Update Semester Abroad @ Limerick

Hoi allemaal! In januari vertelde ik jullie al dat ik in september vijf maanden op exchange ga naar Ierland, maar toen ik dat schreef, was het nog niet honderd procent zeker dat ik daadwerkelijk zou gaan. Nu, vier maanden later, heb ik mijn student ID binnen én heb ik me aangemeld voor een kamer. Het leek me leuk om jullie een beetje op de hoogte te brengen van wat er in de tussentijd gebeurd is, want pfff, wat een geregel is het allemaal geweest!

Ik voelde de behoefte om jullie op de hoogte te brengen van alles, want dat had ik al een tijdje niet gedaan omdat er nog zoveel onzeker was. Voor de mensen die overwegen op exchange te gaan: er zit ontzettend veel tijd en moeite in de voorbereiding. Hopelijk is dat het ook helemaal waard, maar het viel mij eerlijk gezegd wel tegen in hoeveel onzekerheid je leeft in de periode waar je je moet aanmelden en dergelijke.

In januari kreeg ik dus te horen dat ik geselecteerd was voor mijn eerste keus: University of Limerick. Op dat moment was ik ontzettend blij (en nog steeds!), maar ik kon er nog niet zo heel veel mee. We moesten eerst namelijk wachten op een pre-departure meeting waar werd uitgelegd wat voor verdere stappen we nog moesten ondernemen. Er moesten namelijk vakken gekozen worden, je moest je aanmelden bij de universiteit zelf, je moet een beurs aanvragen én je moet natuurlijk zorgen dat je onderdak hebt.

Die vakken kiezen was denk ik het lastigst, want ik kreeg een enorm bestand toegestuurd met honderden vakken, waar je er dan vijf uit moet kiezen. Je moet opletten dat je voornamelijk derdejaars vakken kiest, dat alles binnen jouw vakgebied is en dat je vakken kiest die worden gegeven op het moment dat jij daar studeert. Ik vond alles nogal onduidelijk aangegeven en het was dus ook best veel werk om alles uit te zoeken en in te leveren, maar toen ik dat eenmaal gedaan had viel er wel een last van me af.

Maar, de examencommissie op de VU moet dus de vakken goedkeuren die ik wil gaan doen. En ze doen er maximaal zes weken over om je aanvraag te behandelen. Op dit moment wacht ik dus nog in spanning af of ze mijn vakken goedgekeurd hebben, maar ondertussen kon ik gelukkig wel al een hoop andere zaken regelen.

Het aanmelden bij UL zelf was echt ontzettend makkelijk. Ik kreeg een mail met een link toegestuurd, en alles werd heel duidelijk uitgelegd. Het enige wat ik hoefde te doen, was een pasfoto meesturen voor op mijn collegekaart. Eigenlijk was het zo gepiept! Binnen een paar dagen kreeg ik mijn studentnummer toegestuurd en toen was het dus écht officieel dat ik daar volgend jaar student ben!

Dus. Vakken ingeleverd, aangemeld bij UL, dat kon ik allemaal al van mijn lijstje afstrepen. Ondertussen was er nog iets heel belangrijks waar ik me een beetje zorgen over maakte, namelijk mijn accommodatie daar. Ik had al verschillende mails gehad met hoe belangrijk het was dat je je daar snel voor zou aanmelden omdat het anders vol zou zitten, maar omdat ik mijn officiële inschrijvingsbewijs nog niet binnen had, kon ik nog niet met zekerheid een kamer reserveren.

Vandaag heb ik dat eindelijk wel gedaan, en ook dat ging heel makkelijk! Ik heb me ingeschreven voor een die ik deel met zeven andere studenten, en dan delen we twee badkamers. Ik heb voor een 8-persoons appartement gekozen omdat ik heb gehoord van anderen dat dat het gezelligst is voor internationals. Ik moet nog een bevestiging ontvangen met of ik daar terecht kan dus dat is nog even spannend, maar ik heb me in ieder geval aangemeld en dat geeft al heel veel rust!

En nu zijn er nog heel veel zaken die ik moet regelen zoals mijn beurs, OV stopzetten, DUO omzetten in uitwonend en veel meer zaken, maar dat zijn allemaal zorgen voor morgen. Ik ben in ieder geval blij dat ik al zoveel geregeld heb en dat ik nu 99,9% zeker weet dat ik daadwerkelijk kan gaan in september! Ik krijg er steeds meer zin in en verbaas mezelf er echt over hoe snel het al is. Nog maar drie maanden aaah!

Zo, dat wilde ik even van me afschrijven haha. Hopelijk vonden jullie het een beetje boeiend om te lezen. Ik denk dat ik nog een post ga schrijven over dingen waar je aan moet denken als je op exchange gaat. Het is namelijk héél veel en ik had dat best kunnen gebruiken, maar kon het niet echt vinden! Laat het maar even weten als je dat graag zou willen lezen.

In ieder geval voor nu een heel fijn weekend gewenst en tot morgen! ❤

 

8 gedachten over “Update Semester Abroad @ Limerick

 1. Klinkt inderdaad als een heel gedoe met al dat geregel… Maar het is het resultaat dat telt! Zo een exchange ervaring is al die moeite meer dan waard 😉

 2. Met scouting wouden we ook graag naar Ierland gaan. Lijkt me een mooi lang om op vakantie te gaan, lekker wandelen enzo! Ik wens je heel veel plezier daar (en ook nog een beetje studeren he?)

 3. Superleuk, en na al dat geregel komt het gelukkig steeds dichter bij!
  Ik wil komende november voor mijn buitenlandse stage (3 maanden) naar Australië, waar mijn zus woont, maar dat is me toch ook een geregel! Ik moet nu al beginnen, want een vriendin van mij was te laat begonnen en kon dus niet weg, omdat ze geen visum had! Best spannend, al dat geregel :p Gelukkig is het jou al bijna allemaal gelukt!
  Liefs xxx

 4. Je leert misschien juist wel heel erg veel door al dat geregel. 🙂 Dat alleen al is een prima ervaring. Met 8 mensen heb je trouwens altijd wel één iemand erbij met wie je het goed kunt vinden, dus dat zou ik denk ik ook gedaan hebben. Heel spannend. Heel veel succes! (Als je tijd hebt om een ‘tips bij studeren in het buitenland’ te schrijven, zou ik het zeker doen. Ik heb er niks aan, maar het lijkt me dat dat voor andere studenten wel heel handig is.)

 5. Limerick is leuk!! Ik ben er geweest op vakantie.
  Ik heb ook een uitwisseling gedaan (naar Japan) en dat was inderdaad ook veel geregel. Als je een checklist hebt, zet ‘m op je blog, zou ik zeggen! Altijd handig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s