11 boeken die ik dit jaar nog wil lezen

Het lijkt misschien nog ver weg, maar het einde van 2016 komt langzaam alweer in zicht. Ik weet niet of het al sociaal geaccepteerd is om kerstliedjes te luisteren, maar de eerste pepernoten zijn al overgevlogen uit Nederland en stiekem ben ik ook al een beetje aan het nadenken over Kerstcadeautjes. Om mijn Goodreads Reading Challenge van 60 boeken te halen, moet ik nog 11 boeken lezen voor dat 2017 aanbreekt. En welke boeken ik het liefst wil lezen laat ik vandaag aan jullie zien!

The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood
Zoals jullie in mijn New In post van september konden lezen, kocht ik dit boek voor mijn Contemporary Women’s Writing module. Ik ben nu iets verder dan de helft en vind het boek echt enorm goed. Het gaat over een dystopische samenleving waarin vrouwen verboden zijn om te lezen en eigenlijk alleen dienen als een soort middel om kinderen te baren. Super interessant!

De wereld achter het water – Jen Minkman
Afgelopen week kreeg ik van Jen dit recensie exemplaar in de mail, het vervolg op Het Boek van Voorheen. Dat boek vond ik heel leuk en ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat, omdat het einde van het eerste boek eigenlijk pas het begin van het verhaal was. Ik ben er al in begonnen en tot nu toe bevalt het me prima, ook al ben ik van sommige stukjes wel een beetje vergeten hoe het ook alweer precies zat. Oeps.

To all the boys I’ve loved before – Jenny Han
Sinds Jenny Han naar Nederland kwam is er volgens mij een ware hype in boekenland gaande, maar ik kon daar natuurlijk helaas niet bij zijn doordat ik in Ierland zit. Omdat Sanne daar wél heen was en me vertelde dat dit boek echt enorm leuk is (we zijn allebei niet echt contemporary fan dus als Sanne zegt dat dit boek leuk is, moet het haast wel zo zijn), werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Ik ben begonnen in het ebook en ik moet inderdaad toegeven dat ik het tot nu toe heel erg leuk vind!

The Graces – Laure Eve
Dit boek kocht ik in een prachtige boekenwinkel in Limerick en staat sindsdien te shinen op mijn vensterbank/geïmproviseerde boekenplank. Hier heb ik ook echt enorm goede verhalen over gehoord, en eigenlijk geen enkel negatief bericht. Ik weet alleen dat het over heksen gaat en aangezien in heksen geweldig vind, kan ik niet wachten om in dit boek te beginnen!

acagoldsmith:
“ Book Shelf by red-gold-sparks
”

Phobos – Victor Dixon
Dit recensie exemplaar ontving ik van uitgeverij Q en hoewel ik er nog niet goed voor ben gaan zitten, heb ik de eerste 10 bladzijden al gelezen en deze bevielen me heel goed! Ik hou van verhalen over de ruimte, en hoewel ik niet zo goed weet wat ik van het datingshow-gedeelte moet vinden, denk ik dat dit boek heel leuk is. Ook hierover heb ik alleen nog maar goede berichten gehoord, dus hopelijk denk ik daar net zo over!

Crown of Midnight – Sarah J. Maas
Het eerste deel van de Throne of Glass serie las ik nog in Nederland, en ik ben verliefd geworden op de boeken van Sarah J. Maas (ook door de Hof van Doorns en Rozen serie natuurlijk). Het ebook van Crown of Midnight staat al op mijn ereader en ik kan niet wachten om verder te lezen over de avonturen van Celaena, nu ze eigenlijk pas echt gaan beginnen!

Rebel of the Sands – Alwyn Hamilton
Vanaf het eerste moment dat ik deze cover zag, was ik eigenlijk al verliefd op dit boek. Ook het verhaal lijkt me heel erg leuk, vooral omdat het zich in een hele andere setting afspeelt dan de meeste boeken die ik lees, namelijk in het Midden-Oosten. Ik heb gemengde berichten gehoord over dit boek, maar dat wakkert mijn nieuwsgierigheid alleen maar aan!

