1000 vragen aan jezelf – #12

Hoi allemaal! Vandaag ga ik weer een 30-tal vragen voor jullie. Ik hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden om te lezen. Ik vind het in ieder geval wel leuk om in te vullen! Laten we snel kijken welke vragen er vandaag aan bod komen.

1000 vragen aan jezelf

331. Waar hunker je naar?
Op dit moment? Een leven zonder statistiek (eigenlijk bedacht door Amy, want op het moment dat ik dit schrijf zitten we ons te vervelen in een oersaai college).

332. Ben je moedig?
Omdat ik zoveel boeken lees over moedige personages raak ik heel benieuwd of ik zelf moedig ben. Ik heb eigenlijk geen idee, want (gelukkig) heb ik nog nooit een situatie mee gemaakt waarin ik echt moedig moest zijn. Dus eigenlijk heb ik geen idee!

333. Is er voor alles een juiste plaats en tijd?
Niet altijd, denk ik. Want je hoort best vaak dat mensen iemand ontmoeten, maar dat het dan op het verkeerde tijdstip is. Soms komt iets gewoon net niet lekker uit, haha.

334. Waar voel jij je te goed voor?
Voor mensen die zonder reden denken dat zij beter zijn dan anderen, bijvoorbeeld gebaseerd op leeftijd o.i.d.

335. Zou jij een jaar zonder mensen kunnen?
Hmm, moeilijk. Ik denk het niet. Al ben ik aan de ene kant een enorme einzelgänger, aan de andere kant ben ik ook een heel sociaal mens en wil ik af en toe gewoon lekker met iemand kletsen. Dat gevoel krijg ik al na een paar dagen alleen zijn, dus een jaar zou ik zeker weten niet redden!

336. Wanneer was je voor het laatst trots op jezelf?
Toen ik na een onwijs drukke week toch mijn tentamen haalde!

337. Ben je nog steeds dezelfde persoon als vroeger?
Nee. Ik ben met de jaren veel minder onzeker over mezelf geworden en veel meer de persoon geworden die ik wil zijn. Dit merkte ik pas echt toen ik van de middelbare school naar de universiteit ging. Toen waren opeens alle achterbakse spelletjes en al het drama waar ik op de middelbare school zo vaak mee te maken had verdwenen en kon ik pas écht mezelf zijn merkte ik. Hierdoor ben ik ook veel minder gaan geven om wat andere mensen van me vinden. Heerlijk is dat!

338. Waarom heb je gekozen voor het werk dat je nu doet?
Ik werk bij mijn koffiezaakje waar ik al een jaar kwam voordat ik daar ging werken. Toen ik zag dat ze mensen zochten én toen mijn contract bij de Albert Heijn niet verlengd werd, mailde ik het café en een week later was ik aangenomen!

339. Welke slechte gewoonte heb je?
Ik ben zo trots dat ik hier niet meer hoef te zeggen: ‘nagelbijten’, want daar ben ik sinds dit jaar eindelijk mee gestopt! Maar als ik heel gestresst ben dan kan ik af en toe nog wel eens de neiging hebben om te gaan bijten.

340. Vaar jij je eigen koers?
Ja heel erg eigenlijk. Ik doe vaak wat ik wil, ook als iemand anders dat iets minder leuk vind. Maar aan de andere kant probeer ik ook wel zo veel mogelijk rekening te houden met de mensen om wie ik geef, en wat zij willen.

143.JPG

341. Waar kun je over doorzeuren?
Over mensen die in hun negativiteit blijven hangen haha. Daar kan ik zo slecht tegen.

342. Is elke relatie te redden?
Dat ligt er heel erg aan wat er gebeurd is en door welke redenen het in eerste instantie niet meer werkt. Maar ik ben van mening dat sommige dingen niet goedgepraat kunnen worden.

343. Met welk lichaamsdeel ben je tevreden?
Doordat ik nu  niet meer nagelbijt vind ik mijn handen ineens veel mooier dan eerst. En ik ben ook erg blij met mijn ogen en haren, al weet ik niet of haren echt een lichaamsdeel zijn..

344. Hoe houd je het leven spannend?
De kansen grijpen die op je pad komen en blijven zoeken naar nieuwe uitdagingen!

345. Kun je goed presteren onder druk?
Volgens mij wel, want ik ben best wel een uitsteller. Het komt dus best vaak voor dat ik een deadline heb en dat ik best onder druk moet presteren. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik het fijner werken als ik weet dat ik nog alle tijd heb.

