Seeker – Arwen Elys Dayton

Een tijdje geleden waren Seeker en Divergent voor €0,99 te koop in de iBooks store. Divergent heb ik in mijn boekenkast staan, maar Seeker nog niet en die wilde ik nog wel heel graag lezen! Ik kocht hem dus en begon er wat later in te lezen. Ik las er veel gemengde recensies over van te voren en kan me eigenlijk in allemaal wel een beetje vinden.

P1150476

Algemene gegevens
Titel: Seeker
Auteur: Arwen Elys Dayton
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Avontuur
Serie: Seeker #1

Het verhaal
Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om Seeker, een Zoeker, te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Mijn mening
Ik vond het begin van Seeker erg krachtig en ik zat er eigenlijk gelijk in. Ik wilde steeds verder lezen en de spanning vond ik meteen goed voelbaar. Helaas vond ik die spanning na een tijdje langzaam afnemen, totdat ik steeds minder de behoefte kreeg om door te lezen. Dat was jammer, want hierdoor deed ik relatief lang over het boek en raakte ik ook steeds meer uit het verhaal.

Je leest uit vier verschillende perspectieven, en dat vond ik goed bij het verhaal passen. Je krijgt zo namelijk veel soorten informatie, waardoor het verhaal eerder compleet wordt voor je gevoel. Wel was het soms een beetje veel informatie en kon ik het af en toe niet aan elkaar koppelen.

Maar waar ik bij dit boek de grootste moeite mee had, vond ik het ‘doel’ van het boek. Die leek voor mijn gevoel namelijk helemaal te ontbreken. Quin, Shinobu en John waren het hele boek bezig om op athames en elkaar te ‘jagen’, maar waarom dat zo was, werd eigenlijk totaal niet duidelijk. Daarom miste ik eigenlijk ook een beetje de climax van het verhaal, want het was gewoon niet echt duidelijk waar de hoofdpersonen naar streefden.

Aan het einde van het boek kwam de spanning wel weer terug en vond ik de drang om door te lezen weer terug. Het laatste gedeelte van het boek was erg spannend en daar ging ik dan ook zo doorheen. Ook wil ik even een complimentje maken naar Maria Postema, ik vind haar zo’n goede vertaler!

Ik heb dus hele wisselende meningen over het boek. Aan de ene kant vond ik het een spannend boek en was het plot heel erg goed, aan de andere kant miste ik het doel van de hoofdpersonen en ontbrak de climax voor mijn gevoel. Desondanks ben ik wel heel benieuwd naar het vervolg, Traveler. Daarom geef ik dit boek drie sterren!

3 sterren

Seeker is voor €19,99 te koop op bol.com.

Koop bij bol.com

Wat vond jij van Seeker? Of wil je het nog graag lezen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s