboek tot audio cd tot ‘gewoon’ boek. En het is zeker een aanrader! Dit is mijn eigen versie, waar ik enorm blij mee ben:

p1160325p1160326

Van welke boeken krijg jij een echt winters Kerstgevoel? 

 

 

8 gedachten over “Boeken die perfect zijn voor de Kerstvakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s