MARRAKESH #6

Vandaag is het alweer tijd voor de laatste Marrakesh post! Vrijdag was onze laatste volle dag, waarop we de Saaditombes bezochten en nog een flink stuk door de stad wandelden. Kijk mee naar de foto’s!

P1150235.JPG

Dit was de enige dag waarop ik enigszins uitgeslapen heb, want we waren op donderdag natuurlijk tot laat uit geweest. Rond tien uur werden we wakker en een uurtje later gingen we op stap. Als eerste was het tijd voor een ontbijt/lunch bij het cafeetje waar we al eerder hadden gegeten: cafe d’epices.

P1150220.JPG

Hierna liepen we naar de Saaditombes, wat nog best wel een zoektocht was. We liepen een paar keer verkeerd en het was super warm, maar hé, zo zagen we nog wel wat van de stad haha. De Saaditombes waren erg mooi om te zien, met veel mozaïek en veel mooie bloemen. We liepen hier wat rond en genoten van de zon. Natuurlijk werden er ook weer veel foto’s  geschoten!

Na het bezoek aan de Saaditombes gingen we op zoek naar een grote olijfbomentuin, en onderweg kreeg ik de geniale ingeving om een waterijsje te kopen. Dat was een heerlijke verkoeling tijdens het lopen. We konden de olijfbomen niet vinden, maar in plaats daarvan kwamen we bij een grote sinaasappelbomentuin terecht! Hier konden we niet in, maar we konden er wel omheen lopen en je zag de groene sinaasappels in de bomen hangen. Dat was heel grappig om te zien!

Inmiddels was het al best aan het einde van de middag en we liepen rustig terug naar het hostel, waar we even uitrustten om vervolgens voor de laatste keer de soeks in te gaan om de laatste souvernirs aan te schaffen. Ik kocht een prachtig leren tasje en nog wat kleine dingetjes (willen jullie een artikel zien over al mijn souvenirs? Laat het me even weten!), maar ik had niet heel veel dirham meer dus ik hield me flink in, haha.

Op deze laatste avond hadden we besloten om met z’n allen op het grote plein te eten bij één van de vele eetkraampjes. We schoven met iedereen aan aan een hele lange tafel, en er werden allemaal dingen voor ons neus geschoven. Een tip is om hier mee uit te kijken, want de helft van de dingen at ik niet op, maar daar moest je natuurlijk wel voor betalen. Normaal gesproken kan je heel goedkoop eten op dit plein, maar uiteindelijk waren wij omgerekend zo’n €13 kwijt, wat best wel duur is voor in Marrakesh. Enfin, na het eten liepen we rustig terug naar het hostel en ging iedereen zijn koffers pakken. We moesten de volgende dag namelijk al om 6 uur op om richting het vliegveld te gaan.

P1150289.JPG

Ik heb een geweldige tijd gehad in Marrakesh en wil nog heel graag een keer terug naar Marokko om daar andere steden en natuur te ontdekken! Van wat ik gezien heb, is Marokko een prachtig land met aardige mensen, dus het is echt een aanrader! Ik heb een onwijs leuke tijd gehad met mijn studiegenootjes en kan nu al niet wachten tot de volgende studiereis.

Fijne dag vandaag!

Liefs Rowan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s