Mijn favoriete auteurs

Er zijn van die boeken die je in je hart sluit en nooit meer loslaat. Als dat gebeurt, is de kans groot dat je de auteur samen met die boeken een speciaal plekje geeft in je hart. Ik doe dat ook, en vandaag deel ik met jullie mijn favoriete auteurs!

book, library, and reading afbeelding

Toen ik dit lijstje ging opstellen, moest ik meteen denken aan Brandon Sanderson. Zijn naam ken ik niet eens zo heel lang, maar hij wist me als eerst te overdonderen met Het Laatste Rijk en daarna met Staalhart. Twee totaal verschillende boeken, maar alletwee wel ontzettend sterk. Wat hem kenmerkt is naar mijn mening de ijzersterkte plottwists die je totáál niet aan ziet komen.

Tahereh Mafi kan niet ontbreken in dit erelijstje. Zij schreef mijn denk ik favoriete serie (na De Hongerspelen, maar daar komen we zo op), namelijk de Touching Juliette serie. Haar prachtig beeldende schrijfstijl en levendige personages wisten mijn vanaf de allereerste tot allerlaatste zin te boeien, en ik ben weinig zó erg in een verhaal geabsorbeerd geraakt.

Ik noemde het net al, maar Suzanne Collins is voor mij de koningin der Young Adult boeken. Het is haar ‘schuld’ dat ik zo verslaafd geraakt ben aan dit genre, want zij schreef de boeken De Hongerspelen, een serie waar ik een jaar door geobsedeerd ben geweest. Wat sommige mensen hebben met Twilight, had ik met De Hongerspelen. Ik ben nog nooit zó in een verhaal geraakt waaruit ik echt niet kon loskomen als deze. Haar soepele schrijfstijl zorgt ervoor dat je door de pagina’s heen vliegt en niet meer kan stoppen met lezen.

Cassandra Clare is eigenlijk de laatste schrijfster die ik aan dit rijtje had toegevoegd, maar zeker niet de minste. Ik vond De IJzeren Engel zó geweldig dat ik haar wel een plekje moest geven in dit rijtje. Haar Kronieken van de Onderwereld serie (waarvan ik alleen de eerste twee delen heb gelezen) vind ik ook super, maar had mij toch iets minder in zijn greep dan De Helse Creaties. Natuurlijk wil ik al haar boeken nog lezen, en dan heb ik er gelukkig nog zat voor de boeg!

Victoria Scott was voor mij echt een grote ontdekking dit jaar. Ik kocht Water & Vuur voor een prikkie via Marktplaats, maar werd vervolgens helemaal meegezogen in het spannende avontuur van de Zwavelloop. Een heerlijke dystopische Young Adult die je misschien een beetje aan De Hongerspelen doet denken, maar daarom echt niet minder leuk of origineel is!

Last but not least een auteur die eigenlijk geen Young Adult boeken schrijft, maar wel zeker één van mijn favorieten is: Harper Lee! Ik las dit jaar To Kill A Mockingbird en was echt overdonderd door het bijzondere verhaal, wat eigenlijk heel gewoontjes is, en de mooie schrijfstijl. Zeker een aanrader, ook als je normaal gesproken niet zoveel classics leest!

En dat was mijn rijtje met favoriete auteurs. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie favoriete auteurs en boeken. Laat het me weten!

6 gedachten over “Mijn favoriete auteurs

  1. Ik heb niet zo heel veel favoriete schrijvers denk ik. Sowieso Rainbow Rowell, Cassandra Clare en Jennifer Niven zijn een favoriet!

    x

  2. Een leuk lijstje, zo krijg ik weer inspiratie! Van Cassandra Clare heb ik alles gelezen en vind ik alles even mooi. Van Tahereh Mafi heb ik weleens gehoord (Is dat niet de vrouw van de geweldige Ransom Riggs?) , maar nog nooit iets gelezen. De andere auteurs zijn helemaal nieuw voor me, ik ga ze eens googlen.

  3. Volgens mij gaat Brandon Sanderson ook in mijn rijtje komen als ik eenmaal Staalhart ga lezen. Zelf zitten Rick Riordan, Patrick Ness, Jesse Andrews, Ned Vizzini, Ernest Cline en Sarah Moore Fitzgerald ook in mijn lijstje! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s