De Sleutel, het begin – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

De Sleutel is een boek waarnaar ik al sinds 2014 uit kijk. Hij zou namelijk in september 2014 moeten uitkomen, maar helaas werd dat keer op keer uitgesteld. En toen hij eindelijk uit kwam was alle informatie uit de vorige twee delen naar de achtergrond gezakt. Gelukkig heb ik hem nu dan éindelijk aangeschaft en gelezen en wat ben ik daar blij om. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat de Engelsfors trilogie één van mijn favoriete series is geworden.

De Sleutel, het begin - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Algemene gegevens
Titel: De Sleutel, het begin
Auteur: Mats Stransberg & Sara B. Elfgren
Uitgeverij: AW Bruna
Genre: Young Adult, Paranormaal, Fantasy
Serie: Engelsfors trilogie #3.1

Het verhaal
Het is een maand na de tragedie op het Engelsfors Gymnasium. De Uitverkorenen hebben nog geen tijd gehad te herstellen als hun wereld opnieuw op zijn kop wordt gezet.
Vragen worden beantwoord, geheimen worden prijsgegeven, en loyaliteiten worden getest… De tijd dringt en uiteindelijk kunnen de Uitverkorenen slechts van één ding op aan: alles zal veranderen.
Dodelijke spanning in Engelsfors… De sleutel – het begin is het eerste deel van het omvangrijke, bloedspannende slot van de Engelsforstrilogie, de thrillersensatie voor jongeren waarvan in Zweden een miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Mijn mening
Man, wat keek ik uit naar dit boek. En jeetje, wat ben ik blij dat het me niet teleurgesteld heeft! Ik heb van veel mensen gehoord dat ze vonden dat deze boeken té veel details bevatten en dat het daarom maar moeilijk te volgen was. Maar de details hebben er juist voor gezorgd dat ik deze boeken snel in mijn hart kon sluiten. Door de vele details lijkt het namelijk allemaal zo realistisch en alsof het allemaal echt kan gebeuren. Hierdoor kon ik het boek maar niet neerleggen.

Ik heb dit boek echt verslonden. De laatste vijf bladzijden las ik zelfs buiten nadat ik uit de bus was gestapt, omdat ik niet kon wachten met uitlezen tot ik thuis was. Of het nu komt door de levende personages of de spannende gebeurtenissen, ik weet het niet, maar dit boek wist me zo enorm te boeien!

De vier meiden die over zijn van de Cirkel proberen een manier te vinden om de apocalyps tegen te gaan. En dat blijkt moeilijker te gaan dan gehoopt.

Wat ik zo mooi vind aan deze serie, is dat je merkt dat de hoofdpersonages eigenlijk ook nog maar tieners zijn. Hoewel magie een grote rol speelt, krijg je ook een goed kijkje in het peroonlijke leven van de meiden. Ze zijn tenslotte allemaal jonvolwassenen die net als hun leeftijdsgenootjes te maken krijgen met dingen zoals verliefdheid, vriendschap, onzekerheid en ontwikkeling. En juist die karakterontwikkeling in dit boek is zo ontzettend sterk, waardoor de personages zó echt aanvoelen dat je ze zo op straat zou tegen kunnen komen. Ze zijn allemaal verre van perfect, en je merkt dat ze onzeker zijn over dingen die de anderen juist bewonderen.

Daarnaast zit het plot ook ontzettend goed in elkaar. Dingen die je in het begin niet zo belangrijk acht, blijken opeens toch een rol te spelen. Ook kwamen er een aantal plottwists voorbij die ik écht niet aan zag komen, vooral toen het einde van dit boek naderde.

Kortom, ik kan niet wachten tot het laatste deel in deze serie. Ik moet weten hoe dit verhaal verder gaat en of de meiden de apocalyps kunnen voorkomen. Stiekem ben ik ook wel een beetje bang om door te lezen want ik voel gewoon dat er slachtoffers gaan vallen, en ik ben van elk personage gaan houden. Maar aan de andere kant kan ik ook niet wachten om verder te lezen. En dat hoort een boek met je te doen. Ik geef De Sleutel, het begin een welverdiende vijf sterren!

5 sterren

De Sleutel, het begin is voor €17,50 te koop op bol.com.

Koop bij bol.com

Zijn jullie fan van de Engelsfors serie? 

3 gedachten over “De Sleutel, het begin – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s