16 kick-ass vrouwelijke personages

Ik ben dol op boeken waar sterke, vrouwelijke personages in voorkomen. Ik ben niet enorm feministisch, maar ik ben wel voor gelijke rechten en een boek krijgt naar mijn mening een extra stukje waardering als het vrouwelijke personage voor zichzelf op kan komen en geen huilend meisje is dat niet tegen een stootje kan. Daarom vandaag mijn favoriete kick-ass vrouwelijke personages uit boeken die ik gelezen heb!

empire-cover-jennifer-lawrence-katniss-everdeen-hunger-games-mockingjay-part-one

Tessa Gray – De Helse Creaties
Ik begin maar gelijk met mijn favoriete personage van het moment: Tessa Gray uit de Helse Creaties! Ik kon me echt zo goed identificeren met Tessa. Ze is niet per se super sterk of een goede vechter, maar je merkt dat ze heel intelligent is en dat ze heel strategisch kan nadenken. Ze is ook geen jankerd en ik vond haar heel dapper. Go Tessa!

Zes – De Loriënkronieken
Al vanaf boek één (Ik ben nummer Vier) vond ik Zes een geweldig personage. Ze is gewoon zo stoer en onverschrokken. Ik het boek vond ik haar al geweldig, maar in de film speelt Teresa Palmer haar en dat is één van mijn favoriete actrices, dus toen vond ik haar al helemaal leuk.

Tella Holloway – Water & Vuur
Tella is eigenlijk een ander verhaal dan haar vrouwelijke voorgangers hierboven. Van nature vind ik Tella eerlijk gezegd geen heel sterk personage, maar doordat de situatie haar hiertoe dwingt, groeit ze in de boeken tot een kick-ass meid die er alles voor over heeft om haar broer te redden. De genegenheid die ze tegelijkertijd laat zien voor haar Pandora’s en de grappige opmerkingen die ze af en toe maakt, maken haar tot een heerlijk personage waar je snel van zult gaan houden. In het begin vond ik haar stiekem een beetje irritant, maar met vijftig bladzijden was dat verdwenen en was ik dol op Tella!

Malencia Vale – De Test
Malencia vond ik vanaf het begin meteen supertof. Je komt er meteen al achter dat ze super slim is, want ze mag meedoen aan de Test. Maar tijdens de Test kom je erachter dat ze ook heel strategisch kan denken, niet zomaar opgeeft en een doorzetter is.

Katniss Everdeen – De Hongerspelen
Ik denk dat iedereen die De Hongerspelen goed vindt, het ermee eens is dat Katniss een onwijs sterk vrouwelijk personage is. Ze heeft alles over voor de mensen van wie ze houdt, maar daarnaast kan ze ook goed vechten en laat ze absoluut niet over zichzelf heenlopen. In het eerste deel van de serie is ze al ontzettend sterk, maar haar karakter ontwikkelt zich alleen maar meer in de vervolgdelen.

Eadlyn Schreave – De Prinses
Hoewel veel mensen die de Prinses gelezen hadden, Eadlyn maar een verwend kreng vonden, vond ik haar juist wel een heel sterk personage! Ze laat zich niet zomaar kennen, en hoewel ze inderdaad ook wel een beetje verwend is en zichzelf snel boven anderen plaatst, heeft ze een klein hartje. Ze is een hele sterke vrouw die ooit het land moet besturen en het beste voorheeft voor haar volk.

Anna-Karin, Minnoo, Linnéa, Vanessa, Rebecka, Ida – Engelsfors trilogie
Deze post zou niet compleet zijn zonder deze vijf meiden te noemen. De Uitverkorenen zijn stuk voor stuk hele unieke personages. Ze laten zich niet zomaar kennen, hebben alles over voor de mensen om wie ze geven en zijn gewoon heel erg kick-ass. Zelfs Ida, die eerst echt een verwend modepopje is, groeit uit tot een heel sterk personage. I like it!

Juliette Ferrars – Touching Juliette
In het eerste boek is Juliette eigenlijk nog een klein hulpeloos meisje dat niet weet wat ze met zichzelf aanmoet. Maar naarmate de serie vordert kun je echt zien dat Juliettes karakter enorm ontwikkelt. In het laatste boek is ze niet bang om van zich af te bijten en haar krachten te gebruiken. Ik vond de karakterontwikkeling van Juliette echt fenomenaal beschreven.

Hermione Granger – Harry Potter
Natúúrlijk moet ik ook Hermione noemen uit Harry Potter. Ze is niet alleen goed in het uitvoeren van spreuken, ze is ook ontzettend slim én een hele trouwe vriendin. Hoewel ze in de boeken soms wel een beetje irritant en betweterig was, kon ik niets anders dan van haar gaan houden. Harry Potter zou echt niet compleet zijn zonder Hermione!

Feyre – Hof van Doorns en Rozen
Een paar maanden terug las ik Hof van Doorns en Rozen en eigenlijk vond ik Feyre meteen een heel tof personage. Zij hield als enige haar familie in leven door te jagen en ook toen ze eenmaal in het Elfenrijk was, was ze geen hulpeloos mens die maar een beetje weg zat te kwijnen, maar ze was niet bang om op onderzoek uit te gaan.

Isabelle Lightwood – The Mortal Instruments
Als laatste noem ik hier Isabelle Lightwood, want zij is ook behoorlijk kick-ass. Eigenlijk doet ze me wel een beetje denken aan Zes uit de Lorienkronieken. Ik heb pas de eerste twee boeken van The Mortal Instruments gelezen, maar dat was genoeg om te zien dat Isabelle heel onverschrokken is en geniet van een beetje actie!

Zo. Dat waren de 16 vrouwelijke karakters uit boeken die ik heel kick-ass vind. Weet jij er nog meer? Laat het me weten in de comments! Ik hou van boeken met sterke vrouwelijke personages dus als jullie nog aanraders hebben, let me know!

Wie is jouw favoriete vrouwelijke personage uit een boek?

6 gedachten over “16 kick-ass vrouwelijke personages

  1. Ik vind Katniss niet zo tof eigenlijk, sorry! XD Voor de rest heb ik maar weinig van de boeken die je hier noemt gelezen.. Op mijn eigen lijstje mag Diana uit de Gone series niet ontbreken; zij is echt awesome!

  2. Jaaaa Tella Holloway en Eadlyn!!! Op mijn lijstje staat Mare Barrows bovenaan. Ze is echt een personage die alles doet om mensen te redden maar van binnen heeft ze zelf ook hulp nodig. Ik heb dan ook echt respect voor dr 🙂 Misschien leuk om ook een keer zo een post mijn blog te zetten 😊

  3. Ik heb Eadlyn idd nooit echt gezien als een sterk iemand… maar goed.. ik vond die boeken ook niet zo tof dus waarschijnlijk ligt het daaraan xD MAAR BEN HET HELEMAAL EENS MET FEYRE ^^

    Op mijn lijstje mogen Aelin, Rose Hathaway en Karou zeker niet missen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s