10 goede en slechte eigenschappen

Op de blog van Soesja zag ik laatst een post die ik heel leuk vond om te lezen. Zij vertelde hier over 5 goede en 5 slechte eigenschappen van haarzelf. Ik zat al een tijdje te worstelen met iets in de trant van ‘dingen die ik irritant vind aan mezelf’, maar dat vond ik weer een beetje te negatief ofzo. Deze post is daar een perfecte oplossing voor, want nu kan ik ook iets aardigs over mezelf zeggen, haha.

057.JPG

Vijf slechte eigenschappen
1. Ik kan slecht tegen kritiek. Ik vind het niet leuk als mensen me bekritiseren en zeggen dat ik dingen niet goed doe. Ik zie kritiek snel als een persoonlijke aanval, zo als: ‘jij doet dit echt helemaal fout’. Dit gaat overigens niet om schoolopdrachten, daar vind ik feedback juist heel fijn. Maar als iemand kritiek heeft op mij als persoon dan kan ik me daardoor snel geïrriteerd voelen.

2. Een punt waar ik me bij Soesja (en Cynthia, waarvan Soesja dit artikel had) in herkende, is een hekel hebben aan small talk. Begrijp me niet verkeerd want ik vind het heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar als ik met mensen praat die ik waarschijnlijk toch niet zo snel meer zal zien (bijvoorbeeld familieverjaardagen) interesseer ik me niet echt in het leven van die ander. En ik vind het ook heel vermoeiend om tachtig keer uit te leggen wat mijn studie inhoudt bijvoorbeeld.

3. Af en toe kan ik best een beetje gierig zijn. Of misschien is gierig niet helemaal het juiste woord, maar ik vind het moeilijk om dingen te delen met mensen. Dit gaat vaak om eten (geen grap, haha. Ik vind het echt irritant als mensen om een hapje vragen als ik iets heel lekker vind), of als ze dingen van me willen lenen. Ik ben dan namelijk altijd bang dat ik het niet meer terug krijg ofzo. Daarom leen ik mijn boeken ook (bijna) nooit uit.

4. Mijn moeder kwam laatst naar me toe met ‘ja Rowan jij begint ergens aan en dan maak je het nooit af‘. Daar ging ik eens over nadenken en soms is dat wel een beetje waar. Heel vaak begin ik ergens aan en ben ik de eerste paar dagen heel fanatiek met datgene, maar daarna denk ik toch ‘meh’, en dan stop ik weer. Dit kan over de meest random dingen gaan als mijn kamer opruimen. Maar ik ben wel blij dat dit met bloggen niet het geval was. Daar ben ik inmiddels al bijna een jaar fanatiek mee bezig!

5. Ik kan héél slecht tegen onduidelijkheid. Als ik aan iemand vraag: hoe laat spreken we af? En diegene zegt: ‘rond de middag?’ dan heb ik daar dus niets aan. Het liefst wil ik op de minuut weten hoe laat een afspraak of iets dergelijks is en ik kan enorm stressen als alles op het laatste moment weer anders gaat. Soms heel vervelend, maar daartegenover staat wel dat ik daarom nooit te laat kom!

046.JPG

Vijf goede eigenschappen
1. Ik ben bijna nooit chagrijnig. Er moet wel iets heel ergs gebeuren wil ik een rothumeur hebben. Vaak probeer ik chagrijnige mensen om me heen dan ook op te beuren. En als ik een keer chagrijnig ben, probeer ik juist om dat niet aan de buitenkant te laten merken, juist omdat ik zo’n hekel heb aan chagrijnige mensen.

2. Ik kan heel gelukkig/enthousiast worden van kleine dingen. Vertel me dat we gaan uiteten morgen, en ik word zo blij als een kind. Ik kan heel gelukkig worden van kleine dingen om me heen. Ik ben er van overtuigd dat het leven veel te mooi is om er niet elke seconde van te genieten, en ik probeer dat dan ook zo veel mogelijk te doen. Dus als de zon een dag schijnt of als ik een keer een leuk gesprek heb met iemand op mijn werk dan kan ik daar de hele dag op teren haha. En het is nog leuker als je merkt dat je anderen kan aansteken met je enthousiasme. Daarom vind ik bloggen ook zo leuk!

