Where I’ve Been – Zagreb

Inmiddels is het alweer een paar weken geleden, maar tijdens mijn vakantie bracht ik twee dagen door in het mooie Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik van deze stad kon verwachten, maar na die twee dagen weet ik één: zeker dat ik nog eens terug wil, en twee: dat Zagreb een onwijs leuke stad is die veel te weinig aandacht krijgt naar mijn mening!

IMG_8503.JPG

Bed & Breakfast: Roo Rooms
Ik sliep samen met mijn vader en zusje in de bed & breakfast Roo Rooms. Die raad ik echt aan, want het was een ontzettend leuke plek. De kamer was heel ruim: er waren eigenlijk twee kamers die in verbinding met elkaar stonden. De bedden sliepen prima en we hadden een heerlijke douche. Op de gang was een keukentje waar je zelf eten kon klaarmaken, maar wij hebben die avond en ochtend erna in de stad gegeten.

Tkalčićeva
Een must-visit voor als je in Zagreb bent is deze lange straat vol met restaurantjes, cafeetjes, souvenirswinkeltjes en cocktailbars. ‘S avonds aten we hier heerlijk Kroaats en ’s  ochtends hebben we in deze straat ontbeten bij Otto & Frank. Het is hier heel bedrijvig en toeristen en lokale bevolking zie je mooi gemengd. ‘S avonds kun je hier ook ongetwijfeld goed stappen; één van de redenen waarom ik nog een keer terug wil naar Zagreb! Pluspunt: je kan hier heel dichtbij voor een klein bedrag (rond de €6) de hele dag parkeren!

St. Marcuskerk
De kerk die je op de eerste foto ziet is de St. Marcuskerk en zeker een bezoekje waard. Het dak is van een bijzonder soort mozaïek gemaakt en de kerk zelf is ook al heel oud. Hij is groter dan je denkt en staat op een heel mooi pleintje met nog veel meer mooie, oude gebouwen.

Zagreb Kathedraal
Vlakbij de Tkalčićeva, als je omhoog loopt, zie je een enorme Kathedraal staan. Toen wij er waren werd deze gerenoveerd, maar alsnog was het echt indrukwekkend om te zien omdat hij zo onwijs groot is en midden in de stad staat. Zeker een (kort) bezoekje waard!

IMG_8493.JPG

Nationaal theater
Hier zijn we niet specifiek geweest, maar wel langsgereden. Het theater van Zagreb is een heel opvallend en mooi gebouw, dat mede zo opvalt door de knalgele kleur.

IMG_8485.JPG

Aan meer zijn wij eigenlijk niet toegekomen in de tijd dat wij in Zagreb rondliepen, maar dat kwam deels doordat ik met een keelontsteking rondliep en mijn eten amper binnen kon houden (sorry, TMI!). Ondanks dat ik me zo ellendig voelde vond ik Zagreb wel een superleuke stad waar ik dus echt nog wel een keer terug zou willen om de sfeer nog beter te proeven. Er is genoeg te beleven in Zagreb, van cocktails tot cultuur!

Ben jij wel eens in Zagreb geweest? Heb jij nog aanraders?  

 

4 gedachten over “Where I’ve Been – Zagreb

  1. Als ik deze foto’s zo zie, dan lijkt Zagreb me een super mooie stad. Sowieso staat Kroatië nog op mijn lijstje om te bezoeken, want de natuur schijnt ook bijzonder mooi te zijn!

    1. De natuur is inderdaad prachtig, zoek voor de aardigheid eens de Plitvice meren op. Daar ben ik ook geweest en dat was echt sprookjesachtig mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s