YALFestNL (+ WIN een deel van mijn goodiebag!)

Afgelopen zondag was het zover: YALFestNL! Tot vrijdag wist ik niet dat ik hier heen zou gaan, maar omdat Sanne een kaartje voor mij won kon ik toch. Superleuk! Ik heb een hele gezellige dag gehad en heel veel leuke, lieve mensen ontmoet. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een leuke goodiebag mee naar huis én kocht ik een boek. Kijk mee naar mijn verslagje, en scroll naar beneden voor de winactie!

Foto 24-04-16 16 02 45

Om 10:00 ging ik thuis de deur uit en mijn vader was zo lief om mij en Sanne naar Utrecht Centraal te brengen. Daar ontmoetten we héél veel bloggers en booktubers, waaronder Fleurine waarmee we de rest van de dag optrokken.

P1150351

We liepen naar de Winkel van Sinkel en daar stond al een best lange rij. Gelukkig stroomde het wel aardig snel door en waren we zo binnen. Bij binnenkomst kreeg ik mijn goodiebag van Katja en tot mijn grote vreugde zat daar het boek De afstand tussen jou en mij in!

Helaas was het beneden al helemaal vol, waardoor we vanaf het balkon moesten kijken naar het openingsprogramma van de auteurs. We konden het ook op schermen zien, maar het was wel jammer dat er geen stoelen waren boven en dat we dus anderhalf uur moesten staan. Wel konden we op deze manier de zaal beneden goed scannen op bekende koppies.

P1150363.JPG

Na deze lange opening was er een soort lunchmoment ingepland. We kregen allemaal een lunchpakketje, maar omdat Sanne en Fleurine de broodjes die hierin zaten niet lustten, gingen we even naar de Hema. Ik at ondertussen hun broodjes kaas met komkommer op. Eenmaal terug op het festival wilden we een portret laten tekenen of een tijdelijke tattoo laten zetten, maar de rijen waren overal zo ellendig lang dat we daar helaas geen tijd voor hadden. Gelukkig viel de rij bij de photobooth wel mee, dus maakten we een paar leuke foto’s daar.

Foto 24-04-16 18 42 47

Hierna moesten we een beetje haasten voor onze workshop Instagram, want die was al een soort van begonnen. Tot mijn verbazing zag ik dat Sjoukje deze workshop gaf, een introkindje van mij. Met haar heb ik dus ook even gekletst en dat was heel gezellig. Er zat ook nog een leuke winactie verbonden aan de workshop, waaraan ik nog wel mee ga doen als ik het niet vergeet, haha.

De workshop was wel iets eerder klaar dan in het programma stond, dus hadden we wat vrije tijd over. Er was niet heel veel meer te doen dus hebben we vooral gezeten en gekletst. Ook zijn Sanne, Fleurine en ik nog even langs de boekenwinkel aan de overkant van de gracht geweest. Daar kocht Sanne Hof van Doorns en Rozen omdat ze nog een boekenbon had. Zelf kocht ik in de boekenwinkel van YALFest Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas. Hier heb ik al zoveel goede dingen over gehoord en ik kon hem echt niet laten liggen. Ik twijfelde wel enorm of ik een boek moest kopen omdat ik nog zoveel boeken op mijn TBR heb én ik die dag al drie boeken had gekregen, maarja, uiteindelijk deed ik het toch haha.

Ook gaven we Joost nog even een knuffel die stond te shinen met zijn ‘Free Awkward Fanboy Hugs’. Ik had hem nog nooit in het echt gezien, maar dit was wel een goede eerste ontmoeting, haha.

joost

Foto 24-04-16 13 40 35.jpgSelfie time!

Om half vier was het tijd voor het fotomoment. Hier had ik van tevoren enorm veel zin in, maar helaas duurde het veel te kort en was er echt alleen tijd om op de foto te gaan. Ook kon je niet met elke auteur afzonderlijk, maar moest je met allemaal tegelijk. Dat vond ik eerlijk gezegd best jammer, vooral omdat ik alleen de boeken van Tahereh en Ransom gelezen heb. Ook was er geen tijd om even kort met ze te kletsen, ze werden daar echt een beetje als standbeelden neergezet en er was amper tijd om ‘hi’ en ‘thank you’ te zeggen.

