Dingen die ik mis aan Nederland #2

Over een maand en één dag vlieg ik terug naar Nederland en hoewel ik het nog steeds prima naar mijn zin heb hier, zijn er toch steeds meer dingetjes die ik ga missen. Ik heb het dan niet per se over mijn familie en vrienden, maar meer over materialistische dingen die hier toch net even anders gaan dan in Nederland. Je kon al eerder lezen over de dingen die ik miste, maar er zijn weer een paar dingen bijgekomen op dat lijstje.

P1160162.JPGMijn douche
Ik snap niet waarom ik dit niet in mijn eerste post heb genoemd, want mijn douche is de meest verschrikkelijke ooit. De douchekop heeft heel weinig stralen en die zijn ook nog eens ontzettend slap. Daarnaast is de temperatuur nooit warm genoeg en duurt het ontzettend lang voordat hij eindelijk is opgewarmd, waardoor ik al meerdere malen onder een koude douche heb gestaan. Eén van de eerste dingen die ik ga doen als ik thuis ben is sowieso douchen! 

Erwtensoep en stamppot
Ik merk in Ierland dat ik toch wel echt een Nederlands meisje ben haha. Nu het weer kouder wordt heb ik ontzettend veel zin in dingen zoals erwtensoep en stamppot, maar helaas heb je daar niet helemaal de goede ingrediënten voor. Elles en ik hebben laatst wel een prei-pastinaak stamppot gemaakt die heerlijk was, maar niks is zo lekker als de hutspot of andijviestamppot van mijn ouders, of de erwtensoep van Unox.

Mijn boekenkast
Niet zo gek, maar ik mis mijn boekenkast heel erg! Nu ik hier maar vijf boeken zielig op een plankje heb staan, merk ik pas hoe vaak ik thuis voor mijn boekenkast zit/sta om er alleen maar naar te kijken. Ik mis het aanzicht van alle series die mooi op een rijtje naast elkaar staan, en ik kan ook echt niet wachten om al mijn nieuwe boeken een plekje te geven.

Mijn kledingstijl
Dit klinkt misschien een beetje gek (ik vind het zelf ook een beetje gek) maar ik heb in Ierland een enorm andere kledingstijl dan thuis. Thuis draag ik meerdere malen per week blazers, colbertjes, jasjes en andere ‘nette’ kleding, doe ik ook vak een rokje aan en draag ik laarsjes. In Ierland heb ik vier blazers in de kast hangen die ik nog geen één keer heb aangeraakt. Ook andere kleding die ik in Nederland als favorieten beschouw (daarom nam ik ze ook mee) heb ik hier nog maar een enkele keer gedragen. Hetzelfde geldt voor mijn schoenen, ik draag hier bijna alleen maar sneakers. Ik denk dat het komt omdat iedereen hier veel praktischer is: de helft van de studenten gaat in trainingspakken naar school of draagt een sweater met sweatpants. Ik mis de studenten in Nederland die hun best doen om er netjes uit te zien, want ik voel me nu veel te opgetut als ik eens een dag een mooi vest of iets dergelijks aan heb!

Fietsen
Nog zoiets waardoor ik mezelf steeds meer als een echte Nederlander ga beschouwen. Ik heb al meer dan drie maanden niet op een fiets gezeten en ik mis het echt! Ik heb thuis een enorm barrel die meer dood dan levend is, maar hij fietst nog wel en brengt me overal heen waar ik wil. Fietsen gaat veel sneller dan lopen en eerlijk gezegd word ik het lopen naar de campus en de winkels ook wel een beetje zat.

Dit zijn de dingen die ik het meest mis aan ons koude kikkerlandje tot nu toe! Verder heb ik het nog steeds heel leuk hier, ook al is het binnen korte tijd echt enorm koud geworden, waardoor ik niet meer zonder sjaal, muts en handschoenen de deur uit durf. Ook de tentamens komen eraan dus ik moet nog even hard aan de bak, maar gelukkig is er ook nog tijd voor leuke dingen (ik ga dit weekend naar Londen!).

Wat zou jij het meest missen aan thuis als je voor langere tijd naar het buitenland zou vertrekken? 

 

6 gedachten over “Dingen die ik mis aan Nederland #2

 1. Ik zou ook echt mijn boekenkasten ontzettend erg missen, net als jij! Ik sta ook zovaak gewoon voor de kasten te kijken naar m’n boekjes hihi. Dat aanzicht zou ik ook echt missen! En wat grappig om te lezen hoe je kledingstijl zo anders is tov hier in NL. En die douche wat jij beschrijft zou ik helemaal gek van worden haha! Begrijpelijk dat je dus ook je douche van thuis mist.

  Ierland lijkt me echt heel erg mooi, hoop er nog een keer naartoe te kunnen gaan. Ook de mensen zelf lijken me heel leuk! Mijn favo boyband komt uit Ierland, dus heel misschien komt mijn voorliefde voor dit land wel van hun vandaag buwhahahaha.. Heel veel plezier nog de laatste maand en ook dit weekend in London!! London in kerstsfeer: heeeeeel gaaf <3!!

  1. Dankjewel! ❤ Ierland is inderdaad prachtig, ik ga de natuur en de rust zeker missen als ik weer in Nederland ben! Dus zeker een keertje heengaan als je kan 😀 Auto huren en dan het hele land door is echt een aanrader!

 2. Dat van die kleding zie je ook alleen op jouw uni in Amsterdam, Die andere uni is veel … ehm… losser en alternatiever. Maar je moet gewoon aantrekken waar jij je lekker in voelt, ongeacht wat andere dragen. Trek die blazer aan!
  Ik neem trouwens aan dat je in Ierland ook zo;n soort van ‘bak’ met knoppen in je douche hebt? Daarmee geef je de temperatuur en de kracht van de straal aan, niet met de douchekop. Ik vind dat in Engeland ook altijd ontzettend vervelend. Ik kan helemaal niet inschatten wat mijn temperatuur is, met die knoppen.
  Het is druk in London, dus plan je dag goed, en geniet van de dingen die je gaat doen 🙂 Beetje jaloers ben ik wel. Oh, en mince pies. Probeer de mince pies. Ik beloof je niet dat je het lekker vindt, maar het is een treat die je gehad moet hebben. (Ik vind het … niet zo heel erg lekker…)

  1. Ja ik heb inderdaad zo’n bak met knoppen, maar hoe hoger ik de temperatuur zet, hoe zachter de straal wordt. Dus ik kan kiezen tussen een harde straal en koud water of een zachte straal en warm water. Allebei niet ideaal haha. Natuurlijk zal ik zeker laten weten hoe Londen was. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s