Het Laatste Licht – Jen Minkman

Van de uitgeverij Dutch Venture Publishing kreeg ik het boek Het Laatste Licht om te recenseren. Ik was al een lange tijd benieuwd naar dit boek, mede omdat Het Boek van Voorheen, ook van Jen Minkman, mij totaal wist te verrassen. Ik wilde dus graag meer van haar lezen en dat heb ik dus ook gedaan!

Afbeeldingsresultaat voor het laatste lichtAlgemene gegevens
Titel: Het Laatste Licht
Auteur: Jen Minkman
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 260
Genre: Young Adult, Paranormal, Romance

Het verhaal
Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven. Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat. Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Mijn mening
Toegegeven: bij de eerste paar hoofdstukken had ik geen idee waar dit boek heen zou gaan. Ik had de flaptekst wel gelezen en die maakte me ontzettend nieuwschierig, want ik ben dol op boeken die gaan over de droomwereld!

Als Moira en haar zus Tabby en broer Dai geesten gaan oproepen, voel je de ellende natuurlijk al aankomen. Wel vind ik het heel cool dat de band tussen Moira, Tabby en Dai heel sterk is, en dat merk je aan alles. Tabby en Dai helpen Moira het hele boek door en laten haar geen moment vallen. Daarnaast doen Dai en Moira er ook helemaal niet raar over dat Tabby geïnteresseerd is in Wicca-rituelen. Iedereen accepteert elkaar zoals hij is en dat is heel fijn! Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat Moira niet zo’n naïef meisje is die alles in haar eentje gaat oplossen, maar die haar broer en zus gewoon om hulp vraagt. Daar kom je namelijk veel verder mee en dat merk je ook gelijk.

Ik vond Moira een prima hoofdpersonage, al vond ik haar op haar leukst als ze bij Hayko was. Dan veranderde ze opeens in een veel grappiger en minder zorgelijk persoon. Dit heeft Jen ontzettend goed gedaan, omdat je al gelijk merkt dat ze in het ‘echte’ leven een beetje struggles heeft met zichzelf, haar ADHD en haar relatie, terwijl ze hier in de droomwereld veel minder last van lijkt te hebben.

Ook vond ik het super interessant dat je via Het Laatste Licht meer te weten komt van een cultuur waarmee ik anders waarschijnlijk nooit in aanraking was gekomen. Ik vond het heel interessant om over deze cultuur en religie te lezen en ik heb ook echt het gevoel dat ik door dit boek iets geleerd heb.

Het enige wat me een beetje stoorde in dit verhaal is dat er op een gegeven moment het begrip seksuele intimidatie wordt geïntroduceerd, waar het van mij echt niet had gehoeven. Als dat namelijk weggelaten was, was het verhaal nog steeds even sterk geweest want het had niks met het plot te maken. Ook had ik hierdoor het gevoel dat het er maar een beetje in was gepropt om het verhaal een boodschap mee te geven, maar nogmaals, dat had van mij prima weggelaten kunnen worden.

Al met al vind ik Het Laatste Licht een aanrader voor iedereen die van Paranormal Romance houdt en die openstaat voor een andere cultuur en religie waar je anders misschien niet zo snel iets van zou horen. Ik vond het in ieder geval een prima boek om te lezen en geef het boek dan ook drie sterren.

3 sterren

Het Laatste Licht is voor €17,95 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Heb jij wel eens iets van Jen Minkman gelezen? Hoe vond je dat boek? 

Een gedachte over “Het Laatste Licht – Jen Minkman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s