Na het fotomoment bleven Sanne, Fleurine en ik nog even staan, maar we besloten al gauw om richting huis te gaan, omdat we dan weer een beetje op tijd thuis zouden zijn. Sanne moest nog helemaal terug naar Leeuwarden reizen. Net op het moment dat we onze jassen aan het zoeken waren in de garderobe, kwamen alle auteurs langslopen en die zeiden ons echt heel lief gedag. Ze waren allemaal heel lief en ik kon gelukkig nog net roepen dat ik het leuk vond om ze te ontmoeten. Becky reageerde naar heel lief op met ‘thank you so much for coming!’

Foto 24-04-16 15 55 09 (1).jpgDaarom maakte ik maar even een schaamteloze undercover selfie haha. 

Mijn vader kwam me om 16:45 van het station halen dus liepen we langzaam weer terug. Ik vond het echt onwijs gezellig met Fleurine en Sanne, en ook de rest van de bloggers die ik heb gezien/gesproken waren heel aardig! Ik hoop dat er snel weer een event komt waar ik iedereen weer wat beter en langer kan spreken.

Goodiebag + aankopen
Bij het begin van het event kregen we dus allemaal een goodiebag met leuke dingen erin, waaronder een spiksplinternieuw boek. Ik kreeg het nieuwe Blossom Books boek ‘de afstand tussen jou en mij’, en daar was ik heel blij mee! Het lijkt me een heel mooi verhaal. In de andere helft van de goodiebags zat Riders van Veronica Rossi. Deze heeft Sanne dus die kunnen we mooi uitlenen aan elkaar.

Maargoed, de goodiebag. Er zat nog een klein boekje in, met allerlei eerste hoofdstukken uit verschillende boeken. Ook kocht ik dus ‘Hof van Doorns en Rozen’. P1150371.JPG

Ook kreeg ik op het station van Liz een tasje met daarin Vervloekt en Out There. Dat waren namelijk recensie exemplaren die zij niet meer wilde, dus gaf ze deze aan mij weg. Superlief! Genoeg leesvoer dus weer voor de komende tijd (want dat had ik natuurlijk nog niet.. ha ha..).

P1150373

Daarnaast zaten er heel veel boekenleggers in de goodiebag, en ik nam nog een aantal boekenleggers mee van een tafel met gratis goodies. Ook liet ik mijn boekenlegger van Daan & Nadia signeren én rechts op de bovenste rij zien jullie de foto’s die we in de photobooth hebben gemaakt.

P1150374.JPG

Natuurlijk zaten ook de handtekeningen van de auteurs erbij! Ik heb alleen de boeken van Tahereh en Ransom, dus heb ik besloten de andere handtekeningen weg te geven aan iemand van jullie die er misschien helaas niet bij kon zijn! Maar daar lezen jullie later meer over.

P1150376.JPG

In de goodiebag zat ook het programmaboekje en nog wat andere random kaartjes. Ook heb ik hier nóg meer boekenleggers op de foto gezet die erin zaten. Mijn boekenleggerscollectie is weer aardig uitgebreid na dit event! P1150378.JPG

Ook zaten er nog wat random goodies in de goodiebag, zoals een sleutelhanger van een schaapje die geluid maakt, styling gel, een proefluchtje, nagellak, en een veer waarmee je kan schrijven! P1150379.JPG

WINACTIE
Maar. Omdat ik dus maar twee handtekeningen écht wil en ik van heel veel mensen hoorde dat ze die graag wilde hebben, heb ik besloten om een deel van mijn goodiebag onder iemand van jullie te verloten! Veel spulletjes ga ik namelijk niet zelf gebruiken en dan maak ik er liever iemand anders blij mee. Dus… Wat kun je winnen?

P1150380.JPG

 • Boekje met de eerste hoofdstukken van o.a. Hof van Doorns en Rozen en Lobsters #2.
 • Styling Gel van Wella
 • Boekenlegger van Hof van Doorns en Rozen
 • Sleutelhanger van een schaap
 • Boekje van YALFest met de series van Blossom Books en Best of YA boeken
 • Winactie van de boeken van Keri Smith
 • Handtekeningen van Tom Ellen, Stephanie Perkins, Arwen Elys Dayton, Lucy Ivison & Becky Albertalli

Wil jij kansmaken op dit pakketje? Dit moet je doen:
– vertel waarom jij dit pakketje wilt winnen
– zorg dat je een geldig emailadres hebt ingevuld
– volg me op Bloglovin, Twitter of Instagram
Voor extra kans: tweet over deze winactie en link me (@RowanAnneNL) daarin.
Op 3 mei krijgt de winnaar bericht! 

Veel succes allemaal!

Was jij ook op YALFest? Wat vond jij ervan? 

17 gedachten over “YALFestNL (+ WIN een deel van mijn goodiebag!)

