MARRAKESH #5

Donderdag was mijn favoriete dag in Marokko. We gingen namelijk een dag hiken in het Atlasgebergte. Het was onwijs mooi en bijzonder, en heb dan ook een hoop mooie foto’s voor jullie. Bereid jullie voor op veel plaatjes en weinig tekst, want deze foto’s zeggen gewoon meer dan woorden.

P1150188.JPG

We vertrokken om 9:00 vanuit het hostel met een busje naar het Atlasgebergte. We zouden naar de Ourika Valley gaan, maar voordat we daar daatwerkelijk heen gingen, gingen we eerst nog naar twee andere dingen. Als eerste gingen we naar een Berberse familie die in een klein bergdorpje woonde en heel primitief leefde. Het was heel bijzonder om te zien hoe sober zij leefden.

We kregen ook weer thee en brood bij deze familie, wat heel lekker was met de zelfgemaakte honing en olijfolie. Na deze stop reden we door naar een plek waar arganolie gemaakt werd en gebruikt werd in allerlei producten. We mochten een aantal producten uitproberen en het zag er allemaal super uit, maar helaas was het nogal prijzig. Ik kocht dus niets, maar het was wel heel leuk om te zien!

Na deze stop reden we door naar het eindpunt: de Ourika Valley. We reden de hele tijd langs een stromende rivier en vlak naast deze rivier waren allemaal restaurantjes die hun stoelen in de rivier hadden geplaatst. Het zag er enorm schattig uit maar onze gids zei dat het water nu nog echt te koud was om in te pootjebaden.

MIWA_201604140297_Atlas Mountains.JPG

P1150162.JPG

En toen begonnen we aan de hike! Ik persoonlijk vond het niet heel zwaar, omdat ik eigenlijk elke zomervakantie veel hike, maar anderen vonden hem weer behoorlijk pittig. Ach, het uitzicht was het zeker waard en het was enorm leuk om zo avontuurlijk bezig te zijn! En het leverde supermooie plaatjes op, want we kwamen langs allerlei prachtige watervallen.

MIWA_201604140309_Atlas Mountains.JPG

MIWA_201604140352_Atlas Mountains.JPGMet de leukste reiscommissie! 

P1150165.JPG

P1150173.JPG

P1150190.JPG

P1150199.JPG

We liepen steeds hoger en stopten af en toe om plaatjes te schieten. Helaas zijn de foto’s wel een stuk minder mooi dan dat het in het echt was, maar hopelijk krijgen jullie toch een impressie!

MIWA_201604140351_Atlas Mountains.JPGMet mijn lieve bestuur ❤

De hike duurde ongeveer 5 uur en daarna gingen we naar een restaurantje om wat te eten, want iedereen had ontzettend honger. Het eten was prima te doen en daarna gingen we weer snel naar huis want we waren het allemaal ontzettend zat.

Toen we eenmaal weer in het hostel waren, besloten we met een grote groep een ijsje te gaan eten. Dit werd echter een grote ijscoupe, want het was helemaal niet duur en we hadden nog niet eerder ijs op. Helaas heb ik geen foto van het ijsje gemaakt, maar hij was wel enorm lekker!

Na het ijs eten gingen we terug naar het hostel, en besloot een klein groepje, waaronder ik, die avond uit te gaan. Na wat research op internet vonden we dat de club El Teatro heel leuk bleek te zijn, dus daar gingen we heen. Het was even zoeken en ongeveer twintig minuten lopen, maar het was het echt helemaal waard.

We kwamen in het rijkere gedeelte van Marrakesh en de club was dan ook belachelijk sjiek. Bijna iedereen had wel een rokje of jurkje aan en wij liepen daar gewoon in onze spijkerbroek omdat we totaal niet wisten wat we moesten verwachten, maar dat maakte verder niet uit haha. De entree was €15, maar omdat we met vijf meiden waren kregen we korting en betaalden we uiteindelijk €10 ofzo, inclusief een drankje.

Het uitgaan was echt geweldig. De club heette dus El Teatro, en maakte zijn naam ook waar, want op een gegeven moment kwamen er allemaal clowns in het publiek lopen, slingerden overal acrobaten rond en kwam er een hele vuurshow. Dit hadden wij allemaal echt niet verwacht maar dat maakte het wel tien keer zo leuk. Het was echt een onvergetelijke avond!

Om 5 uur lagen we allemaal in bed en gingen snel slapen, want vrijdag zou onze laatste volle dag zijn. Maar daar lezen jullie later meer over!

Fijne dag allemaal!

6 gedachten over “MARRAKESH #5

 1. Ik vind watervallen zo mooi! Ik was vorig jaar in italië en toen zijn we ook naar een waterval gelopen, maar dat was maar een wandeling van nog geen uur, maar het was wel heel mooi!

  x

 2. Wat is het mooi daar hè?
  Ik heb daar ook zo genoten van de mooie bergen!
  Leuk om via jouw blog weer even te dagdromen over Marrakech 😄

 3. Wat is het mooi daar hè?
  Ik heb ook zo genoten van die mooie bergen!
  Leuk om via jouw blog weer even te dagdromen over Marrakech 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s