De eerste dagen in Ierland

Hallo iedereen! Hoe is het met jullie? Nadat ik ongeveer een week afgesloten ben geweest van de blogwereld door het slechte internet in mijn appartement, ben ik hier eindelijk weer met een blogpost voor jullie! Afgelopen maandag kwam ik aan in Limerick, en ik wilde jullie graag vertellen hoe het de afgelopen dagen is gegaan.

P1150826.JPGDe enige foto die op mijn fototoestel stond tot nu toe… 

Maandag 29 augustus begon mijn grote avontuur en ik was super zenuwachtig. Mijn ouders en Rick bleven me maar overtuigen dat het allemaal goed kwam en dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken, dus uiteindelijk was ik aardig relaxed op het vliegveld.

Alleen toen begon de ellende. Aangezien er maar twee stewardessen mensen aan het inchecken waren voor twee vluchten die vijf minuten achter elkaar vertrokken (9:20 ging mijn vlucht naar Cork en 9:25 naar Dublin) was de rij enorm druk en enorm lang. Ook de security en douane duurden lang, waardoor ik pas door de douane heen was op de tijd dat mijn vlucht ging. Helemaal in paniek rende ik dus met mijn rugzak door Schiphol naar de gate, wat ook nog zeker tien minuten lopen was. Maar godzijdank haalde ik het nét en was ik de laatste die het vliegtuig binnen kwam. De hele vlucht heb ik trillend uit het raam zitten staren en bij zitten komen, want dat was niet een bepaald relaxed begin van dit avontuur.

Eenmaal aangekomen op Cork Airport begon het volgende probleem: een koffer van mij kwam niet opdagen. Dit had ik nog nooit eerder gehad, maar gelukkig was er ook een ander meisje die een koffer kwijt was, dus we konden samen naar de Bagage Enquiries. Later bleek dat mijn koffer nog in Amsterdam stond en dat ik hem pas de dag erna zou krijgen. Maar in die koffer zaten wel belangrijke dingen zoals mijn jas, beddengoed, wereldstekker, al mijn opladers en borstel en make-up. Ik voelde me dus behoorlijk ellendig, maar besloot er maar het beste van te maken.

Vanaf Cork naar Limerick reizen met het OV ging daarentegen wel verrassend soepel, en ik was rond half 3 bij mijn appartementje. Ik vond het heel erg leuk om er te zijn en om mijn kamer in te richten met allerlei foto’s en andere persoonlijke spulletjes, maar ik moest nog wel veel kopen. Zo waren er geen dekbed en kussens, maar ook dat is allemaal goedgekomen.

Die avond ging ik uiteten met mijn buddy en twee andere Erasmus jongens, wat supergezellig was, maar daarna was ik wel helemaal kapot dus ging ik lekker vroeg slapen.

De volgende dag ontmoette ik mijn huisgenootje Elles en gingen we samen met een groep andere Nederlanders naar de campus, waar we een drie uur durende campus tour hadden. De campus is ontzettend mooi (maar wel enorm groot!) en daar zal ik snel foto’s van laten zien! Dit is een klein gedeelte van de campus vanuit de lucht gezien:

Afbeeldingsresultaat voor university of limerick

Eigenlijk spreek ik de hele dag Engels, ondanks dat ik in het gezelschap ben van veel Nederlanders. Daarom heb ik soms echt al struggles met het Nederlands, want je raakt zo snel gewend aan het Engels!

Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier en heb al superveel leuke mensen ontmoet. Hopelijk worden dat er alleen nog maar meer! Morgen hebben we een TGIF party en voor de rest heb ik deze week al een workshop Gaellic gehad, een optreden van Celtic Steps (traditioneel Iers dansen) en nog veel meer leuke dingen!

Ik hoop dat ik de komende tijd weer wat meer artikelen en recensies kan plaatsen. Ik heb nog heel veel recensies van gelezen boeken voor jullie in petto, maar ik kom er gewoon niet aan toe om te schrijven door de drukte! Maandag beginnen mijn colleges, dus dan krijg mijn leven hopelijk iets meer vorm en kan ik een goed ritme vinden, inclusief bloggen.

Zo. Dat was het weer even voor nu! Ik spreek jullie snel weer maar voor nu: Slán leat! (Doei in het Gaellic!)

Liefs, Rowan

3 gedachten over “De eerste dagen in Ierland

  1. Just think, it makes it all the more memorable if things don’t go totally smooth. Did they deliver the missing suitcase? When my guy lost a suitcase, they did deliver it to our home, so I expect they did so for you. Since he lost his suitcase, that one time, he always takes photo’s of our baggage before we leave. So he can show a picture of our ‘missing stuff’, if it ever happens again.
    Yeah, just messing with you, seeing how long it takes you to realise you’re reading English! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s