3. Iets wat mijn vader ooit schreef over mij en waar ik het zelf ook mee eens ben: ik weet wat ik wil en zet daar alles voor opzij. Het maakt me dan ook niet meer uit hoe hard ik ervoor moet werken. Al een paar keer in mijn leven heb ik meegemaakt dat ik een grote keuze moest maken op dit gebied, zoals de vraag of ik havo of vwo wilde gaan doen in de derde klas, of dat leraren twijfelde of ik de universiteit wel aankon. Als mensen dat soort dingen tegen me zeggen gaat er echt zo’n knop om en kom ik in de ‘ik zal je een poepie laten ruiken modus‘, ofzo haha.

4. Toen ik aan Valerie vroeg wat zij een goede eigenschap van mij vond, zei ze meteen: ‘dat je heel geduldig bent‘. En dat klopt ook wel, want ik verlies niet snel mijn geduld. Klusjes zoals dingen uit de knoop halen en dergelijke kun je gerust aan mij overlaten, dat vind ik zelfs wel ontspannend. Dat heb ik ook met mensen dingen uitleggen, ik vind het niet erg om drie keer hetzelfde uit te leggen aan iemand.

5. Ik heb een heel goed richtingsgevoel. Dit komt vaak erg van pas op vakantie, want als ik eenmaal ergens geweest ben dan vind ik het heel makkelijk om de weg terug te vinden of in te schatten waar we ongeveer zijn. De weg vinden op vliegvelden o.i.d. vind ik ook niet zo’n probleem omdat ik goede ogen heb en van ver dingen al in de gaten heb. Geef mij een kaart van een onbekende stad en een kompas en ik kan alles vinden. Jep, dat is vaak erg handig!

Ik hoop dat jullie het een beetje interessant vonden om te lezen en nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jullie goede/slechte eigenschappen zijn. Hebben we eigenschappen gemeen of juist helemaal niet? Laat het me weten!

13 gedachten over “10 goede en slechte eigenschappen

  1. Een leuk artikel :). Het zal vast niet makkelijk geweest zijn om dit te schrijven. Een goede eigenschap van mij is dat ik optimistisch en positief ben, ik vind ook niet dat mensen slechte eigenschappen hebben, maar minder goede eigenschappen. En een minder goede eigenschap van mij is dat ik totaal geen richtingsgevoel heb, hoewel als ik een kaart heb de weg wel weet te vinden. Misschien niet het allersnelste, maar het lukt me wel. Oh ja een andere goede eigenschap van mij is dat ik doorzettingsvermogen heb.

  2. Ik deel toch wel wat van jouw eigenschappen… ‘Small talk’ moet je niet al te serieus nemen. Niemand neemt het je kwalijk als je dingen nog eens verteld of vraagt, het gaat meer om gewoon een beetje interesse tonen. Voor de show, of de gezelligheid. Small talk is vaak hoe je erachter komt dat je toch wel iets met iemand gemeen hebt. Bijvoorbeeld dat je laat vallen dat je een goed boek hebt gelezen, of een film hebt gezien. Of dat je in Amsterdam een leuk winkeltje bent tegengekomen. Voor je het weet praat je over boeken, film en winkelen.

  3. Ik herken me wel in de eerste drie ”slechte eigenschappen”! En ik ben juist heel ongeduldig en heb een slecht richtingsgevoel, haha.

  4. Ja hoor. Vooral dat stukje over onduidelijkheid. Ik spreek graag met vriendinnen af maar dan wil ik wel graag een exact uur weten en een idee hebben van wat we gaan doen. Zelf regel ik dat allemaal liefst in één mail of sms maar vaak blijven ze dan heen en weer sms-en voor alles op punt staat en veranderd er nog vanalles op het laatste moment.

  5. Wat een leuk artikel. Super leuk om te lezen dat we in sommige dingen overeenkomen (ik wil graag duidelijkheid!) maar in andere dingen juist verschillen – ik ben super ongeduldig en heb totaal geen richtingsgevoel..

  6. Heel erg herkenbare eigenschappen! Ik vind het ook zo frustrerend als iets onduidelijk is!!! Mijn “goede” eigenschap is dat ik gewoon de hele tijd positief ben. Misschien een beetje TE positief 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s