IJs & Steen – Victoria Scott

Ik bestelde dit boek van mijn boekenbon een tijdje terug, omdat ik Water & Vuur zo ontzettend spannend vond. Vol goede moed begon ik aan het vervolg, IJs & Steen, en zoals het met het vorige deel ook ging, had ik ook deze binnen no-time uit.

P1150408.JPG

Algemene gegevens
Titel: IJs & Steen
Auteur: Victoria Scott
Uitgeverij: Leopold
Aantal pagina’s: 312
Genre: Dystopia, Young Adult,
Serie: Fire and Flood #2

Het verhaal
Tella is nog steeds deelnemer van de Zwavelloop, een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen. De prijs? Het Medicijn dat haar broer Cody kan redden. Opgeven is geen optie. In de twee volgende onderdelen van de race, de oceaan en bergen, liggen talloze gevaren op de loer: bevriezing, lawines, haaien en onverwachte nieuwe regels van de race. Maar wat als het gevaar nog verder gaat dan dat?
Wie kun je vertrouwen als iedereen om je heen geheimen heeft, zelfs degene van wie je houdt?

Mijn mening
De deelnemers uit de Zwavelloop moeten in dit boek de overige twee ecosystemen trotseren: de oceaan en de bergen.

Net als het vorige boek leest dit verhaal weer ontzettend snel. De spanning is het hele boek lang voelbaar en dit maakt dat je alsmaar door wilt lezen. Daarom had ik dit boek ook echt binnen een dag uit!

Ik vond Tella in het begin van het eerste deel van de serie een beetje vervelend, maar ik begon haar alsmaar leuker te vinden en dat is in dit deel nog steeds zo. Ze is ontzettend grappig en heb dan ook een aantal keer echt om haar moeten gniffelen.

Hetgeen wat dit verhaal onderscheid van de rest van soortgelijke dystopische verhalen, zijn toch wel de Pandora’s. Ik vind dit zó cool bedacht en vind dit echt een grote toevoeging aan het verhaal. Zonder de Pandora’s zou het maar een ‘gewoon’ dystopisch verhaal zijn, maar door de bijzondere dieren met hun krachten is het verhaal een stuk leuker én alle Pandora’s zijn gewoon aandoenlijk.

Er gebeuren weer een aantal gruwelijkheden in het boek en er komen ook weer een aantal personages bij. Hoewel deze personages goed uitgewerkt waren, had ik toch iets meer moeite met ze dan met het vaste clubje van Tella.

En toen was het einde opeens aangebroken. Hetgeen wat de Deelnemers moesten doen om te winnen vond ik echt afschuwelijk, en ik heb dat stuk dan ook heel snel doorgelezen omdat ik het het liefst gewoon had geskipt. Ik werd er echt een beetje naar en verdrietig van. Toen ik bij dit stuk was aangekomen tweette ik de vraag of er nog een vervolg komt, want het einde was best plotseling. Ik kreeg een aantal tweets terug met de reactie dat er geen vervolg zou komen, iets wat me heel erg verbaasde. Het einde voelde namelijk echt als een begin omdat er nog zóveel te gebeuren staat!

Hoewel ik volgens mij de enige ben die dit vind, moet ik toegeven dat ik deel één toch beter vond dan deel twee. In het eerste deel werd ik nét iets meer meegezogen in het verhaal, maar dit deel is ook echt een topper.

Na wat research ben ik erachter gekomen dat Victoria Scott wel bezig is aan een deel 3, maar dat het nog niet aangekocht is door uitgevers. WAAROM NIET? Ik snap er niks van, want deel drie zou nog zoveel kunnen betekenen voor deze serie! Ik ga heel hard duimen en geef dit boek vier sterren.

4 sterren

IJs & Steen is voor €17,50 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van dit boek? 

3 gedachten over “IJs & Steen – Victoria Scott

  1. Ik vond dit echt zo een leuk boek! En dan de pandora’s ❤ !!!! En Guy… 😉 Het is gewoon zo jammer dat het maar 2 delen zijn! Er MOET een deel 3 komen! Waarom koopt geen enkele uitgeverij het boek aan 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s