346. Welke levensfase heb je als prettig ervaren?
Eigenlijk heb ik alle levensfases wel als prettig ervaren op het moment zelf! Over het algemeen heb ik een hele gelukkige jeugd gehad. Als ik er nu op terugkijk vond ik de tijd dat ik op de middelbare zat wel een heel gedoe door al het drama wat daarbij kwam kijken (roddelen, onzeker zijn, dat soort dingen), maar er is niet een bepaalde periode geweest dat ik heel ongelukkig was.

347. Vind je andere mensen net zo veel waard als jezelf?
Ja natuurlijk, we zijn allemaal hetzelfde toch? Alhoewel, als ik naar sommige mensen kijk (IS, dierenmishandelaars en dat soort mensen), die vind ik toch iets minder waard dan ‘goede’ mensen.

348. Heb je altijd een keuze?
Ik vind dat je altijd een keuze hebt. Ook al lijkt het alsof je geen keuze hebt, dan heb je op dat moment toch een keuze gemaakt (snappen jullie het nog :P)

349. Wat is je favoriete seizoen?
Ik vind eigenlijk alle seizoenen wel wat hebben en ik vind vooral de afwisseling leuk, maar als ik dan eentje moet kiezen ga ik toch voor de zomer! Heerlijk, dat warme weer, de vakantie én mijn verjaardag, haha.

350. Hoe had je willen heten als je zelf je naam had mogen uitzoeken?
Vroeger was ik echt niet blij met mijn naam omdat ik heel vaak de opmerking kreeg dat ik een jongens naam had. Ik weet nog wel dat ik vroeger altijd Anouk wilde heten, haha. Maar nu ben ik er ontzettend blij mee! Ik ben blij dat ik een beetje een aparte naam heb die niet zoveel meisjes hebben, dus ik zou echt niet anders meer willen heten!

P1140995.JPG

351. Hoe ijdel ben je?
Ik weet nog wel dat ik in de puberteit heel ijdel was, haha. Nu valt het echt heel erg mee. Als ik er maar een beetje toonbaar en vooral verzorgd uitzie vind ik het prima. 

352. Volg je meestal je hart of je hoofd?
Vooral mijn hart, maar meestal zijn mijn hart en hoofd het wel met elkaar eens, dus dat is fijn!

353. Wat is het laatste risico dat je hebt genomen?
Wow, dat is even goed nadenken haha. Ik kan zo even niets bedenken eigenlijk, terwijl ik toch wel van risico’s hou, omdat dat het leven juist spannend maakt!

354. Neem jij vaak het voortouw in een gesprek?
Alleen als de ander zich heel erg op de achtergrond houdt, ga ik juist veel praten om het minder ongemakkelijk te laten lijken, haha. Maar als de andere gespreksdeelnemers veel praten dan neem ik niet per se het voortouw.

355. Op welk fictief karakter uit een serie lijk je?
Dat is echt moeilijk om te bedenken. Meestal herken ik wel één of meerdere eigenschappen van karakters in mezelf, maar vaak ook een heleboel eigenschappen niet. Misschien dat ik een soort combinatie zou zijn van Hermelien uit Harry Potter, Anna uit Frozen en Vanessa uit de Engelsfors serie.

356. Wat mag er niet op een goed feest ontbreken?
Muziek, wat lekkere hapjes, drinken en natuurlijk gezellige mensen!

357. Neem je makkelijk een compliment in ontvangst?
Ja eigenlijk wel! Vroeger kon ik dat minder makkelijk maar nu niet meer gelukkig.

358. Hoe serieus neem je je gezondheid?
Wel aardig serieus! Ik vind het belangrijk om gezond te eten, ook al geniet ik nog net zo hard van dat chocoladekoekje. Daarnaast probeer ik veel te lopen als het kan, pak ik steeds vaker de fiets én sport ik twee keer per week.

359. Welk deel neemt seks in je leven in?
Haha wat een vraag! Laten we deze maar snel overslaan.

360. Hoe vier je graag je vakantie?
Door te reizen natuurlijk, en dan zoveel mogelijk! Maar ik vind het ook fijn om een aantal dagen gewoon lekker thuis te zijn en te doen waar ik zin in heb.

Dat was het weer voor vandaag! Fijne zondag allemaal en tot morgen. 🙂

Een gedachte over “1000 vragen aan jezelf – #12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s