The Sims Book Tag

Door Kwante werd ik getagd voor de Sims Book Tag. Superleuk, want ik ben helemaal gek op de Sims! Vroeger speelde ik het echt heel vaak, nu helaas wat minder, maar desondanks blijft het toch wel mijn favoriete computerspel. In deze tag worden de Sims gecombineerd met boeken. Geweldig toch?

The-Sims-2.jpg

The original Sims: the best author debut
Dan ga ik voor De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine. Ik vind het nog steeds ongelofelijk knap hoe Ransom Riggs zijn verhaal en oude foto’s met elkaar heeft kunnen combineren. Hierdoor krijgt het verhaal echt een extra dimensie.

The grim reaper: the saddest character death
Net als Kwante ga ik hier voor Sirius Zwarts. Ik vond het zó zielig voor Harry dat Sirius overleed, vooral omdat hij eindelijk weer een soort familieband voelde. Vooral bij de film moet ik nog bijna elke keer huilen bij dit stukje.

Sims getting stuck: a character that just got in the way
Ik vond Aspen uit de Selectie serie echt enorm irritant. Hij bleef maar plakken aan America en America bleef hierdoor maar twijfelen aan haar gevoelens. Ik ergerde me kapot aan deze stukjes verhaal!

Simlish: a book with amazing writing
Zonder twijfel: Vrees Me van Tahereh Mafi. Dit boek heeft zo’n ontzettend bijzondere schrijfstijl waar ik maar geen genoeg van kon krijgen.

Expansion packs: a series where the books kept on getting better
Oeps, eigenlijk wil ik hier weer de Touching Juliette serie noemen, maar omdat dat een beetje saai is, ga ik voor de Edelsteentrilogie van Kerstin Gier. Die boeken worden steeds dikker en ook steeds leuker!

 

Sims romance: the worst case of insta love
Ik was eigenlijk meteen geïntrigeerd door Patch uit de Hush Hush serie toen ik die voor het eerst las. Tsja, het zal de bad boy houding wel zijn. Nu heb ik het niet meer zo op van die bad boys, maar toen ik dertien was blijkbaar wel hahaha.

Cheats: a book that was entirely unrealistic
Ik had dit een beetje bij Verliefd en Verloren van Lizzie van den Ham.. De liefde tussen Gemma en Julian kwam voor mij meer als een obsessie over dan als een normale relatie, en de twee hadden ook nóóit irritaties of ruzie, wat ik eerlijk gezegd een beetje onrealistisch vind als je zo’n gecompliceerde relatie hebt.

Needs fulfillment: a character who made all the wrong decisions
Oef, deze is moeilijk! Maar dan ga ik denk ik toch voor Nate uit de IJzeren Engel. Ik heb het boek nog niet helemaal uit maar hij heeft wel echt héél veel foute keuzes gemaakt tot nu toe en ik vond hem daardoor eigenlijk niet zo’n leuk personage..

Error code 12: a series that started off great but went downhill from there
Divergent, zonder twijfel. Ik vond het eerste boek geweldig, het tweede boek mwah en het derde boek was echt om te janken. Maarja, smaken verschillen en gelukkig hebben ze het naar mijn mening een stuk beter aangepakt met de films!

The Sims vortex: a book/series that completely engrossed you.
O god, ik wil hier wéér Touching Juliette kiezen of de IJzeren Engel, maar die heb ik beide al genoemd. Dan ga ik denk ik voor Water & Vuur van Victoria Scott. Dit boek absorbeerde me echt en ik kon tijdens het lezen nergens anders meer aan denken. Een heerlijk verhaal wat ik met veel plezier nog eens zou lezen!

Who do you tag?
Ik daag Marcia en Bianca uit om deze tag ook te doen!

Vinden jullie de Sims ook zo’n geweldig spel? 

3 gedachten over “The Sims Book Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s