#NietGelezen Tag

Door Melissa werd ik getagd voor deze onwijs leuke tag. Hij is tegelijkertijd ook wel erg confronterend, want ik moet onder andere opbiechten hoeveel boeken ik in mijn kast heb staan die ik nog niet heb gelezen! Omdat ik nog niet terug in Nederland ben, kan ik helaas geen foto’s showen van mijn fysieke TBR, maar gelukkig heb ik hier een lijstje bijgehouden waar ik al deze boeken opschrijf. Laten we dus snel met de vragen beginnen!

nietgelezen-book-tagAlle plaatjes met de vragen zijn afkomstig van de blog van Melissa! 

1

Vergeleken met Melissa valt mijn TBR nog wel mee, al vind ik dat ik behoorlijk wat ongelezen boeken in mijn kast heb staan thuis. Ik kan haast niet wachten om die boeken te gaan lezen als ik terug ben in Nederland. Het zijn er 54. Daarnaast heb ik ook nog een boel ongelezen ebooks die op mijn ereader staan, inclusief een aantal recensie exemplaren. Dat zijn er bij elkaar 8. Bij elkaar komt dat dus op een aantal van 62 ongelezen boeken. Dat is best veel als je bedenkt dat dat het aantal is wat ik in een jaar lees!
Op mijn to-read lijstje op Goodreads staan trouwens 489 boeken. Het idee dat ik die waarschijnlijk nooit allemaal zal lezen in mijn leven maakt me wel een beetje verdrietig!

2

Ah dit is jammer, want dit weet ik dus niet precies omdat ik in Ierland zit. Maar als ik kijk naar de boeken die ik afgelopen jaren heb gelezen en heb gerecenseerd op mijn blog, zijn dat er wel meer dan 71. Vergeleken met sommige van jullie is dat misschien niet zoveel, maar ik vind het eigenlijk wel een heel mooi aantal!

3

Nu niet meer, maar vroeger deed ik dat wel. Daarom heb ik nu nog zo’n grote stapel ongelezen boeken! In het begin van het jaar heb ik een afspraak met mezelf gemaakt om zo min mogelijk boeken te kopen en eerst mijn TBR stapel kleiner te maken, omdat ik echt teveel kocht. Hoewel mijn TBR stapel niet veel kleiner is geworden, ben ik in vergelijking tot 2015 wel een stuk minder boeken gaan kopen, dus daar ben ik wel blij mee!

4

Haha, wat een confronterende vraag! Ik vind het altijd zo jammer als je een boek in je kast hebt staan die je waarschijnlijk niet meer gaat lezen. Toch ga ik als ik weer thuis ben een grote schoonmaak in mijn boekenkast houden, want van sommige boeken wéét ik gewoon dat ik ze niet meer ga lezen. Op dit moment heb ik dat gevoel bij 8 van de 62 ongelezen boeken. Op zich valt dat wel mee, maar het is natuurlijk niet leuk.

5

Niet dat ik ze dit jaar nog kan lezen, maar als ik vijf boeken moet kiezen uit de boeken die thuis op me staan te wachten, zijn dat de volgende:
1. De Legenden – Pittacus Lore
2. Half Zwart – Sally Green
3. De Blauwe Diamant – Jennifer Donnelly
4. Stad van Glas – Cassandra Clare
5. Passie – Lauren Kate

6

Voor mij zou dat waarschijnlijk niet werken, want als ik mezelf iets verbiedt wil ik het juist graag. Maar zoals het dit jaar gaat ben ik eigenlijk wel tevreden. Ik koop echt een stuk minder boeken dan voorheen en ook al slinkt mijn TBR nog niet echt, er komen in ieder geval niet enorm veel boeken bij.

7

Oeh, dit is een leuke vraag! En tegelijkertijd heel moeilijk, want vijf boeken zijn eigenlijk veel te weinig. Maar voor nu zou ik kiezen voor:
1. Harteloos – Marissa Meyer
2. Vlammenwerper – Brandon Sanderson
3. Furthermore – Tahereh Mafi
4. Everything, Everything – Nicola Yoon
5. Rebel of the Sands – Alwyn Hamilton

Deze boeken kies ik natuurlijk omdat het verhaal me onwijs leuk lijkt, maar ze hebben stuk voor stuk ook een prachtige cover die ik graag in mijn boekenkast zou hebben staan!

8

Ik tag iedereen die deze tag wil overnemen, want hij is ontzettend leuk om in te vullen. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleefd. Daarnaast tag ik Nakita in het speciaal. 🙂

Hoeveel ongelezen boeken heb jij in je kast staan?

7 gedachten over “#NietGelezen Tag

 1. Wat issie leuk geworden!!
  Rebel of the Sands moet je echt asap toevoegen aan je tbr hihi, die is zooooooo goed ❤
  En Lauren Kate is heel speciaal voor me, dus dat ik dan ga zeggen dat je Passie asap moet lezen is niet onverwachts? hihihi Ik wil ook een Unhaul gaan doen, boeken wegdoen die ik niet meer denk nog te gaan lezen. maar wat jij zegt; het is een confronterende vraag wat gesteld wordt haha..

 2. Hey Girl Leuke Post!
  **Zucht** ik ken die struggle maar al te goed ! Ik had laatst boeken geleend bij de Bieb en had niet 1 kunnen lezen! Ik baalde enorm ik had ze zelfs verlengd. Echt Erg But anyways it was fun to read! En sommige boeken klinken echt leuk om te lezen. Leuke Tag!
  ThnQ for Sharing!

  Besos, Miss B.💋

 3. Ik koop meestal rond de 4 boeken per maand en ik lees ook ongeveer 4 boeken per maand. Aan het einde van elke maand koop ik boeken die ik de volgende maand wil gaan lezen. Op die manier heb ik nooit heel veel ongelezen boeken in mijn kast staan! En ook ben ik bang dat als ik meer boeken ga kopen ik veel van de boeken uiteindelijk toch niet lees en dat zou ik zonde vinden. Ik heb op dit moment 3 ongelezen boeken in de kast staan.

  x

  1. Dat is inderdaad echt een slim systeem! Alleen kan ik mooie boeken voor bijvoorbeeld aanbiedingen niet laten staan, en zo stapelen de ongelezen boeken zich op haha.

 4. Zo herkenbaar dit! Ik heb ook nog hele stapels ongelezen boeken of boeken waar ik ooit in begonnen en halverwege weer mee gestopt ben xD
  Rebel of the Sands is een supergaaf boek, ontzettend magisch! Harteloos heb ik gisteren gekregen en die is inderdaad echt prachtig voor in je boekenkast😁

 5. Wat een ontzettend leuke tag! En ik ben direct naar goodreads gegaan, om het ook bij te gaan houden 🙂 Dus bedankt voor de tip!
  En laten we eerlijk zijn. Het is ook veel leuker om nog heel veel boeken op ons TBR lijstje te hebben!

  Liefs Kimberly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s