MARRAKESH #3

Op dinsdag moesten we vroeg opstaan; we gingen namelijk een dagje naar Casablanca! De trein vertrok om 08:45 en het was heel belangrijk dat we die zouden halen, want het was namelijk 3,5 uur reizen. Gelukkig ging alles goed en waren we rond het middaguur in Casablanca. We bezochten die dat o.a. de prachtige Hassan II moskee. Kijk mee!

P1140928

P1140919.JPGHet station van Marrakesh is echt heel mooi! Daar hielden we dus een kleine fotoshoot. Van links naar rechts: Jon, Rowan, Mojdeh en Bianca.

P1140922.JPG

In de trein was er een mooi landschap te zien, maar het meest van de tijd luisterde ik muziek en sliep ik wat, of ik las uit Stad van Maskers.

Toen we op het station van Casablanca waren, namen we een taxi naar de Hassan II-Moskee, één van de weinige moskees in Marokko waar je als niet-moslim in mag. Het duurde even voordat iedereen er was en drie meiden waren zelfs bij de haven afgezet en hadden 20 minuten moeten lopen omdat ze opgelicht waren door de taxichauffeur. De bezoekuren van de moskee waren ook alleen maar om 3 of 4 uur, dus besloten we eerst te gaan lunchen en om 4 uur weer bij de moskee af te spreken.

MIWA_201604120111_Casablanca.JPGFoto door Mike Warrink

De moskee was van binnen en buiten echt prachtig. Ik vond hem zelfs nog mooier dan de Blauwe Moskee in Istanbul, en dat zegt zeker wat. Ik heb enorm genoten van de moskee en de tour die we daar kregen. Deze plek zal ik niet snel meer vergeten!

MIWA_201604120113_Casablanca.JPGCeline – Nick – Rowan

Na het bezoeken van de moskee hebben we even heerlijk van het zonnetje genoten vlakbij het strand. Hier zagen we ook verschillende mensen die in de zee gingen zwemmen, maar ondanks dat we allemaal onze bikini’s mee hadden vonden wij het echt te koud voor een duik.

P1140943.JPG

We wilden hierna een beetje naar het centrum, want de moskee lag best wel afgelegen. Een paar van ons gingen met de taxi, maar het grootste deel besloot te gaan lopen omdat het volgens de taxi chauffeur maar 3 kilometer was. Helaas was dit iets langer, want na een uur waren we volgens mij nog aan het lopen. Toen besloten we toch maar een taxi te nemen en kwamen we uit bij een soort boulevard met allerlei plekken om te eten en te drinken. Mosh, Amy en ik stapten de eerste en beste strandtent in met het uitzicht op zee en bestelden cappuccino en een sapje.

P1150015.JPG

Hierna was het eigenlijk alweer etenstijd, en tegenover de standtent zat een soort hotel met dakterras waar we leuk konden eten. Net op dat moment zagen we ook weer een ander deel van de groep terug, waarna we dus met z’n alle op dat dakterras aten. Dit was echt zo’n fijn moment: lekker eten, prachtig uitzicht en leuke mensen. Ik heb hier echt heel hard genoten!

P1150021.JPGDe pizza van Lise zag er zó lekker uit haha

P1150024.JPGEn de zonsondergang was prachtig!

Na het eten was het alweer tijd om terug te gaan richting het station, want om 21:15 vertrok onze trein weer richting Marrakesh. Helaas had de trein nogal vertraging en het was best wel fris, maar daardoor was het extra fijn toen de trein kwam. In de trein heb ik vooral weer geslapen en gelezen. Rond half 1 waren we pas weer in het hostel en toen zijn we ook maar meteen gaan slapen, want we moesten de volgende dag weer vroeg op voor iets heel leuks: kamelen rijden! Maar daar zullen jullie binnenkort meer over lezen.

Ben jij wel eens in Casablanca geweest? 

Een gedachte over “MARRAKESH #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s