Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

Laatst toen ik met Rick in Utrecht was, vond ik het wel weer eens tijd om een boek voor mezelf te kopen. Dat had ik al heel lang niet gedaan en ik was er echt aan toe. Daarnaast wist ik al precies welk boek ik wilde; namelijk het vervolg van het superspannende Hof van Doorns en Rozen. Ik kocht het en begon er volgens mij die avond nog in. En Sarah J. Maas heeft het weer voor elkaar gekregen om me omver te blazen.

p1150824Algemene gegevens
Titel: Hof van Mist en Woede
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 608
Genre: Young Adult, Fantasy, Romantiek
Serie: Hof van Doorns en Rozen #2

Het verhaal
Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Mijn mening
Toegegeven: toen ik de omvang van dit boek zag, moest ik wel even slikken. Maar tegelijkertijd was ik ook heel blij dat het boek zo dik was, want nu kon ik meer dan zeshonderd pagina’s genieten van Feyre’s avonturen en de sexy Tamlin en Rhysand.

Het eerste wat ik wil zeggen is dat je je níét moet laten intimideren door het aantal pagina’s. Er gebeurt zóveel in dit boek dat ik niet eens doorhad dat ik door de pagina’s heen vloog. Op elke bladzijde staat je weer een nieuwe verrassing te wachten.

Een ander punt dat ik écht wil noemen in deze recensie, is de ijzersterke karakterontwikkeling die de karakters doormaken. Het is niet ‘hup ik ben een ander persoon’, maar gaat zo geleidelijk dat je eigenlijk niet eens doorhebt dat de karakters veranderen, totdat ze opeens iets doen waardoor je je erover verbaast. Feyre is zo’n onwijs fijn personage om uit te lezen en ik voelde het gehele boek met haar mee. Ook de spanning tussen Feyre en bepaald mannelijk schoon – om spoilers te voorkomen – is ook echt zo onwijs goed opgebouwd dat ik soms gefrustreerd zat te lezen omdat ik maar niet kon geloven dat er iets steeds níet gebeurde.

Zoals ik net al zei gebeurt er ontzettend veel in dit boek, veel meer dan dat ik eerst verwachte. Er is een hoofddoel, maar je weet niet precies wat dit is, en om bij dat doel te komen moeten er eerst talloze andere spannende dingen ondernomen worden. Ook leer je Phrytian veel beter kennen omdat je meer informatie krijgt over verschillende hoven, en komen er weer een aantal personages bij die je in je hart zult sluiten, en buitensluiten.

Het einde van dit boek is zó goed en zo verschrikkelijk frustrerend tegelijk dat ik het boek aan de ene kant tegen de muur wilde smijten, en aan de andere kant wilde knuffelen en nooit loslaten. Want dat doet dit boek met je. Het gooit je alle kanten op, van de één naar de andere emotie, van de één naar de andere spannende gebeurtenis. Ik kon er niet genoeg van krijgen en ik kan niet wachten op het vervolg. Een dikke vijf sterren voor dit boek!

5 sterren

Hof van Mist en Woede is voor €19,99 te koop op bol.com.

Koop bij bol.com

Wat vond jij van dit tweede deel in deze serie? 

3 gedachten over “Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

  1. Ik ben ook echt verlief op dit boek geworden! Ik vond uiteindelijk zelfs dat het boek veel te kort was. Hopelijk is deel drie nog weer dikker…
    Kan niet wachten om te lezen hoe het verder gaat met Feyre, Rhysand en de rest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s