Wonderkind – Marie Lu
Ik las Legend in de zomervakantie en vond dat een ontzettend spannend boek. Nu wil ik natuurlijk weten hoe het verdergaat met June, maar vooral met Day. Zijn verhaal nam aan het einde van het boek namelijk een hele interessante wending waar ik graag meer over wil weten!

De Cage – Meghan Shepherd
Deze kreeg ik ook aangeraden van Sanne, en ze zei dat ik zo min mogelijk informatie moest opzoeken over het verhaal en gewoon beginnen met lezen. Dat maakt me natuurlijk heel nieuwsgierig, dus daarom hoort deze ook thuis op dit lijstje.

Red Queen – Victoria Aveyard
Red Queen is zo’n boek waar ik in de boekhandel al meerdere keren mee in mijn handen heb gestaan, maar steeds om een bepaalde reden niet heb gekocht. En dat terwijl het verhaal me zó vet lijkt! Daarom heb ik laatst het ebook aangeschaft en nu wil ik hem gewoon voor 2017 lezen omdat ik benieuwd ben of hij mijn verwachtingen ook waar maakt.

Zenith – Sasha Alsberg
Sasha is nog steeds één van mijn favoriete Booktubers en daarom vind ik het echt heel vet dat zij, samen met een co-auteur, een YA boek heeft geschreven! Ik weet niet precies waarover deze gaat, maar het is in ieder geval een Young Adult science-fiction boek. Sounds cool huh? Ik ben in ieder geval heel benieuwd!

En dat zijn de boeken die ik graag voor 2017 wil lezen! Het is heel wat, maar ik denk dat het me wel moet lukken in drie maanden. Ik heb geen idee of het ook daadwerkelijk dit lijstje zal worden, waarschijnlijk zullen er nog een hoop andere boeken bij komen. Maar dat kunnen jullie hier bijhouden!

Welke boeken wil jij nog écht voor 2017 lezen? 

9 gedachten over “11 boeken die ik dit jaar nog wil lezen

 1. Oeh!! Mooie lijst!! Phobos vond ik een topper!! Ik moet nog steeds verder in hof van mist en woede en daarnaast wil ik nog graag de volgende boeken lezen:
  Wink, Poppy en midnight
  Vertel me drie dingen
  De Graces
  Verdermeer..
  En nog veel meer, maar laat ik zo maar even beginnen , haha..

 2. Rebel of the Sands, To all the boys I’ve loved before en Red Queen zijn gewoon awesome!!!! Op dit moment ben ik bezig met het lezen van Prodigy (=Wonderkind) tot nu toe bevalt het me redelijk goed 🙂 Zelf wil ik nog zooooveel boeken lezen dit jaar! Ik kan vooral niet wachten om Furthermore en A Torch Against the night te lezen 😀

 3. Je hebt een mooie boekenlijst uitgekozen voor de laatste paar maanden.
  Ik wil net als jij ook nog heel graag het boek ‘To all the boys I’ve loved before’ van Jenny Han lezen.
  De boeken die ik verder nog wil lezen? Dat is een heeeeel lange waslijst. Die bespaar ik je hahaha

 4. Nee, zo’n lijstje heb ik niet meer. Ik lees meestal gewoon wat er op mijn pad komt. Ik heb nog twee boeken van Michael Moorcock liggen, en ik wil eigenlijk nog wat boeken van Ursula Le Guin bestellen. Ik ben mijn klassiekers aan het ophalen 🙂
  Ik zou nog aanbevelen: The Buried Giant van Kazuo Ishiguro. En Neil Gaiman’s … alles. Maar vooral zijn laatste verhalenbundel. Omdat korte verhalen geweldig zijn

 5. De Graces, Crown of Midnight, De Cage en Wonderkind zijn echt fantastisch, snel lezen hoor!!! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s