Throne of Glass – Sarah J. Maas

Toen ik mijn ereader voor mijn verjaardag kreeg, nam ik mezelf voor om hem pas in Ierland te gebruiken en thuis nog zoveel mogelijk fysieke boeken te lezen, maar na een paar dagen begon het toch teveel te kriebelen en begon ik aan Throne of Glass. In het Engels, want dat vond ik wel een goede oefening.

P1150822.JPGAlgemene gegevens
Titel: Throne of Glass
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Bloomsbury Publishing PLC
Aantal pagina’s: 432
Genre: Young Adult, Fantasy
Serie: Throne of Glass #1

Het verhaal
Meet Celaena Sardothien.
Beautiful. Deadly. Destined for greatness.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament – fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted? 

Mijn mening
Ik had al zoveel enorm goede dingen over dit boek en deze serie gehoord, dat ik met hoge verwachtingen begon aan dit boek. Ook vind ik de andere serie, A Court of Thorns and Roses, van Sarah J. Maas helemaal geweldig, waardoor mijn verwachtingen nóg hoger lagen. Dat maakte het tegelijkertijd heel leuk, maar ook heel spannend om aan dit boek te beginnen.

Ik kwam er vrijwel meteen achter dat het hoofdpersonage, Celaena, echt een enorm toffe chick is. Celaena is een huurmoordenaar en daardoor is ze stoer, snel, slim, maar ook iemand die een muur om zich heen heeft gebouwd. Dit maakt haar tot een heel interessant personage waar ik gelijk nieuwsgierig naar was. Haar sarcasme tegenover de kroonprins en andere personages in het kasteel is om te smullen en het voelde gelijk al alsof ze een vriendin van me was.

Hoewel ik eerst even moest inkomen in het boek (ook door het Engels waarschijnlijk), vond ik het verhaal wel meteen al vlot lopen. Je wordt nieuwsgierig gemaakt en daardoor is het moeilijk om het boek weg te leggen. Het verhaal is voor een breed publiek, zowel jongens als meisjes van verschillende leeftijden zullen dit boek heel goed kunnen waarderen. Ook de humor die in het boek voor kwam vond ik echt geweldig.

Het boek een flinke dosis humor, romantiek, spanning en magie. Het verhaal wordt steeds spannender naarmate het gevaar steeds groter wordt. Je krijgt steeds meer stukjes informatie waardoor je de puzzelstukjes alsmaar blijft verschuiven om er uiteindelijk achter te komen hoe de vork nu echt in de steel zit.

De ontknoping vond ik goed, maar niet totaal onverwachts. Dat vond ik jammer, maar hé, er zijn zoveel elementen in dit verhaal gestopt dat er genoeg andere dingen wél onverwachts kwamen. Hoewel ik de andere serie van Sarah J. Maas een milde voorkeur geef, ben ik wel nieuwsgierig genoeg gemaakt om de volgende delen van Throne of Glass ook nog heel graag te willen lezen. Ik geef Throne of Glass vier sterren!

4 sterren

Throne of Glass is voor €9,19 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vind jij van de Throne of Glass serie? 

3 gedachten over “Throne of Glass – Sarah J. Maas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s