Movies I’ve Seen #9

Het is een tijdje geleden, maar ik heb weer een aantal leuke films gezien die ik met jullie wil delen! Ik heb de afgelopen tijd eigenlijk heel weinig films gezien door tijdsgebrek, maar nu heb ik er toch weer genoeg op mij lijstje staan om een artikel over te schrijven. Enjoy!

Movies I've Seen

10 Cloverfield Lane

Deze film keek ik met Rick omdat we zin hadden in een spannende thriller. Het was inderdaad een spannende film, over een vrouw die gekidnapped wordt door een man die beweert haar leven juist te redden, maar het einde was echt ontzettend raar en kwam compleet uit de lucht vallen. Goede film dus, maar het einde was helaas een beetje lame. 

Limitless

Ook deze film keek ik met Rick, via Skype omdat ik nu in Ierland zit. Ik wilde deze film al heel lang zien (onder andere door Bradley Cooper, maar ook omdat het verhaal me heel leuk leek) en de film heeft me niet teleurgesteld! Hij was heel spannend en liet goed inzien wat het gevaar van drugs en verslaving kan zijn.

Bridget Jones’s Baby

Als je zin hebt in een avondje lachen, gieren, brullen, moet je zeker naar deze film gaan! Ik ben afgelopen dinsdag met een groepje vriendinnen in Ierland naar de bioscoop geweest, en heb echt gehuild van het lachen. Een echte aanrader om met vriendinnen of je moeder naartoe te gaan!

Chocolat

Schandalig genoeg had ik deze film nog nooit gezien, dus toen ik gisteravond niets te doen had en door mijn Netflix lijst scrolde, klikte ik deze aan. Het is echt een super schattige en hartverwarmende film, maar ook met een mooie boodschap. Ik zou hem iedereen aanraden! Daarnaast is de muziek ook echt geweldig mooi.

Six Degrees of Seperation

Deze film moest ik kijken voor het vak Introduction to Literary Theories. Will Smith speelt erin én hij staat op Netflix. Het begin vond ik super vaag, maar daarna was hij eigenlijk wel okee (als je bedenkt dat ik deze film voor de uni moest kijken). Er spelen ook best veel bekende acteurs in en de titelverklaring vond ik heel interessant. Misschien is deze film niet voor iedereen, maar als je geïnteresseerd bent in filosofie en toevalligheden vind je deze film misschien juist wel heel leuk.

En dat waren de films die ik afgelopen tijd heb gezien! Ik merk echt dat ik films kijken soms veel ontspannender vind dan series, omdat je dan gewoon binnen een paar uur ‘klaar’ bent en niet steeds op het vervolg moet wachten. Daarom wil ik de komende tijd echt meer films gaan kijken!

Welke films hebben jullie de afgelopen tijd gezien? Hebben jullie nog aanraders voor mij? 

4 gedachten over “Movies I’ve Seen #9

  1. Chocolat vond ik nou niet echt een ‘schattige’ film. Wel een feministische. De mooie boodschap is natuurlijk dat een vrouw ook recht heeft op haar eigen leven, en haar eigen seksualiteit, zonder door mannen te worden gecontroleerd. Dat is er inderdaad mooi aan. Of dacht je dat het een romantische film was? 😛
    Weet je. Heel veel universtiteiten gebruiken films om hun lesstof aan te bieden. Sterker nog, er zijn hele studies aan universiteiten die over de filmkunst gaan! Dat die films niet leuk zouden zijn, dat idee is een beetje van de middelbare school. Je bent nu op een niveau dat je echt voor diepere films mag gaan, en er ook méér in mag zien dan alleen een vermakelijk verhaaltje om de avond mee door te komen. Nu kom je in de periode dat je er echt meer mee kan 🙂 Da’s mooi.
    (Neemt niet weg dat ik draken van films gezien heb voor mijn jaaryje Film en TV wetenschappen, maar toch. Juist ook heel veel echt mooie films, met prachtige thema’s en boodschappen. Net als met boeken, eigenlijk, voor mijn literatuurstudie. Door voor je studies te lezen, en te kijken, verbreed je je horizon, en je ‘frame of reference’.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s