Places I want to go: Ljubljana

Deze zomer gaan we naast Zagreb, ook een dagje naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië! Ljubljana is misschien niet meteen de stad waar je aan denkt als je een stedentrip gaat maken, maar toch is de stad wel ontzettend mooi en heeft veel te bieden! Kijk mee naar wat ik graag wil bezoeken in Ljubljana!

Ljubljana heeft ongeveer 280.000 inwoners en is daarmee niet heel groot, maar kent wel een rijke geschiedenis en daarom vele mooie oude bouwwerken en bouwwerken.

Prešerenplein
Dit plein is het bekendste en belangrijkste plein van Ljubljana, en mensen zeggen dat het ook wel te vergelijken is met de Dam in Amsterdam. Het ziet er in ieder geval mooi uit, dus hier moeten we zeker even langs! 

Triple Brigde
Vlakbij dit plein ligt de zogeheten Triple Bridge, dat eenvoudig gezegd drie bruggen zijn die vlakbij elkaar gebouwd zijn en naar dit plein toeleiden.

Sint-Nicolaaskathedraal
Zowel van binnen als buiten ziet deze kathedraal er prachtig uit, en die wil ik dan ook zeker bezoeken. Hij staat midden in het centrum van Ljubljana en valt van buiten misschien niet zo op, maar van binnen des te meer.

Kasteel van Ljubljana
Als er een kasteel te bezoeken valt, moet ik dat natuurlijk doen, want ik ben dol op kastelen! Het Kasteel van Ljubljana (Ljubljanski grad) staat op de Kasteelheuvel midden in Ljubljana. Het lijkt wel alsof de stad daar omheen is gebouwd.

Rimski Zid 
Rimski Zid is een stuk Romeinse Muur dat nog steeds intact is gebleven sinds de Romeinse Tijd. Het staat midden in de stad en er zijn ook nog andere monumenten uit de Oudheid te bezichtigen.

Dit zijn de dingen die ik sowieso wil bezichtigen in Ljubljana, maar wie weet wat ik daar allemaal nog tegenkom! Jullie zullen er natuurlijk alles over lezen.

Tivoli City Park
Dit park ziet er echt prachtig en groen uit. Ik weet niet of we tijd hebben om hier doorheen te wandelen, maar ik zou er zeker geen bezwaar tegen hebben als we hier even de rust zouden opzoeken! Het ziet er echt prachtig uit.

Ben jij wel eens in Ljubljana geweest? En heb jij nog tips? 

 

 

5 gedachten over “Places I want to go: Ljubljana

  1. Ik ben er nog geweest, ik heb wel een beetje sloveens bloed in me dus daar zou ik zeker nog eens een keer naar toe willen!

  2. Ik ben er in het middelbaar een weekje op uitwisseling geweest. Je moet zeker ook naar een ‘Slaščičarna’ gaan. Dat is een soort bakker/restaurant. Er is meestal een toog met overheerlijke patisserie en een toog met roomijs. Zalig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s