De IJzeren Prins – Cassandra Clare

Het eerste boek dat ik in Kroatië las was De IJzeren Prins van Cassanda Clare. Deze had ik van Sanne geleend, en tot mijn eigen irritatie ben ik hem vergeten op de foto te zetten voordat ik hem aan haar terug gaf! Het boek was echter te goed om geen recensie over te schrijven, maar daarom helaas geen zelfgemaakte foto.

Algemene gegevens
Titel: De IJzeren Prins
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 464
Genre: Young Adult
Serie: De Helse Creaties #2

Het verhaal
Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op De IJzeren Engel. In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar blijvende verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam maar zeker af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa’s hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

Mijn mening
Het eerste deel in deze spin-off serie van de Kronieken van de Onderwereld vond ik geweldig, en ik was daarom natuurlijk heel benieuwd naar het vervolg erop! In het eerste deel merkte ik al aan mezelf dat ik meer ‘team’ Jem was dan team Will, dus jullie kunnen je voorstellen dat ik heel nieuwsgierig werd van deze flaptekst.

Ondanks dat romantiek een best aanwezige rol heeft in het verhaal, zijn er gelukkig nog genoeg andere redenen waarom dit boek zo goed is. Ten eerste is de schrijfstijl heerlijk vlot en vlieg je door de pagina’s heen, waardoor je bijna niet in de gaten hebt dat je aan het lezen bent. De spanning is vanaf de eerste bladzijde goed te voelen en er gebeuren genoeg dingen waardoor het boeiend blijft om te lezen. Ook gebeuren er een hoop onverwachte dingen die je op het eerste moment misschien niet zo verwachten.

Maar, zoals ik net al zei speelt romantiek ook een grote rol. En dat vind ik heerlijk bij deze boeken. De romantiek past echt heel goed in het verhaal, ook omdat het zich afspeelt in Victoriaans Engeland. Het sfeertje is heel anders dan hedendaagse liefde en ik vind dat Cassandra Clare dit heel goed heeft weergegeven. Je merkt gewoon dat meisjes en vrouwen zich heel gauw vrijpostig voelen als ze hun gevoelens laten zien en dat ze heel voorzichtig zijn omdat sommigen nog steeds een soort ondergeschiktheid voelen aan de man. Omdat de vrouwelijke karakters steeds meer ‘loskomen’ op dit gebied, vind ik de karakterontwikkeling in dit boek ook heel sterk. En dan heb ik het niet alleen over Tessa, maar ook onder andere over Sophie en, niet vrouwelijke, Will.

Al met al vond ik De IJzeren Prins een heerlijk tweede deel van De Helse Creaties. Op dit moment ben ik net aan het laatste deel begonnen, waarvan ik heel benieuwd ben hoe die gaat eindigen. Ik geef De IJzeren Prins vier sterren, omdat ik iets meer hooked was door het eerste deel, en ik mijn vijfde ster hopelijk bewaar voor het slot van deze fantastische serie. 🙂

4 sterren

De IJzeren Prins is voor €19,99 te koop als fysiek exemplaar en voor €8,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Wat vind jij van de boeken van Cassandra Clare? 

Een gedachte over “De IJzeren Prins – Cassandra Clare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s