 1. Super leuk om je verslag te lezen! Ik vind het echt jammer dat ik niet naar Yalfest kon, had me echt leuk geleken. Ik hoef geen kans te maken op het pakketje maar lief dat je het weggeeft!

 2. Ik kon er helaas niet bij zijn maar als ik je verslag zo lees moet het geweldig geweest zijn. Ik loot graag mee omdat er zoveel leuks in zit vooral om de handtekeningen.

 3. Helaas was ik er dit jaar niet bij, maar volgend jaar kan ik dat wel!!
  Ik ben mega-fan van Simon vs. , YALfest schrijvers en lezen en styling gel kan ik met dat super-de-luxe kapsel van me ook wel gebruiken.
  DUS PLEASE LAAT MIJ DE VOORBESTEMDE GELUKKIGE ZIJN!

 4. Ik was er helaas dit jaar niet bij vanwege een concert. Ik ken wel alle auteurs én heb hun boeken gelezen, dus ik zou dit helemaal geweldig vinden! Ook ben ik erg benieuwd naar een aantal hoofdstukken van de yalfest boekjes die erbij zitten, wat leuk dat je die ook weggeeft! Het schaapje zou een perfect moederdagcadeautje zijn (naast natuurlijk nog wat andere cadeautjes) omdat mijn moeder daar gek op is. Dit pakketje zou dus helemaal goed terecht komen bij mij 🙂

  (mijn instagram is @eemselable en mijn twitter is @_xFanvergent, ik volg het complete lijstje van je!)

 5. Ik lees met lichte jaloezie jouw verslag. Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn (geld en mantelzorger moeder). Lezen is voor mijn moeder en mij een middel om even alles te vergeten. Daarnaast ben ik begonnen met het sparen van handtekeningen. Ik loot heel graag mee voor deze geweldige pakket.

 6. Wat leuk dat je dit doet!
  Ik heb helaas niet naar yallfest niet kunnen gaan. Doordat ik zelf een feestje te vieren had waar ik niet onderuit kon.

 7. AAAAAAAAH! Ik doe mee! Waarom ik zo graag wil winnen? Ik woon in België en daar organiseren ze amper iets voor Young Adults. Dit zorgt ervoor dat ik nooit de kans heb om favoriete auteurs te ontmoeten, terwijl ik ook helemaal dol ben op boeken en schrijven! Ik zou je ontzettend willen smeken, maar dat doe ik maar even niet. 😀 Laat het lot beslissen!

 8. Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn omdat ik niet weg mag op zondag, ik baalde heel erg. Leuke actie! 😀

 9. Super leuk! Ik kon jammer genoeg niet bij het yalfest zijn.. maar dit is echt super! Die handtekeningen zijn echt leuk, wil ik zoo graag 😉 enne die boekenlegger van hof van doorns en rozen is echt super mooi!!! Ik loot graag mee, ik volg je op bloglovin! Ben benieuwd 🙂 !

 10. Ik kon er ook helaas niet bij zijn 😦 Zo jammer, want ik zou zo graag de handtekeningen van Stephanie & Becky! Wel heel leuk om iedereens reactie te horen over de eerste YALFest in Nederland. Laat me wel twijfelen of ik wel of geen kaartjes zal kopen voor volgend jaar. Wel n superleuke actie, benieuwd wie er zal winnen 🙂 xx

 11. Super leuke en lieve actie! Door omstandigheden kon ik jammer genoeg niet gaan en ook nog eens examen tijd dus baalde al super erg en de tickets vlogen eruit! Super lief dat je dit doet! Ga je via Twitter en Ista volgen en hem zo delen via Twitter onder nakitaslibrary

 12. Wat lief dat je dit doet! Sowieso vind ik het trouwens een leuk blogje ^^ Ik zou dit super graag willen winnen omdat ik er echt van baal dat ik niet naar YALFest kon gaan, ik was te laat met het kopen van een kaartje. Het zou leuk zijn om er zo toch nog een beetje bij te zijn 🙂 Stiekem (oké, niet zo heel stiekem) vind ik de dingen die je weggeeft ook ontzettend gaaf! Ik volg je op instagram ^^ (@irene_geekpalace)

 13. Wat lief dat je deze winactie doet! ik zou het super graag willen winnen. Ik weet namelijk nog niet zeker of ik hof van doorns en lobsters wil lezen en dan is het wel handig als ik alvast een stukje ervan kan lezen! En de handtekeningen van Stephanie Perkins en Becky Albertalli lijkt mij zo gaaf om te hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s