New In | September 2016

Vorige maand had ik geen nieuwe boeken, dus geen New In artikel, maar deze maand heb ik in Ierland een paar boeken gekocht die ik graag aan jullie wil laten zien! Ik heb nog geen idee hoe ik ze weer mee naar huis ga nemen (kofferruimte, oeps), maar dat zien we over drie maanden wel weer.

Foto 30-03-16 16 16 41 (1).jpg

p1160093Dit zijn de boeken die ik deze maand in Ierland heb gekocht. Ik had me voorgenomen om geen boeken te kopen hier, maar natuurlijk kon ik die belofte op dag drie alweer wegwuiven, want toen kocht ik mijn eerste boek. Ach, zolang ik ze hier maar lees vind ik het niet erg!

P1160096.JPGHet eerste boek wat ik hier kocht was deze prachtige hardcover van The Fire Sermon van Franscesca Haig. En jullie raden vast nooit hoeveel ik er voor betaald heb: €2!! Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik dit boek in de Dealz (een soort Action) zag liggen en wist niet hoe snel ik hem in mijn mandje moest liggen. De dustcover heeft ook een prachtig reliëf dus ik ben hier echt super blij mee!

The Graces van Lauren Eve kocht ik eigenlijk voor Sanne haar verjaardag, maar een paar dagen later zag ik op Snapchat dat ze deze als recensie exemplaar in het Nederlands had ontvangen. Bummerr, maar niet erg, want ik wilde hem zelf gelukkig ook graag lezen!

P1160099.JPGVoor het vak Contemporary Women’s Writing moeten we vier novels lezen van vrouwen (duh). De eerste die we moeten lezen in The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood. Eerst had ik de pdf versie die we van onze docent hadden gekregen op mijn e-reader gezet, maar halverwege vond ik het verhaal zo leuk en deze kaft zo mooi, dat ik het boek maar gewoon besloot te kopen. Ik ben nu ongeveer op 3/4 en ik vind het echt een super interessant boek! Een recensie volgt natuurlijk.

Toen een groepje vriendinnen en ik een weekendje in Cork waren, bezochten we een oude gevangenis met een leuke souvenirswinkel. Daar kocht ik dit schattige sprookjesboek met traditionele Ierse sprookjes. Ik heb er nog niet uit gelezen, maar de illustraties zijn in ieder geval al heel schattig. Ik wil deze zeker gaan lezen, ook omdat ik het vak Irish Folklore volg waar het ook vaak gaat over Ierse sprookjes.

Het boek Why Men Don’t Listen & Women Can’t Read Maps van Allan & Barbara Pease kocht ik ook in Cork, in een superschattig cafeetje waar ze ook tweedehands boeken verkochten voor een prikkie. Het is een super grappig boek over de verschillen tussen mannen en vrouwen, en waarom die twee elkaar vaak niet begrijpen. Er staan heel veel herkenbare situaties in voor als je een relatie hebt, dus het is heel leuk om af en toe een stukje te lezen!

Daarnaast heb ik ook nog een paar recensie exemplaren ontvangen: Daar heb je vrienden voor van Astrid Harrewijn als ebook, en De Waker van David Baldacci in een fysiek exemplaar, maar die ligt thuis in Nederland op me te wachten.

En dat zijn de boeken die ik hier in Ierland gekocht heb in de eerste maand van mijn verblijf. Er zullen ongetwijfeld nog meer boeken bij komen, maar dat zullen jullie volgende maand wel zien!

Welke boeken heb jij deze maand kunnen toevoegen aan je collectie? 

6 gedachten over “New In | September 2016

  1. Superleuk concept, deze “new in”!
    Ik heb vandaag toevallig het eerste deel uit de Selection Series gekocht, een young-adult fantasy boek 🙂 mijn oog was er al langer op gevallen en dankzij een boekenbon heb ik het dan toch durven kopen!

    x Jozefien

  2. Yay! Handmaiden’s Tale! Yay! Zie je? Dat is schrijven, dat is een prachtig boek. Moet je toch eens zeggen welke andere boeken je leest voor contemporary women’s lit. 🙂
    En asjeblieft neem die boeken over hoe verschillend mannen en vrouwen zijn met een hele zak zout 🙂 Het is entertainment, geen wetenschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s