Silber, het eerste boek der dromen – Kerstin Gier

Silber las ik vlak voordat ik op vakantie uit, en ik was erg aangenaam verrast door het boek! Ik wilde hem al lange tijd lezen, maar het kwam er steeds maar niet van. Gelukkig heb ik dat nu wel gedaan, want ik vond het boek ontzettend leuk.

silber, het eerste boek der dromen - kerstin gier

Algemene gegevens
Titel: Silber, het eerste boek der dromen
Auteur: Kerstin Gier
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 322
Genre: Young Adult, Paranormaal
Serie: Silber #1

Het verhaal
Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Mijn mening
Ik had al heel veel goeds gehoord over dit boek, en had hem eigenlijk al veel te lang in mijn kast staan. In een opwelling pakte ik het boek erbij en begon met lezen. Twee dagen later had ik hem uit, en verlangde ik al naar het volgende deel. Want wat is Silber, het eerste boek der dromen, leuk!

Ik ken Kerstin Gier al van haar geweldige boeken van de Edelsteentrilogie: een trilogie die ik een paar jaar geleden op vakantie verslond. Kerstin Gier weer op zo’n grappige en vlotte manier te schrijven dat ik door haar boeken heen vlieg. Dat was ook het geval bij het eerste deel van Silber.

Het verhaal gaat over Liv, die zich moet aanpassen op een prestigieuze Britse school. Eigenlijk gaat dat best aardig, want ze krijgt wel wat vrienden. Op een avond droomt ze echter heel raar en komt ze erachter dat sommige dingen die in haar dromen gebeuren, ook effect hebben op haar dagelijks leven.

De gebeurtenissen in het boek zijn tot ongeveer driekwart niet per se enorm spannend, maar wel heel mysterieus waardoor je wil blijven doorlezen. Ook is het boek zo ontzettend grappig geschreven dat ik echt een paar keer mijn lach heb moeten inhouden in het openbaar vervoer. Ik vloog door de pagina’s heen en voordat ik het doorhad, had ik het boek alweer uit.

Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is Liv. Hoewel ik haar een heel leuk en grappig personage vind, vind ik haar ook ontzettend naïef. Het leek soms wel dat ze echt álle verkeerde beslissingen nam terwijl mensen letterlijk tegen haar zeiden dat ze moest oppassen of dat ze iets niet moest doen. Ze lijkt er echt voor gemaakt om foute keuzes te maken en op een gegeven moment ging ik me er wel een beetje aan ergeren. Ze deed me een beetje denken aan zo’n dom persoon in horrorfilms die heel hard ‘HALLO?’ roept in een verlaten huis waar ook de moordenaar rondloopt.

Het einde vond ik heel spannend, goed bedacht en zag ik niet aankomen. Helaas was het echte spannende gedeelte ook wel weer heel snel voorbij, maar ik heb zo het gevoel dat dit in het volgende deel weer een grote rol zal gaan spelen.

Ondanks de naïviteit van Liv heb ik echt genoten van Silber en ben ik ook heel benieuwd naar de volgende delen! Stiekem hoop ik dan op iets meer spanning, maar het mysteriegehalte en de grappige schrijfstijl maken voor mij al een hele hoop goed. Ik geef Silber vier sterren!

4 sterren

Silber, het eerste boek der dromen is voor €16 te koop op bol.com in de hardcover versie.

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van de boeken van Kerstin Gier? 

Advertentie

7 gedachten over “Silber, het eerste boek der dromen – Kerstin Gier

  1. Ik heb nog niks gelezen van haar, maar ben wel ontzettend benieuwd! Van Silber moet ik eerst boek 3 nog kopen, edelstenentrilogie is wel al compleet. staan nog braaf te wachten tot ik ze ga lezen hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s