Het Bernini Mysterie – Dan Brown

Het lijkt wel alsof ik steeds meer boeken ga lezen die eigenlijk buiten mijn favoriete genre vallen! Het Bernini Mysterie las ik omdat ik de verfilming Angels&Demons onwijs gaaf vond, maar daar nog wel veel achtergrondinformatie miste. Ook was ik benieuwd naar de schrijfstijl van Dan Brown. Wat ik ervan vond vertel ik je in deze recensie!

Image result for het bernini mysterie

Algemene gegevens
Titel: Het Bernini Mysterie
Auteur: Dan Brown
Uitgeverij: Luitingh
Aantal pagina’s: 464
Genre: Spanning, Mysterie
Serie: Robert Langdon #1

Het verhaal
Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Langdon ziet een verband met de Illuminati, de machtigste terreurbeweging uit de geschiedenis.

Dan blijkt er een tijdbom in het Vaticaan verborgen te zijn, net nu de kerkleiders een nieuwe paus kiezen. Robert Langdon onderneemt een race tegen de klok. Hij volgt een eeuwenoud spoor door Rome, langs crypten, catacomben en verlaten kerken…

Mijn mening
Het verhaal van Het Bernini Mysterie vind ik echt ontzettend cool. Kort gezegd gaat het over Rome op de dag dat de nieuwe paus gekozen wordt. Er zijn vier kardinalen ontvoerd die Robert Langdon moet terug zien te vinden. En dan ligt er ook nog een bom onder het Vaticaan die om middernacht zal ontploffen.

Het verhaal kende ik natuurlijk al van de film, maar desondanks was het echt heel leuk om te lezen. Het verhaal is echt een kat en muisspel, waarbij je steeds wil weten hoe het zich zal ontwikkelen. Ook het concept van de Illuminatie vind ik zó ontzettend cool, want ik ben altijd daarin al erg geïnteresseerd geweest, vooral omdat het zo mysterieus is.

En mysterie bevat dit boek genoeg! Dat is ook de reden waarom je als maar blijft doorlezen, je móét gewoon weten hoe het verder gaat!

Het nadeel aan het boek vond ik dat het wel erg veel toevalligheden bevatte. De hoofdpersoon, Robert Langdon, is hoogleraar symbolenleer en weet dus heel veel van symbolen af, maar sommige dingen die hij ontrafeld waren naar mijn mening wel íets te vergezocht en ook iets te toevallig. Maar aan de andere kant laat dat de pret ook niet teveel drukken en krijg je veel respect voor Robert Langdon omdat hij zo slim is.

Het einde van Het Bernini Mysterie is echt ontzettend cool. Het heeft een enorme plottwist die niemand ooit zal zien aankomen, omdat het zo onvoorstelbaar is. Ik ga het natuurlijk niet verklappen, maar alleen om de genialiteit van het einde zou je dit boek al moeten lezen.

Ik heb enorm genoten van Het Bernini Mysterie, ook al was het een flink boek. Ik wil graag meer lezen van Dan Brown want ik heb gemerkt dat ik gek ben op zijn raadsels! Het Bernini Mysterie krijgt van mij vier sterren.

4 sterren

Het Bernini Mysterie is voor €12,50 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Hebben jullie al eens iets gelezen van Dan Brown? Beviel dat? 

3 gedachten over “Het Bernini Mysterie – Dan Brown

  1. Ik heb ze alle zes op de boekenplank staan, van Dan Brown over Langdon. Absolute aanraders! De eerste drie zijn niet verfilmd, dus dat is helemaal nieuw en spannend 😊📚

  2. Let er op dat er nóg een Dan Brown is, die boeken a la Tom Clancy schrijft. Dus let goed op welke Dan Brown je leest. Ik heb ze ook gelezen, voor ze verfilmd werden, en hoewel het leuke trukjes zijn, ben ik er na 4 boeken wel mee klaar. Ook geen behoefte ze te herlezen. Maar het zijn topboeken voor ontspannend lezen.

  3. Toevallig ben ik net de hele Robert Langdon reeks aan het herlezen en Bernini blijft mijn favoriet, al was Inferno ook heel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s