Boeken waarvan ik vergeten was dat ik ze las (maar wél de moeite waard zijn!)

Ik heb al zoveel boeken gelezen in mijn leven dat ik soms écht even niet meer weet welke allemaal. Sommige boeken, die veel indruk op mij maken, onthoud ik natuurlijk langer dan boeken waar ik niks aan vond. Maar sommige boeken die ik wél heel tof vond, verdwijnen soms ook naar de achtergrond. En dat is zonde! Daarom heb ik mijn Goodreads read lijst eens goed doorgesnuffeld en ben ik op zoek gegaan naar boeken waarvan ik vergeten was dat ik ze gelezen heb, maar die ik wel aan jullie wil aanraden!

goodreads

Zoals je op bovenste foto ziet, heb ik op dit moment 176 boeken op de read stapel liggen. Logisch dus dat ik niet alles heb onthouden wat ik heb gelezen! De boeken die ik jullie wil aanraden zijn boeken uit verschillende genres, die ik erbij zal vermelden! De titels zijn klikbaar en linken naar bol.com, waar je ze meteen in je winkelmandje kunt stoppen. 🙂

De amulet – Simone van der VlughtAfbeeldingsresultaat voor de amulet

1630. De jacht op heksen is in volle gang. Vrouwen van alle leeftijden worden verdacht van hekserij en belanden op de brandstapel. Ook de 15-jarige Nina wordt ervan verdacht een heks te zijn. Ze weet namelijk dingen die ze eigenlijk niet kan weten en ook haar moeder is verbrand als heks. Nina begint te vermoeden dat ze misschien wel gelijk hebben, misschien is ze wel een heks… Verkleed als jongen slaat ze op de vlucht.

Genres: historische fictie, jeugd (maar ook voor jongvolwassenen leuk), magie.

Zielen – Stephanie Meyer
Zielen

Wandelaar, de gastziel die Melanies lichaam gekregen heeft, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen: de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen.

Melanie vult Wandelaars gedachten met beelden van Jared, de man van wie ze houdt. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam, en ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Dat is het begin van een romantisch en meeslepend verhaal over twee meisjes in één lichaam, met dezelfde geliefde…

Genre: Young Adult, Sci-Fi, Romantiek

Een schitterend gebrek – Arthur Japin

Arthur Japin leest Een schitterend gebrek - MP3 Luisterboek

In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk?

Een schitterend gebrek is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven. Lucia en Casanova leren elkaar kennen op een feest nabij Venetië, worden verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Maar kort daarna verdwijnt Lucia zonder een woord uit Casanova’s leven. Vele jaren later ontmoeten ze elkaar bij toeval opnieuw in een Amsterdamse schouwburg, maar zonder dat hij daar op dat moment weet van heeft.

Voor Lucia is de schokkende confrontatie aanleiding tot een reconstructie van de gebeurtenissen. Haar jeugd in de Veneto, haar kortstondige maar heftige liefde voor Giacomo, de verwoestende ziekte die haar trof, haar vlucht naar Amsterdam en het leven aan de zelfkant waarin ze daar terechtkomt. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning uit Pasiano geen verraad was maar juist een daad van liefde.

Genres: Romantiek, Literatuur

Extremely Loud & Incredibly Close – Jonathan Safran Foer

Extremely Loud and Incredibly Close

In Extremely Loud and Incredibly Close nine-year-old Oskar Schell is an inventor, amateur entomologist, Francophile, letter writer, pacifist, natural historian, percussionist, romantic, Great Explorer, jeweller, detective, vegan, and collector of butterflies. When his father is killed in the September 11th attacks on the World Trade Centre, Oskar sets out to solve the mystery of a key he discovers in his father’s closet. It is a search which leads him into the lives of strangers, through the five boroughs of New York, into history, to the bombings of Dresden and Hiroshima, and on an inward journey which brings him ever closer to some kind of peace.

Jonathan Safran Foer emerged as one of the most original writers of his generation with his best-selling debut novel, Everything Is Illuminated. Now, with humor, tenderness, and awe, he confronts the traumas of our recent history. What he discovers is solace in that most human quality, imagination.

Genres: Drama, Roman

Negentien Minuten – Jodi Picoult 

Afbeeldingsresultaat voor jodi picoult negentien minuten

In het stadje Sterling in New Hampshire gebeurt bijna nooit iets – tot een leerling de plaatselijke middelbare school binnengaat en begint te schieten. Het voorval verandert de levens van iedereen die er zowel binnen als buiten de school mee wordt geconfronteerd. De inwoners zoeken niet alleen recht omdat ze de dagelijkse routine weer willen hervatten, maar ze proberen ook in het reine te komen met hun eigen rol in de tragedie. Josie Cormier, de tienerdochter van de rechter die deze zaak moet beoordelen, is de hoofdgetuige, maar zij kan zich niet meer herinneren wat zich pal voor haar ogen heeft afgespeeld. Naarmate het proces vordert, beginnen er breuklijnen zichtbaar te worden tussen de leerlingen en de volwassenen, waardoor de intiemste vriendschappen en families dreigen te worden vernietigd.

Genre: Drama, Roman

De Kaart van de Tijd – Felix J. Palma

Afbeeldingsresultaat voor de kaart van de tijd

De ongelooflijke ervaring van tijdreizen. Londen, 1896. Verbazingwekkende uitvindingen hebben de wereld ervan overtuigd dat de wetenschap het onmogelijke kan bereiken. Het bewijs daarvan is de nieuwe Time Travel Company, die iemand kan laten reizen in de tijd. Claire Haggerty maakt er dankbaar gebruik van en reist van de negentiende naar de twintigste eeuw, waar ze een tijdloos liefdesavontuur beleeft met een man van de toekomst. Andrew Harrington wil juist naar het verleden reizen, naar 1888, om zijn geliefde te redden. Maar voor sommigen betekent tijdreizen gevaar. De kaart van de tijd is een boeiende roman, die in drie verhaallijnen met het idee van tijd speelt en de lezer voortdurend voor subplots, verrassingen en raadsels stelt tot de mooie ontknoping aan het eind.

Genre: Fantasy, Avontuur

Het valt me heel erg op dat bijna geen één van deze boeken Young Adult is. Misschien dat ze juist daarom naar de achtergrond zijn geschoven, omdat ik nu bijna alleen maar Young Adult lees. Desalniettemin zijn deze boeken allemaal super en verdienen ze het zeker om gelezen te worden! Ik zou ze zelf allemaal graag een keer herlezen, juist omdat ze een beetje weggezakt zijn.

Ken jij deze boeken? 

6 gedachten over “Boeken waarvan ik vergeten was dat ik ze las (maar wél de moeite waard zijn!)

  1. Wat een LEUKE post ❤ En O.M.G. je hebt schitterend gebrek ertussen staan!!! zo awesome!! Ik kreeg 'm aangeraden door mijn nederlands leraar toen ik op Havo 4 zat en ik vond dat boek echt GE-WEL-DIG!! Heb 'm ook al herlezen, maar da's alweer jaren gelezen. Moet die nodig op mijn TBR gaan zetten om nog eens te lezen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s