Ik ben terug van weggeweest!

Hoi allemaal, hoe gaat het met jullie? Ik heb voor mijn gevoel al zolang niet meer geblogd! Afgelopen vrijdag kwam ik terug van een heerlijke vakantie in onder andere Kroatië, Duitsland en Slovenië, en vandaag wil ik jullie daar in het kort wat over vertellen. De komende weken zullen er nog uitgebreidere artikelen online komen met wat ik allemaal heb gedaan, maar voor nu heb ik gewoon even zin om met jullie te kletsen.

IMG_8559

Vorige week maandag vertrokken we heel vroeg in de morgen richting Passau, Duitsland, waar we de eerste overnachting hadden. Helaas kreeg ik onderweg hele erge keelpijn die eigenlijk niet minder werd, dus gingen we de volgende dag in Passau naar een dokter. Daar bleek dat ik keelontsteking had en ook een soort buikinfectie. Lekker begin van de vakantie dus, haha. Ik kreeg wel antibiotica, ibuprofen en maagbeschermers mee, en na een paar dagen ging het gelukkig beter. Passau zelf was een heel lief grensstadje waar we ’s avonds aten en nog even doorheen wandelden.

IMG_8455IMG_8457WP_20160718_20_47_04_Pro

De volgende dag reden we door naar Zagreb voor onze tweede overnachting. Wat een ontzettend leuke stad was dat! Ik zou er zeker nog wel een keer terug willen, maar voor alsnog heb ik best veel gezien. Daar vertel ik jullie graag meer over in een apart artikel, want anders wordt dit artikel echt te lang.

De dag erna kwamen we aan op ons vakantiepark waar we een week hebben vertoefd. De zee was ontzettend helder en we hebben bijna elke dag gesnorkeld. Ook heb ik ontzettend veel gelezen, bijna een boek per dag! Er komen dus weer een boel leuke recensies aan.

In die week waarbij we op ons vakantiepark zaten, hebben we onder andere de Plitvice meren, Trogir en Split bezocht. Van Plitvice en Split krijgen jullie ook nog een apart artikel, maar Trogir was eigenlijk een klein stadje waar we vooral heerlijk gegeten hebben, dus daar heb ik hier nog een foto van. De foto helemaal aan het begin is overigens ook in Trogir genomen, met een prachtige zonsondergang!

 

IMG_8581.JPG

Na de week op het vakantiepark gingen we weer richting huis, maar onderweg hadden we nog twee overnachtingen: in Ljubljana en in München. Over Ljubljana (Slovenië) ga ik ook nog een apart artikel maken, maar in München hebben we eigenlijk niet zoveel gezien, behalve de grote winkelstraat  en het ontzettend mooie raadhuis op het Marienplatz:

WP_20160728_18_34_11_Pro.jpg

Na ons nachtje in München reden we weer naar huis, en waren we ongeveer half zes weer in ons eigen huisje. Ondanks dat ik in het begin zo ziek was, heb ik een ontzettend leuke vakantie gehad, waarbij ik heel veel nieuwe dingen heb gezien! Jullie krijgen nog een hoop verslagjes te lezen, maar ik vond het leuk om jullie via deze manier al een soort voorproefje te geven. In minder dan twee weken tijd hebben we ongeveer 4.000 km afgelegd, dus dat is een hele prestatie. Hier kunnen jullie onze route zien:

route kroatie

Mochten jullie het trouwens leuk vinden om alvast wat foto’s te zien van mijn reisje, kun je hier klikken. Daar kan je de hele route zien en alle tussenstops die we gemaakt hebben!

Zo, dat was een heel verhaal haha. Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie vakantieverhalen. Dus: wat heb jij deze vakantie gedaan of ga je nog doen? Laat het me weten in de comments! 

5 gedachten over “Ik ben terug van weggeweest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s