MARRAKESH #2

Maandag was onze eerste échte dag in Marrakesh. ‘S ochtends maakten we een hele mooie stadstour met een gids, ’s middags gingen we naar de tuin Jardin Marjorelle en ’s avonds aten we traditioneel Marokkaans. Een heerlijk dagje dus, kijk snel mee naar de foto’s!

P1140757

We waren allemaal nog erg moe van de reis, maar om 09:30 stond onze gids voor het hostel om ons mee te nemen op een stadstour. We zouden de hoogtepunten van de stad te zien krijgen, maar ook de plekjes waar je locals alleen kwamen. Het klonk superleuk dus ondanks dat ik best moe was, had ik er veel zin in.

Als eerste gingen we naar de Koutoubia-moskee waar ons hostel vlakbij lag. We mochten er niet in omdat de meesten van ons geen moslims zijn. Toch was dat op zich niet heel erg, want de moskee was van buitenaf ook al prachtig!

P1140766

Daarna gingen we de Souks in, een soort grote overdekte markt in Marrakesh. Hier was het heel belangrijk dat we goed bij elkaar bleven, want je verdwaalt daar heel snel! We keken allemaal onze ogen uit bij het zien van alle verschillende kraampjes met alle spullen, en onze handen begonnen te jeuken bij het zien van zulke leuke souvenirs. Daar zullen jullie later zeker meer over lezen!

We liepen dus door de Souks door en kwamen uiteindelijk nog langs een schooltje, een bakkerij en een soort ruimte waar een hamam werd verwarmd. Dit was allemaal heel leuk om te zien, want dat zijn echt van die plekken die je als toerist nooit zou tegenkomen.

P1140784

P1140792.JPG

Bij die ruimte waar de hamam werd verwarmd gingen een man een jongetje ook nog muziek maken. Dat was heel leuk om te zien: de muziek was heel traditioneel en het was gewoon allemaal zo gemoedelijk.

Hierna gingen we naar een of ander mooi gebouw waarvan ik eerlijk gezegd niet heb verstaan wat het was.. maar er was in ieder geval wat kunst te zien en de architectuur was ook heel mooi. Hier maakten we ook deze leuke foto:

103Rowan – Amy – Sanne – Iris 

Tegen de tijd dat we uit dit gebouw kwamen was het al aardig warm aan het worden en de zon liet zich al lekker zien. We liepen door naar de Koranschool, iets waar ik heel graag heen wilde toen we deze reis gingen plannen. En het stelde ons niet teleur: de Koranschool is echt zó mooi! Zeker een aanrader voor als je in Marrakesh bent, en de entree is maar een paar euro.

P1140805

P1140807

P1140809

MIWA_201604110084_Marrakech.JPGAmy – Mojdeh – Rowan

Het was inmiddels prachtig weer, dus de zonnebrillen werden opgezet! We maakten hier ook nog even een leuke groepsfoto:MIWA_201604110067_Marrakech

Na de Koraanschool en weer een stuk door het labyrint van de Souks, was de tour afgelopen. Nu was het tijd om te lunchen! We liepen met een groepje terug naar het Djemaa el Fna en lunchten bij Cafe de France, wat gelijk ons meeting point werd voor de rest van de week. We zochten een tafeltje op de tweede verdieping, want daar had je prachtig uitzicht over het plein! De lunch viel helaas een beetje tegen omdat de pizza nogal smaakloos was, maar het uitzicht maakte dat helemaal goed.

P1140841

P1140853

Toen we allemaal verzameld waren voor Cafe de France, gingen we opzoek naar een paar taxi’s. We zouden die middag namelijk naar de Jardin de Majorelle gaan, een prachtige tuin met veel exotische planten. De tuin was echt prachtig en dan ook echt een aanrader. Een paar kiekjes:

158
Iris – Mike – Rowan – Amy – Celine – Sanne

P1140877

P1140884

P1140894Yves Saint Laurent kocht deze tuin een aantal jaar voor zijn dood. Daarom is er een monument voor hem geplaatst.

P1140897

Nadat we nog even bij de Jardin hadden gechillt, gingen we even langs een supermarkt om wat dingetjes zoals shampoo en labello te kopen, en daarna gingen we met de taxi weer richting het hostel. ‘S avonds gingen we namelijk gezamenlijk traditioneel Marokkaans eten. Ik kan niet zo goed tegen pittig eten en vreesde dus een beetje voor al die Marokkaanse kruiden, maar ik besloot het wel gewoon te proberen. We aten bij een restaurant genaamd Nomad, midden in de souks. Het is daar helemaal niet duur, maar wel heel lekker! Als voorgerecht nam ik Mezze omdat ik dat in Istanbul ook zo lekker vond, en als hoofdgerecht kip tajine. Dat laatste is dus typisch Marokkaans en heel lekker! Het is een soort stoofpotje waardoor het vlees heel mals is.

P1140915.JPGOke deze foto ziet er misschien niet heel smakelijk uit omdat hij met flits is gemaakt, maar het was heel lekker! Als toetje namen we nog een koffie/thee en daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan.

In het hostel dronken we ook nog een kopje thee, maar daarna was het echt tijd om te gaan slapen. We moesten de volgende dag namelijk om 08:45 de trein hebben richting Casablanca, dus dat werd vroeg opstaan.

Het was een heerlijke eerste dag en ik heb er enorm van genoten! Hopelijk vonden jullie het ook leuk om over mijn avonturen te lezen.

Liefs en tot morgen! 

4 gedachten over “MARRAKESH #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s