MARRAKESH #1

Zoals jullie misschien weten heb ik afgelopen week doorgebracht in het zonnige Marrakesh! Ik heb van alles gedaan: van kamelen gereden tot de Atlas Mountains beklommen, van Casablanca bezocht tot henna laten zetten. Per dag heb ik een fotoverslagje voor jullie gemaakt, met ook wat tips en aanraders. Veel leesplezier!

P1140728.JPG

We gingen dus op reis met de studievereniging, een groep van 18 man. Ik had samen met 6 andere meiden de reis georganiseerd, dus voor ons was het extra spannend omdat we veel verantwoordelijkheid hadden. We spraken om 15:00 af op Schiphol en gelukkig was iedereen redelijk op tijd. We hadden al online ingecheckt, dus we hoefden alleen nog maar de bagage af te geven en de douane door.

P1140703.JPG

Rond 18:00 vertrok ons vliegtuig en we vlogen dus rond de avond, waardoor we de zon onder zagen gaan. Ik zat bij het raam, en dat leverde prachtige kiekjes op.

P1140711.JPGAmsterdam vanuit de lucht!

P1140715.JPG We vlogen ook over mijn woonplaats heen! Ik herkende het direct en zette dat dus snel op de foto. Mijn huis is in het midden op deze foto te zien, linksonder van het dorp.

Tot mijn grote verbazing kregen we eten in het vliegtuig. Dit had ik nog nooit eerder gehad en was dus een leuke verrassing. De kip was een beetje droog, maar verder smaakte alles prima en het was leuk om eens mee te maken!

P1140720.JPG

In het vliegtuig las ik Stad van Maskers, waar jullie maandag een recensie van hebben kunnen lezen. Voor de rest luisterde ik veel muziek en sliep ik wat.

P1140730.JPG

We moesten overstappen in Casablanca, en daar hing dit gekke ding. Ik weet niet precies wat het voor moet stellen, maar het zag er in ieder geval erg mooi uit.

Verder heb ik geen foto’s van die dag, omdat we pas rond 23:30 aankwamen in het hostel, wat vlakbij het grote Jemaa El Fna plein lag. Ik kon toen geen mooie foto’s maken van het hostel (Riad Dia), maar dat heb ik een paar dagen later wel gedaan en wil ik toch graag even aan jullie laten zien, want het hostel zag er super leuk uit!

 

We hadden twee slaapkamers: één voor tien personen en één van acht. Het verdelen van de kamers was even een gedoetje, maar rond 2:00 lag iedereen goed en wel in bed, nadat we ook nog lekkere Marokkaanse thee hadden gedronken. We sliepen snel, want de volgende dag moesten we al om 9:30 klaarstaan voor een tour rond en in de stad. Daar lezen jullie over twee dagen meer over!

Niet de meest boeiende Marrakesh post, want dit was voornamelijk een reisdag. In de volgende post heb ik véél mooie foto’s voor jullie, onder andere van de medina van Marrakesh en van de Jardin de Majorelle.

Zijn jullie wel eens in Marrakesh geweest? 

4 gedachten over “MARRAKESH #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s