Places I want to go – Zagreb

Zoals jullie laatst al konden lezen ga ik deze zomervakantie naar Kroatië. We overnachten dus ook één nacht in Zagreb, en gaan hier ook een dag doorbrengen. Hartstikke leuk, want ik wilde hier heel graag heen! Oost-Europese steden zijn vaak zo ondergewaardeerd, terwijl ze vaak prachtig zijn.

Zagreb is dus de hoofdstad van Kroatië, en telt ongeveer 1 miljoen inwoners. De stad ligt in het noorden van Kroatië. Er zijn veel dingen te doen en veel dingen zijn ook nog eens gratis!

Het Kroatisch Nationaal Theater
Ik hoef niet per se naar het theater in Zagreb, maar ik vind het wel een onwijs mooi gebouw dat ik zeker eens in het echt wil zien! Ook de tuin die erbij ligt ziet er heel mooi uit, dus hier langs wandelen lijkt me een heel goed plan.

St. Mark’s Church
Als je op Zagreb googelt, komt dit schattige kerkje snel naar voren. Op het plein waar deze St. Mark’s Church staat, wordt er elke zaterdag en zondag om twee uur ’s middags de wacht gewisseld met veel toeters en bellen (letterlijk!). Dat lijkt me een hele leuke ervaring om mee te maken.

Maksimir Park
Dit is het oudste stadpark van Zagreb en je schijnt hier heel goed tot rust te kunnen komen in vergelijking tot de drukke binnenstad. Ik weet niet of we hier tijd voor hebben, aangezien we maar één dag in Zagreb zijn, maar de foto’s zien er in ieder geval prachtig uit. 

Dolac Market
Als je deze naam googelt kun je niet om de rode parasolletjes heen! Dit is de bekendste markt in Zagreb waar je je heel goed onder de locals kunt mengen. Hier koopt de lokale bevolking namelijk ook gewoon hun dagelijkse boodschappen. Er is vooral veel fruit en groente te koop. 

Zagrebačka katedrala
Deze kathedraal is misschien wel het meest bekend in Zagreb, omdat hij overal bovenuit steekt! Het is tevens het hoogste gebouw in Kroatië én je kunt er gratis in. Wat wil je nog meer? 

Strossmayer Promenade
Ah, dit lijkt me echt heel leuk! De foto’s hiervan zien er misschien niet super spectaculair uit, maar in de zomer schijnt het hier heel bedrijvig te zijn en zijn er veel kleine festivals en het is gewoon één grote gezellige boel. Daarnaast schijn je een geweldig uitzicht over de stad te hebben.

En dat zijn alweer een hele hoop dingen om te doen in één of anderhalve dag. Ik denk dat ik me hier wel zal vermaken.

Ben jij al eens in Zagreb geweest? Heb jij nog tips voor mij? 

2 gedachten over “Places I want to go – Zagreb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s