Stad van Maskers – Mary Hoffman

Op de heenreis naar Marrakesh en in de trein van Casablanca las ik Stad van Maskers, het eerste deel in de Stravaganza serie. Ik was al heel lang benieuwd naar deze serie en toen ik het goedkoop van iemand kon overkopen deed ik dat. Of het boek mijn hoge verwachtingen waarmaakte behandel ik in deze recensie.

2016-03-22 16.38.36.jpg

Algemene gegevens
Titel: Stad van Maskers
Auteur: Mary Hoffman
Uitgeverij: Van Goor
Aantal pagina’s: 336
Genre: Young Adult
Serie: Stravaganza #1

Het verhaal
De doodzieke Lucien ontdekt dat hij een stravagante is, iemand die naar een andere wereld kan reizen. Hij gaat graag naar het prachtige zestiende-eeuwse Belleza. Daar is hij sterk, gezond en kan hij doen wat hij wil. En in Belleza woont Arianna, het meisje met de violetkleurige ogen.
Maar het onafhankelijke Belleza is in gevaar. Er zijn mensen die de stad liever ten onder zien gaan. Lucien is de enige die de stad kan redden. Terwijl hij in zijn eigen wereld om zijn leven vecht, strijdt hij in de andere wereld tegen levensgevaarlijke vijanden én voor de liefde.

Mijn mening
Ik had geen torenhoge verwachtingen van dit boek, maar had wel verwacht dat ik het heel leuk zou vinden. Het verhaal speelt zich voor een deel af in het hedendaagse Londen, en voor een deel in het Taliaanse Belleza, een stad die geïnspireerd is op het Italiaanse Venetië.

De hoofdpersoon is Lucien. Hij woont in Londen en heeft kanker, maar komt erachter dat hij naar Belleza kan reizen. Ik kwam snel in het verhaal, het las makkelijk en ik was nieuwsgierig naar de ontwikkelingen. De eerste honderd pagina’s gingen snel, maar daarna begon mijn interesse iets af te zwakken.

Ik had in het begin best moeite met het gekozen perspectief. Het wordt verteld vanuit de alleswetende verteller, dus het perspectief wisselt soms in dezelfde alinea. Een klein voorbeeldje: Arianna vond het moeilijk om te begrijpen waar Lucien vandaan kwam. De jongen zag er raar uit in die gekke kleding, en hij voelde zich helemaal niet op zijn plek tussen al deze ouderwetse mensen. Hij vroeg zich af wat er met zijn lichaam in Londen gebeurde als hij hier was. Het perspectief wisselt dus soms heel snel en daarom kon ik in het begin moeilijk volgen uit wie het verhaal verteld werd, maar dit bleek dus de alleswetende verteller te zijn. Toen ik hier eenmaal aan gewend was vond ik het steeds minder storend, maar het was dus wel een beetje verwarrend.

2016-03-22 16.39.59.jpg

Het verhaal was heel origineel, ik had eigenlijk nog nooit zoiets gelezen. Ik wilde graag weten hoe het verhaal zich verder zou ontwikkelen en daarom las ik aardig snel door. Ik merkte echter wel dat ik af en toe het gevoel had dat ik geen zin had om het boek op te pakken. Ik weet niet precies waardoor dat kwam, maar het verhaal wist zich toch niet helemaal aan me vast te klampen. Wel was ik heel geïnteresseerd in de geschiedenis van de Stravagantie omdat daar veel wetenschap aan te pas kwam en dat stuk van het verhaal zat ook heel goed in elkaar.

Over het algemeen vond ik het een prima en vermakelijk verhaal, maar ik zou het denk ik niet nog een keer lezen. Ik ben wel benieuwd naar de vervolgdelen maar het is niet een boek die me nog maanden zal bijblijven. Ik geef dit boek drie sterren!

3 sterren

Stad van Maskers is voor €12,50 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vind jij van de Stravaganza serie? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s