Silber, het tweede boek der dromen – Kerstin Gier

Ongeveer twee weken geleden merkte ik aan mezelf dat ik een beetje in een leesdipje zat. Ik had helemaal geen zin meer om te lezen, wat ook kwam omdat de verplichte literatuur voor mijn studie een beetje teveel werd. Daarom besloot ik in een boek te beginnen waarvan ik het eerste deel in een ruk uitlas en waar ik toentertijd enorm van genoten had. En ja hoor, ik las dit boek in een ruk uit en mijn leesdip is als de sneeuw voor de zon verdwenen!

Image result for silber #2

Algemene gegevens
Titel: Silber, het tweede boek der dromen
Auteur: Kerstin Gier
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult
Serie: Silber #2

Het verhaal
Liv Silber heeft nogal wat aan haar hoofd: Hoe kan het dat het roddelblog van de school al haar geheimen kent? Welke duistere gestalte schopt ’s nachts stennis in de eindeloze gangen van de droomwereld? En wat gaat ze doen aan haar onuitstaanbare stiefzusje en sluwe grootmoeder? Nachtmerries, mysterieuze ontmoetingen en wilde achtervolgingen zijn niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het feit dat er zowel overdag als ’s nachts mensen zijn die nog een appeltje met Liv te schillen hebben, maakt het er allemaal niet beter op… Gelukkig heeft ze een aantal hele leuke (lees: knappe) vrienden en Henry die letterlijk de jongen van haar dromen is. Of heeft ook hij iets te verbergen?

Mijn mening
Ik had echt genoten van het eerste deel van Silber en ik kan nu toch wel met enige zekerheid zeggen dat Kerstin Gier één van mijn favoriete schrijfsters is. Haar manier van schrijven is zo ontzettend vlot, luchtig en vooral grappig, dat ik echt mega snel door haar boeken heen vlieg. Ook al gebeurt er in het plot misschien niet bizar veel, je wilt gewoon doorlezen omdat de manier van schrijven zo grappig is.

Liv is echt één van de grappigste personages van waaruit ik ooit gelezen heb. Haar humor is echt geweldig en haar manier van dingen beschrijven is echt om te smullen. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Ook haar zusje Mia vond ik weer net zo leuk en knuffelbaar als in het eerste deel.

Zoals ik al zei is het boek heerlijk luchtig geschreven en hierdoor hoef je ook niet erg na denken bij het lezen. Het is echt een heerlijk boek om tussen twee ‘zwaardere’ boeken door te lezen en zo even je gedachten te verzetten. Je wordt gegarandeerd vrolijk van dit boek!

Het viel me op dat ik het tweede deel wel minder spannend vond dan het eerste deel, maar dat kan ook komen omdat de droomwereld in het eerste deel nog helemaal onbekend was, en in het tweede deel weet je toch wat beter hoe alles in elkaar steekt en wat er speelt. Ik vond het tweede deel wel echt een stuk minder actie en spanning bevatten, en toen ik het boek uit had had ik zoiets van: ‘huh, is het al afgelopen?’, maar ik was zeker niet teleurgesteld. De humor en ‘gezelligheid’ van het boek maken dat helemaal goed!

Net als het vorige deel kan ik Silber alleen maar van harte aanbevelen aan iedereen! Het is een heerlijk luchtig en grappig (en soms ook wel een beetje spannend) boek dat je de tijd zal doen vergeten. Je zal pas kunnen stoppen met lezen als het boek uit is! Ik geef Silber, het tweede boek der dromen vier sterren!

4 sterren

Silber is voor €16,99 als hardcover en €9,99 als ebook te koop.

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van de schrijfstijl van Kerstin Gier? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s