De Sleutel; De Finale – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Vrijwel meteen toen ik De Sleutel, het begin uitlas, fietste ik naar mijn vader om het vervolg én het laatste deel uit deze serie te halen. Diezelfde avond begon ik eraan en een dag later las ik hem uit. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik nog niet klaar om Engelsfors te verlaten, want dit is oprecht één van mijn favoriete series geworden.

P1150394Ik wil uitgeverij A.W. Bruna hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar!

Algemene gegevens
Titel: De Sleutel – de finale
Auteur: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 344
Genre: Young Adult, Paranormaal, Fantasy
Serie: Engelsfors trilogie #3.2

Het verhaal
Boven de cirkels zijn de tekens van de elementen in de rots gekerfd.
Vuur. Aarde. Lucht. Water. Metaal. Hout.
Vuur en Hout geven minder licht. De tekens van de elementen die zich op school al hebben geopenbaard. En daaronder verschijnen voor Anna-Karins ogen letters die woorden vormen die zij niet begrijpt.
TENEBRIS APERIAR – ik open wanneer de duisternis valt.

De apocalyps is ophanden. De zielen van de Uitverkorenen vormen de sleutels tot het openen van de poort waarmee de demonen onze wereld kunnen betreden. Wie kunnen zij nog vertrouwen?
De klok tikt. Is het einde der tijden echt nabij? Dodelijke spanning in Engelsfors…

De sleutel – De finale is het daverende sluitstuk van de Engelsfors-trilogie, de thrillersensatie voor jongeren waarvan in Zweden meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Mijn mening
Deze serie is uitgegroeid tot één van mijn favoriete series, en dat heeft verschillende redenen. In eerdere recensies van deze serie vertelde ik dat ik aan het begin heel erg moest inkomen door de gedetailleerdheid en de vele personages, maar dat had ik bij De Sleutel totaal niet. Ik kon iedereen goed uit elkaar houden omdat ieder personage zo eigen en realistisch is. Dat vind ik heel knap gedaan van de auteurs.

Ook de spanning werd heel goed opgebouwd. Het was niet zo dat het hele boek ‘de finale’ aan de gang was en dat het eigenlijk één grote climax was. Nee, de spanning bouwde zich goed op tot een spetterend slot.

Wat ik nieuw vond in dit boek en wat ik bij de andere delen niet erg merkte, is de humor die naar voren komt. Misschien dat de stukjes waarom ik moest lachen helemaal niet zo grappig bedoelt waren, maar ik heb echt een paar keer moeten grinniken (voor de mensen die het boek gelezen hebben: bij het sluitstuk in de rechtbank bijvoorbeeld). Misschien dat dat wel kwam omdat ik gewoon zó meeleefde met de personages en helemaal in het verhaal gezogen zat.

Ik heb wel vaker boeken van Scandinavische auteurs gelezen maar dit waren dan vooral thrillers. Hoewel dat natuurlijk een heel ander genre is, viel het me wel op dat ik echt kon merken dat dit door Scandinavische auteurs geschreven was. Misschien kwam dat door het duistere randje, of omdat alles zó goed in elkaar zat en alle kleine details toch nog een doel leken te hebben.

Het boek wilde me echt niet meer loslaten en heb het dan ook in minder dan 24 uur uitgelezen. Dat is voor mij echt het teken dat het boek me helemaal in zijn greep had en dat ik het verhaal ronduit fantastisch vond. Veel meer kan ik er niet over zeggen, ik hoop dat ik jullie overtuigd heb om deze serie te gaan lezen, want naar mijn mening is dit boek veel minder bekend dan zou moeten!
Het zal dan ook niet als een verassing komen dat ik dit boek wederom vijf sterren geef.

5 sterren

De Sleutel – de finale is voor €17,50 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van de Engelsfors trilogie?  

2 gedachten over “De Sleutel; De Finale – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s