Fantastic Beasts And Where To Find Them

Zaterdag was het zover: ik ging naar de langverwachte prequel van Harry Potter nieuwe film van J.K. Rowling in de bioscoop! Ik had me enorm verheugd op deze film, vooral omdat ik echt weer toe was aan een nieuwe dosis magie zoals alleen J.K. Rowling die kan bedenken. Benieuwd of mijn hoge verwachtingen werden waargemaakt? Ik vertel het je in deze filmrecensie! Image result for fantastic beasts and where to find themAlgemene gegevens
Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Director: David Yates
Writer: J.K. Rowling
Stars: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farell, Dan Fogler, et cetera

Het verhaal
The adventures of writer Newt Scamander in New York’s secret community of witches and wizards seventy years before Harry Potter reads his book in school.

Mijn mening
Van tevoren had ik de trailer natuurlijk meerdere malen gezien, maar alsnog wist ik bijna niet wat ik ervan moest verwachten. Ik ben groot fan van Eddie Redmayne door onder andere Les Miserables en The Theory of Everyting, en ik dacht dat hij perfect zou zijn voor de rol van Newt Scarmander.

Dat vond ik na het zien van de film nog steeds. De acteurs zijn echt super goed gecast en ik vond dat ze allemaal heel goed bij hun rol pasten. Vooral de rollen van Newt Scarmander, Graves, Jacob Kowalski en Credence vond ik echt ontzettend goed neergezet. Newt is echt de perfecte nerdy en awkward tovenaar, waardoor de film leuke humor bevatte, die mede ook mogelijk werd gemaakt door het ontzettend grappige personage Jacob Kowalski.

Ook de setting van deze film vond ik geweldig. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’20 in New York. Omdat het verhaal van Harry Potter zich in Engeland en Schotland afspeelt, maak je ook bijna alleen maar de tovenaarswereld in Europa mee. Door deze nieuwe film krijg je een goed beeld van de tovenaarswereld in Amerika, waar alles nog veel grootser is. In plaats van een ministerie van Toverkunst heeft Amerika een president, en niet-tovenaars heten geen muggles maar nomagies (no magic). Ik vond het echt leuk om te zien hoe Amerika om gaat met de tovenaarswereld. Daarnaast zijn de roaring twenties geweldig als het gaat om fashion en andere aspecten, dus dat was alleen maar een aangename bonus.

Image result for fantastic beasts

Hoewel ik de sfeer en acteurs dus super vond, had ik ook wat dingen aan te merken op de film. Het ding waar ik het meeste moeite mee had, was dat ik niet echt lekker in het verhaal kwam. Ik kan dit niet helemaal op de film zelf afschuiven, want ik denk dat het ook zeker te maken had met het feit dat ik de film zonder ondertiteling zag. Sommige acteurs (Eddie bijvoorbeeld) praten ontzettend binnensmonds en daardoor vond ik het soms moeilijk te verstaan wat ze zeiden. Als het verhaal dan ook nog eens gaat over termen die je in het dagelijks leven eigenlijk nooit hoort, is het heel moeilijk om alles honderd procent te begrijpen. Degene met wie ik naar de film ging komt uit Noorwegen en ook hij had hetzelfde probleem. Daarom wil ik de film zeker nog eens zien mét Nederlandse ondertiteling, want nu had ik het gevoel dat ik niet echt in de film gezogen werd zoals dat met Harry Potter wel altijd het geval was.

De Fantastic Beasts zelf waren echt ontzettend mooi gemaakt en ook de wereld in Newts koffertje was echt adembenemend goed neergezet, wat ik echt een groot pluspunt vond. Toch had ik soms wel het idee dat ik niet helemaal begreep wat nou eigenlijk de main goal van de film was. Steeds als ik dacht dat ik begreep waar de film naartoe zou gaan, kwam er weer een heel nieuw aspect naar voren treden. Er zat eigenlijk net iets téveel in de film.

Al met al heb ik ontzettend genoten van de film, maar had ik wel het gevoel dat ik er nóg meer van had kunnen genieten als ik Nederlandse ondertiteling had gehad. Dat wordt dus zeker nog een keer kijken als ik terug in Nederland ben! Het was heerlijk om weer van de magische wereld van Harry Potter te genieten (ook al vond ik eerlijk gezegd dat de film Harry Potter kon overtreffen) en ik kan niet wachten op de volgende delen. Ik raad hem dan ook aan iedereen aan en geef de film vier sterren!

4 sterren

Ben jij al naar Fantastic Beasts geweest? Wat vond jij ervan? 

 

2 gedachten over “Fantastic Beasts And Where To Find Them

  1. Ik heb de film woensdag gezien en vind het ook een absolute aanrader! Vooral als je de boeken hebt gelezen, weet je dat er nu een verdieping komt op een aantal karakters, wat altijd leuk is 🙂 Had er ook een recensie over geschreven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s