Mijn vakantieplannen 2016

De zomervakantie ligt weer in het verschiet! Op 1 juli krijg ik officieel zomervakantie en ik kan niet wachten, want dit jaar was hectisch. Hoewel ik in september naar Ierland ga en daarom voor het grootste deel ga werken en sparen, ga ik ook lekker twee weken op vakantie en nog wat andere leuke dingen doen.

Verjaardag en afscheidsfeestje
Op 1 juli vier ik mijn verjaardag en afscheidsfeestje met mijn vrienden en familie! Ik word 26 juni alweer twintig en laat mijn tienerjaren achter me. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Ik doe dat in combinatie met mijn afscheidsfeestje en het thema zal dan ook, hoe kan het ook anders, Ierland zijn.

Kroatië
In juli ga ik samen met mijn vader en zusje twee weken naar Kroatië met de auto. We hebben een week een stacaravan op een park geboekt, de rest van de tijd gaan we roadtrippen. Op de heenweg maken we een stop in Passau, Duitsland en Zagreb, Kroatië en gaan we daar ook nog dingen bekijken. Op de terugweg maken we een overnachting in Ljubljana, Slovenië en München, Duitsland. Ik ben vooral ontzettend benieuwd naar Zagreb en Ljubljana, want ik wil heel graag die steden zien!

Werken, werken, werken
De weken dat ik niet op vakantie ben, ga ik fulltime werken bij Belmondo. Of nouja, vier dagen in de week. Ik wil namelijk nog even lekker verdienen voordat ik naar Ierland vertrek, want dan kan ik elke cent gebruiken! Ik vind mijn werk leuk, dus ik zie er niet heel erg tegenop, al denk ik wel dat het vrij zwaar wordt in de zomer, omdat we dan ook een terras erbij hebben.

Lezen!
En natuurlijk is er in de zomervakantie weer tijd om heel veel te lezen. Ook wil ik, als het slecht weer is, weer lekker veel series gaan kijken, maar mijn focus ligt echt op het terugbrengen van mijn tbr stapel voordat ik naar het buitenland ga, want ik kan natuurlijk onmogelijk al mijn boeken meenemen.

Voorbereidingen Ierland
De laatste voorbereidingen moeten natuurlijk gedaan worden, zodat ik eind augustus met een gerust hart kan vertrekken. Ik weet nog niet precies wanneer ik wil gaan, maar ik denk rond de 28e. Jullie zullen later nog wel meer lezen over dit vertrek!

En dat zijn eigenlijk mijn plannen voor de zomervakantie! Natuurlijk ga ik op mijn vrije dagen ook lekker veel afspreken met mijn vriendinnen, hopelijk nog een paar festivals pakken en gewoon heel erg van de zomer genieten.

Wat gaan jullie in de zomervakantie doen? 

 

8 gedachten over “Mijn vakantieplannen 2016

 1. Ik wil ook heel graag nog eens naar Kroatië, heb er al heel veel goede verhalen over gehoord. Zelf heb ik nog helemaal geen plannen voor de zomervakantie.. Wie weet komt er last minute nog een reisje op mn pad 😉

 2. Leuk joh 🙂 Even genieten voor je naar Ierland gaat (ook daar moet je zoveel mogelijk genieten). Overigens waarschuw ik je maar … Ze hebben in Ierland ook leuke boekwinkels :S Neem een lege koffer mee.
  Dit jaar gaan we naar Berlijn. We zijn niet zo van het kamperen, en we hebben een appartementje gehuurd (als je straks ietsjes ruimer in je budget zit, dan is dit een aanrader. We hebben een verzorgd appartement of ‘self- service’ met een keukentje en een aparte slaapkamer. En dat voelt enorm luxe aan 🙂 ) Vanuit het appartement kunnen we de stad en omstreken verkennen.

 3. Wat een mooie foto’s! Ik ben benieuwd naar je reisverslagen 🙂
  Ik heb nog geen vakantieplannen behalve werken, maar ik ga komende week een dagje naar Parijs en een weekendje naar Scheveningen!

 4. Klinkt als een fijne vakantie! 🙂 We zijn er bijna, nog eventjes studeren volhouden 🙂
  Ik heb helaas voor de zomervakantie nog niks gepland, ook geen reisjes… Aan de andere kant geeft dat ook wel weer veel vrijheid!
  Liefs xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s