Mijn blogplanning

Ik vind het zelf altijd heel interessant om te zien hoe de blogplanning bij mijn collega-bloggers eruit ziet, je krijgt dan toch een soort kijkje achter de schermen. Daarom dacht ik, waarom laat ik het zelf niet zien? Ik werk met een zelfgemaakte planning in Excel en vind dat echt ideaal. Misschien hebben jullie er ook iets aan!

Blogplanning My Pink Fairytale

Bovenstaande afbeelding laat mijn blogplanning zien. Bovenin heb ik de dagen van de week geschreven en aan de zijkant links de weeknummers. Ik post elke dag iets, dus onder elke dag van de week schrijf ik de artikelen die ik die week wil gaan uploaden. Als ik een artikel geschreven is en helemaal af is, maak ik de letters wit. Het vakje van boekrecensies maak ik één tint donkerder blauw dan de rest. Zo kan ik in één oogopslag zien wanneer ik recensies geplaatst heb en wanneer het een goed idee is om weer een recensie te plaatsen. Vorige week is het me helaas niet gelukt om een recensie te plaatsen doordat ik geen boek uit had, maar deze week wil ik dat wel weer oppakken!

Als de letters van een artikel rood zijn, betekent dat dat dat artikel per se die dag online moet komen. Ik schuif namelijk heel veel in mijn planning, maar sommige artikels moeten op bepaalde dagen online komen (bijvoorbeeld de twee rubrieken op zondag, Capture My Week op maandag en New In blogposts het liefst zo dicht mogelijk aan het begin van de maand.

Rechts zien jullie de titels van boeken die ik nog moet lezen. Hiervan komt binnenkort een recensie online, maar hierin wordt ook heel veel geschoven. Het ligt er maar net aan in welk boek ik zin heb om te beginnen.

Jullie kunnen dus stiekem al zien wat er de rest van de week gepost gaat worden, maar het zou ook heel goed kunnen dat er hele andere artikelen online komen, omdat ik zoveel schuif in mijn planning. Ik wil namelijk dat de balans tussen boeken/overige artikelen goed is verdeeld en ik moet natuurlijk ook zin hebben om een bepaald artikel te schrijven, foto’s gemaakt hebben etcetera.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn blogplanning!

Hoe ziet jullie blogplanning eruit? 

10 gedachten over “Mijn blogplanning

  1. Ik heb een boekje waarin Ik mijn blog planning schrijf. Als een post is geschreven dan gaat er een krul door. Op papier werkt voor mij beter. 😊

  2. Een excel sheet kan er zo mooi uit zien, he? Ik gebruik geen excel, maar gewoon in een schriftje waarin ik ruwweg opschrijf wat ik ooit eventueel wil schrijven. Soms plan ik voor de hele maand, 2 artikelen per week, maar meestal is het voor ideetjes. Ik gebruik gewoon het wordpress systeem van drafts (concepten), en planned (gepland). Dat werkt overzichtelijk voor mij. Maar ik doe dan ook maar 2 artikeltjes per week, he. En 3 voor mijn film-site.

  3. Wat interessant om te zien! 🙂 Ik heb niet echt een strakke planning, ik doe het vooral op gevoel. En omdat ik maar drie artikelen per week plaats, is het overzicht dan wel goed te overzien.

  4. Ik werk met zowel een papieren blog-agenda als een Libre Calc-bestand. Net als jij werk ik met markeringen. Zodra iets is uitgewerkt zet ik de vette tekst om naar gewoon. Kleurmarkeringen geven aan of de voorbereidingen van een blogpost (het maken van een afbeelding, research, … ) al gedaan zijn of niet.

    Voor recensies hou ik nog een apart bestand bij zodat ik makkelijk kan zien wanneer ik een recensieboek ontving en wanneer de recensie vervolgens verscheen op de blog. Daarnaast heb ik ook een blog-archief waar ik dankzij een kleuren-code makkelijk de verschillende rubrieken kan herkennen.

  5. Leuk om een kijkje te nemen in je blogplanning! Ik vind het zo knap dat je iedere dag iets online zet! Zelf lukt me dat niet goed. Ik probeer wel 2/3/4 keer per week iets online te zetten en meestal lukt dat ook wel. Ik probeer mijn blogplanning in mijn agenda bij te houden, maar dat werkt eigenlijk niet zo goed. Misschien moet ik ook maar eens een excel bestand aanmaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s