MARRAKESH #4

Op de vierde dag in Marrakesh gingen we iets doen waar velen van ons al héél lang naar uit keken: kamelen rijden! Ik vond het zó gaaf dat we dit gingen doen, want dan voel je pas echt dat je in een heel ander land bent. ’s Middags na de kamelen lieten ik en een paar vriendinnen henna zetten en kochten we souvenirs. Kijk mee!

P1150049.JPG

Zoals tot nu toe elke dag deze week ging de wekker vroeg, maar veel moeite met opstaan hadden we niet omdat we allemaal ontzettend uitkeken naar het kamelen rijden! Het ontbijt bestond weer uit de gebruikelijke pannenkoeken met jam, maar dat deerde ons niet. Met een busje werden we naar een palmoase gebracht waar we dus 1,5 uur op kamelen zouden rijden, maar voordat we konden vertrekken moesten er natuurlijk nog wel de nodige foto’s worden gemaakt.

MIWA_201604130186_Marrakech.JPG

P1150041

P1150047.JPGDeze foto van Amy is wel echt heel leuk gelukt al zeg ik het zelf 🙂 

Helaas was de kameel achter mij heel erg aan het kwijlen, zodat ik de hele tijd moest opletten dat mijn broek niet ondergekwijld werd. Maar verder was het echt superleuk! Het was prachtig weer, het zat best comfortabel en het was gewoon heel gezellig. De gidsen die met ons meeliepen vonden ons allemaal een ‘pretty princess’ en we kregen dan ook een leuk souvenirtje van ze:

P1150083.JPG

Na de kamelentocht kregen we nog thee bij een soort theehuis en daar hebben we nog even heerlijk van de zon genoten. Maar we bleven ook niet te lang hangen, want we wilden onze vrije middag natuurlijk goed benutten. We fristen ons even op in het hostel en gingen daarna lunchen bij Café d’Epices, een cafeetje met een onwijs leuk dakterras inclusief prachtig uitzicht. Het is even zoeken naar het cafeetje omdat het midden in de soeks zit, maar het is het wel echt waard!

P1150095.JPG

Na de lunch wilden ik en een paar meiden graag henna laten zetten, dus vroegen we aan de jongens die daar werkten of ze een goed adresje wisten. Er lopen namelijk heel veel vrouwen rond die henna bij je willen zetten, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. We kwamen terecht bij een hele aardige vrouw en na even zoeken had ik het patroontje gevonden wat ik op mijn hand wilde. Amy nam hetzelfde als ik en de andere meiden namen een bloem op de binnenkant van hun pols.

P1150109

Wat heel leuk was, is dat de vrouw onze naam vroeg en het dan in het Arabisch op onze polsen schreef. Ze was heel aardig en we betaalden €10 voor de henna, wat een goede prijs is.

P1150113Met Bianca, Iris, ik, Amy en Mojdeh en onze henna! 

Na de henna kregen we (weer) thee bij de zoon van de vrouw, en daar mochten we ook allerlei parfum en kruiden ruiken. Hij was heel aardig en uiteindelijk kocht ik drie parfumblokjes en een flesje arganolie. Hierna hebben we vooral veel door de souks geslenterd en onze souvenirs gekocht. Daarna was het alweer tijd voor het avondeten, wat we aten in een restaurant met een prachtig uitzicht over het plein: L’Ancien. Het eten was ook heel lekker en je kon er echt prachtige plaatjes schieten.

P1150121.JPG

P1150120.JPG

Na het eten liepen we nog een rondje over het plein en gingen toen richting het hostel. De volgende dag zouden we namelijk naar het Atlasgebergte gaan, iets waar ik enorm veel zin in had. Maar daar lezen jullie later meer over!

Fijne dag allemaal en tot morgen!

6 gedachten over “MARRAKESH #4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s