Dingen die ik mis aan Nederland #1

Ik ben nu bijna een maand in Ierland, en hoewel ik het nog steeds helemaal geweldig vind hier, zijn er ook best een aantal dingen die ik mis. Sommige dingen zijn nu eenmaal nergens beter dan thuis, en als je zo lang in een ander land woont merk je dat pas echt. Dit zijn de dingen die ik het meest mis aan ons kleine kikkerlandje.

p1150834Het kraanwater
Met stipt op nummer één: het kraanwater! Het water uit de kraan in Ierland kun je gewoon drinken, maar het smaakt ontzettend naar chloor. Na een maand ben ik daar nog steeds niet aan gewend en elke keer dat ik een slok neem lijkt het weer alsof ik uit een zwembad drink. Ik had me dit nog nooit zo gerealiseerd, maar het kraanwater in Nederland is écht heel lekker. En dan te bedenken dat ik gisteren met een Amerikaans meisje sprak die tegen me zei: the tap water is really great here, isn’t it?  Ik kan me bijna niet voorstellen hoe smerig het kraanwater in Amerika dan wel niet moet zijn..

Saar
Met mijn ouders, zusje, vriendinnen en vriend kan ik Skypen/bellen/appen/noem maar op, maar met mijn lieve kat Saar kan dat helaas allemaal niet. Ik mis haar behoorlijk erg, vooral omdat ze me natuurlijk ook niet kan komen opzoeken net als mijn ouders en vriend, haha. Gelukkig komt ze soms wel eens in beeld als ik aan het Skypen ben met thuis, maar desondanks mis ik haar wel heel erg!

Mijn piano
In Ierland heb ik helaas niet dagelijks een piano tot mijn beschikking (ik heb er zelfs nog geen één gezien!) en ik mis het spelen best wel! Ook valt me op dat ik hier veel minder muziek luister dan thuis omdat ik officieel geen muziek in mijn kamer mag afspelen (alleen via oortjes), dus dat mis ik af en toe wel flink. Ik hoop dat ik het pianospelen niet verleerd ben als ik terug kom!

Het OV
Mensen die klagen over het Nederlandse OV: bereid jezelf voor als je ooit naar Limerick gaat. Het openbaar vervoer is hier echt om te huilen. Bussen komen bijna nooit op tijd, op de bordjes van de bushalte staat niet welke halte het is en hoe laat de bussen horen te komen, in de bus zelf is geen schermpje waarop je kunt zien welke haltes eraan komen en ga zo maar door. Het openbaar vervoer hier heeft me al flink wat stress opgeleverd, waardoor ik nu liever nog een halfuur ga lopen dan dat ik de bus pak.

Dit zijn eigenlijk de dingen die ik tot nu toe het meest mis aan ons kikkerlandje. Het weer is hier overigens prima. Het regent helemaal niet zoveel als ik gedacht had, het weer is vooral heel wisselvallig. Dus als het het ene moment keihard regent, kan tien minuten later de zon alweer schijnen.

Wat zou jij het meest missen als je vier maanden in het buitenland zou gaan wonen?

 

12 gedachten over “Dingen die ik mis aan Nederland #1

  1. Heel herkenbaar! Zelfs in België smaakt het kraanwater heel anders dan in Nederland 😉 en ook hier zijn er kleine dingetjes die ik mis aan NL.

  2. haha omg ik moest echt lachen om je kraanwater stukje. als het dan idd daar al zo smerig is hoe erg moet het dan wel niet in Amerika zijn?! Hoe je met dingen als kraanwater in Nederland zo blij kunt zijn dan he als je merkt hoe anders het ergens anders is.

    En wat jij met Saar hebt zou ik dan met Rex, onze hond, hebben. Toen we vorig jaar een week naar mallorca zijn geweest werd ik al gillend gek van heimwee naar Rex hihi. Maar nog fftjes en dan kun je weer knuffelen met Saar :)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s