Halloween Book Tag

Het is bijna Halloween en dus de perfecte timing om een Halloween Tag in te vullen! Ik heb afgelopen woensdag al een leuk Halloween feestje gehad en vanavond en maandag heb ik er nog twee, dus de stemming zit er bij mij in ieder geval goed in! Ik ben getagd door Kwante voor deze tag dus laten we hem snel gaan invullen. 🙂

Afbeeldingsresultaat voor halloween book tagFavoriete Horror boek?
Oké, deze tag begint een beetje falend want volgens mij heb ik nog nooit een horror boek gelezen! Het is qua boeken niet echt mijn genre. Ik kijk graag horrorfilms maar op één of andere manier heb ik nog nooit een écht horror boek gelezen.

Engste moment tijdens het lezen van een boek?
Soms zijn er van die enge en vieze stukjes in een boek dat ik letterlijk met een hand voor ogen aan het lezen ben omdat ik eigenlijk niet verder durf te lezen, maar wel wil weten hoe het verhaal verder gaat! Dit had ik onder andere met de Gone serie van Michael Grant meerdere malen.

Afbeeldingsresultaat voor gone michael grant

Ben je wel eens verkleed geweest als boek personage voor Halloween (of carnaval)?
Soort van, dit jaar ben ik namelijk verkleed als Roodkapje, maar dan de versie die is aangevallen door de wolf (inclusief bloederige wond op mijn wang). Roodkapje is een personage uit sprookjesboeken dus ik vind dat hij telt. 🙂

Als jij je kon verkleden als elk boek personage dat je wil voor Halloween, als wie zou je dan gaan?
Kwante had hier echt het perfecte idee: als Bellatrix LeStrange! Het lijkt me echt geweldig om als haar verkleed te gaan.

Afbeeldingsresultaat voor bellatrix lestrange gif

Als boeken net zo goedkoop waren als snoep, welk boek zou jij dan geven als Trick or Treat?
Als dit echt zo was zou ik stiekem ook héél veel boeken voor mezelf inslaan haha. Maar het perfecte boek (of eigenlijk boeken) om weg te geven met Halloween is de hele Engelsfors serie van Mats Strandberg en Sara B. Elfgren. Deze serie heeft echt een duistere sfeer over zich heen en is tegelijkertijd ook superspannend. Perfect om te lezen met Halloween.

Afbeeldingsresultaat voor de cirkel mats strandberg

Als je iets, uit welk boek dan, in je Trick or Treat stash zou kunnen vinden, waar zou jij dan op hopen?
Ook hier had Kwante een super goed idee, namelijk de Time Travel necklace uit de Harry Potter boeken! Ook al is tijdreizen niet altijd even veilig, het lijkt me geweldig om sommige momenten nog een keer te beleven.

Als je één auteur zou moeten kiezen om samen langs de deuren te gaan, wie zou jij kiezen?
Ik denk dat ik met Julie Kagawa wel een hele leuke avond zou beleven vol draken en elfen!

In welke wereld zou jij graag Trick or Treating gaan doen?
In de wereld van Harry Potter! Dan kan ik eindelijk chocoladekikkers, pompoentaartjes, ketelkoek en smekkies in alle smaken proeven. 🙂

Afbeeldingsresultaat voor harry potter candy

Welke slechterik uit een boek zou je liever niet tegenkomen in een donker steegje op Halloween?
De enge wezens uit De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine hoef ik liever niet in het echt tegen te komen!

Zou jij liever verkleed gaan als een vampier, een zombie, een weerwolf of een schaduwjager?
Ik ben sinds gisteren begonnen met het opnieuw kijken van The Vampire Diaries dus ik ga zeker voor een vampier!

Wat ligt er op jouw Halloween TBR?
Alice in Zombieland is een boek wat ik al heel lang wil lezen en aangezien zombies best Halloween gerelateerd zijn, ga ik voor deze serie. 🙂

Dat was hem alweer! Als wat gaan jullie verkleed met Halloween? 

Een gedachte over “Halloween Book Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s