Verbreken – Lauren DeStefano

Gisternacht las ik Verbreken uit, het laatste deel in The Chemical Garden trilogie. Hiervan vond ik het eerste deel, Verwelken, super, maar het tweede deel Vrees viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. Daarom was ik extra nieuwsgierig wat ik van het laatste deel zou vinden!

Verbreken - Lauren DeStefano

Algemene gegevens
Titel: Verbreken
Auteur: Lauren DeStefano
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Aantal pagina’s: 367
Genre: Young Adult, Dystopisch
Serie: The Chemical Garden #3

Het verhaal
Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren, worden vrouwen niet ouder dan twintig jaar en sterven mannen op hun vijfentwintigste. Met nog een paar jaar te gaan, komt het einde voor Rhine steeds dichterbij. Helemaal nu ze in het ziekenhuis ligt en Vaughn haar nog altijd achterna zit. Samen met Linden en Cecily slaat ze op de vlucht. Nu ze weet dat haar broer nog leeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Zo hoopt ze de antwoorden te krijgen waar ze al zo lang naar op zoek is. Verbreken is het zinderende slotdeel in de sensationele, futuristische The Chemical Garden-trilogie.

Mijn mening
Rhine weet dat haar dood steeds dichterbij komt, want ze wordt steeds ouder, en vrouwen worden in haar wereld niet ouder dan twintig. Ik vind dit ontzettend origineel bedacht. Rhine heeft gezien hoe pijnlijk de dood is als je sterft aan het virus, waardoor goed naar voren komt hoe wanhopig de mensheid is om een tegengif te vinden.

Het boek is onvoorspelbaar, er gebeuren een heleboel dingen die ik absoluut niet zag aankomen, maar die wel heel goed in het verhaal pasten. De personages zijn levendig door de uitgebreide beschrijvingen en karaktertrekjes die aan hen worden gegeven. Ik vond Reed, de oom van Linden, vanaf het eerste moment al leuk en vond hem alleen nog maar leuker worden naarmate het verhaal vorderde.

Er waren ook gebeurtenissen die ik minder leuk vond in het verhaal. Dat zijn die momenten dat ik de auteur echt wel iets aan kan doen. Maar uiteindelijk waren deze gebeurtenissen heel belangrijk voor de karakterontwikkeling van vele personages, wat ik heel mooi gedaan vond.

Je leest uit de ogen van Rhine, en ik vond haar vanaf het begin al een heerlijk personage om uit te lezen. Ze is sterk en lijkt soms hard aan de buitenkant, maar vanbinnen is ze eigenlijk heel gevoelig en ze blijft ten alle tijden hoop houden dat het allemaal goed komt, ook al heeft ze afschuwelijke dingen meegemaakt. Dit maakt haar echt heel tof en ik ga haar dan ook zeker missen.

Het boek leest heel snel weg en ik had hem dan ook in een paar dagen uit. Het einde is gelukkig heel satisfying, je blijft niet met veel vragen zitten en alles wordt logisch afgesloten.

Ik ben dus heel positief over dit boek en ik vind het stiekem wel heel jammer dat de serie is afgelopen, maar aan de andere kant heeft het wel een mooi gesloten einde waardoor het wel goed voelt. Ik geef Verbreken vier sterren!

4 sterren

Verbreken is voor €18,99 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vonden jullie van The Chemical Garden trilogie? 

2 gedachten over “Verbreken – Lauren DeStefano

  1. Ik vind deze boekenserie echt geweldig. Vanaf het eerste boek was ik verkocht. Alleen ik vond persoonlijk het einde te makkelijk gaan alsof de schrijfster er snel een eind aan wilde maken, dat vond ik heel jammer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s