De Godinnentest – Aimée Carter

Het leukste aan recensies schrijven vind ik het overbrengen van mijn enthousiasme aan mijn lezers. Maar soms is er een boek dat je gewoon helemaal niet raakt, maar toch een recensie over geschreven moet worden. Dat had ik met de Godinnentest van Aimée Carter: een boek waar ik hoge verwachtingen van had, maar die helaas niet uitkwamen.

P1150820.JPGAlgemene gegevens
Titel: De Godinnentest
Auteur: Aimée Carter
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Mythologie, Romantiek
Serie: De Godinnentest #1

Het verhaal
Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt?

Mijn mening
De flaptekst van dit boek vond ik ontzettend interessant klinken. Het deed me stiekem een beetje denken aan Het pad der Zeven Zonden van het Huis Anubis, maar dan iets volwassener. Helaas was dit totaal niet het geval.

Ik kreeg een verbitterd hoofdpersonage, die tegen iedereen onvriendelijk was en elke poging tot toenadering van zich afduwde. Nee, ik kon me vanaf het begin tot eind niet met Kate identificeren, en ik ergerde me echt kapot aan haar. Heel af en toe moest ik om een grappige opmerking van haar gniffelen, maar verder leek ze wel steeds de verkeerde beslissingen te maken.

Het andere hoofdpersonage, Henry, was al net zo erg. Hij bleef maar huilen en zielig doen over zijn verloren liefde van duizenden jaren geleden en kwam echt ontzettend kinderachtig op mij over. Kom op, wees een man!, wilde ik de hele tijd naar hem schreeuwen. De andere personages waren wel okee, maar er zat naar mijn mening te weinig diepgang in en van karakterontwikkeling was ook weinig sprake, of het was zó overduidelijk dat het niet eens meer realistisch was.

Het idee van het plot vind ik wel interessant, dat is immers waarom ik deze boeken zo graag wilde hebben. Ik vind Griekse Mythologie heel interessant en daarom werd ik getrokken door deze flaptekst. Helaas vond ik de uitvoerig erg matig. Aimée Carter weet leuk om te gaan met alle goden en godinnen uit de Griekse oudheid, maar ik vond het totaal niet realistisch en had soms echt de neiging om met het boek tegen mijn hoofd te slaan.

Aan de andere kant vind ik het ook lullig om Aimée compleet af te branden, want dit is haar debuut en misschien zijn al haar andere boeken wel een stuk beter (ik heb hele goede dingen gehoord over The Blackcoat Rebellion!). Dit was nu eenmaal echt niet het boek voor mij en ik denk dan ook niet dat ik de vervolgdelen ga lezen. Ik geef De Godinnentest twee sterren, omdat ik het verhaal goed bedacht vond, maar de uitwerking helemaal niks.

2 sterren

De Godinnentest is voor €9,95 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Kun jij je vinden in mijn recensie? Of vond jij De Godinnentest wel een leuk boek?

4 gedachten over “De Godinnentest – Aimée Carter

  1. Het verhaal op de flap klinkt in mijn optiek ook erg interessant. Wat jammer dat je het boek uiteindelijk niets vond.

  2. The Blackcoat Rebellion is inderdaad heel goed. De godinnentest trilogie moet ik nog lezen. Staat hier in de kast en nu durf ik hem niet meer op te nemen :). Ik heb gevangene net uit en die is gewoon super. Vol spanning, actie en veel vaart. Zo heb ik boeken het liefst.

    1. Ik heb Marionet in de kast staan en die ga ik zeker een kans geven! Ik hoor veel goede verhalen over die serie. Als ik jou was zou ik De Godinnentest ook gewoon lezen. Misschien vind jij het wel heel leuk!

  3. Raar, ik heb de godinnentest triologie gelezen en vond hem juit heel goed! Maar ja, smaken verschillen he 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s