Pixar Book Tag

Door Melissa werd ik getagd voor de Pixar Book Tag. Dankjewel Melissa! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet héél veel Pixar films gezien heb, en dat ik ze ook niet allemaal even leuk vond, maar de vragen die bij deze tag horen vond ik wél heel leuk. Dus besloot ik hem toch maar in te vullen!

 

What is your favorite Pixar movie?
Ik twijfel hier tussen UP! en Brave. Ik vond ze allebei namelijk echt geweldig op een hele andere manier. Up! is vooral heel grappig, maar ook ontroerend. Brave is gewoon een kick ass movie mét Scots accent en een coole prinses. Dusja, dat valt niet echt te vergelijken.

Toy Story – Childhood book that you never outgrow
Sprookjesboeken! Die kan ik echt nog steeds lezen. Vooral de sprookjes van Grimm en Hans Christaan Andersen vind ik geweldig.

A Bug’s Life – A book that looks like a copycat
Dit vind ik een moeilijke, want ik vind dat de term ‘copycat’ best wel een negatieve benaming heeft, terwijl dat niet altijd negatief hoeft te zijn. Bij Water&Vuur kon ik best wel wat overeenkomsten zien met de Hongerspelen, net als bij de Test. Maar hé, er was ook genoeg verschillend, dus dan vind ik het al gelijk niet zo erg.

Monster inc. – A villain you just can’t hate
Dit is toevallig, want hier schreef ik deze week nog een artikel over. Ik vind Bellatrix van Detta uit Harry Potter bijvoorbeeld een geweldige slechterik, ook al is ze door en door slecht.

Finding Nemo – Best family relationship
Ik ga hier twee relaties noemen, want ik kan wederom niet kiezen. Allereerst kies ik voor Katniss en Primrose Everdeen uit de Hongerspelen, want die liefde voor elkaar is echt onvoorwaardelijk en dat vind ik heel bijzonder.
Als tweede ga ik voor de relatie tussen Scout en Atticus Finch uit To Kill A Mockingbird. Ik ben dit boek nu aan het lezen en ik raak echt ontroerd door de relatie tussen deze twee. Hij is zo bijzonder en toch zo normaal, dat die meteen in me op kwam. En Atticus is echt een perfect vaderfiguur, ook al is hij helemaal niet perfect.

The Incredibles – A character with a superpower you wish you had
Dit is écht een moeilijke, want ik lees zoveel boeken waarin de karakters coole gaven hebben. Maar dan ga ik toch voor de gave van Gwendolyn uit de Edelsteentrilogie, namelijk de gave om te tijdreizen. Men wat zou ik dan een gave avonturen kunnen beleven.

Cars – A book with a travel/roadtrip
Ik moet meteen denken aan Paper Towns van John Green, maar ik vond dat eigenlijk helemaal niet zo’n leuk boek haha. Dus dan ga ik toch maar voor het tweede deel van Narnia, de leeuw, de heks en de kleerkast. Hier maken de vier kinderen namelijk een reis te voet door Narnia!

Ratatouille – Your favorite sidekick
Ooo deze weet ik meteen. Namelijk Kenji uit de Shatter Me serie. Ik vind hem zó geweldig grappig en leuk en alles. Ik vind het ook heel leuk dat hij zo goed bevriend raakt met Juliette. Hun band is heel bijzonder. Dus ja, zonder twijfel Kenji!

Up – Book with de most beautiful love story
Ik vind eigenlijk veel liefdes uit de boeken die ik lees mooi. Maar eentje die ik echt heel bijzonder vond, was de liefde tussen Violet en Finch uit Waar het licht is. Dit boek heeft me zó geraakt en dat kwam mede door de liefde van deze twee. Zij laten maar weer eens zien dat liefde niet perfect hoeft te zijn, zolang het maar echt is.

Brave – Most badass heroine
Omdat ik laatst Allegiant heb gezien, ga ik hier voor Tris uit de Divergent serie. Het is niet per se dat ik haar ‘the most badass heroine’ vind, maar anders kan ik écht niet kiezen. Ik vind heel veel vrouwelijke hoofdpersonages cool namelijk. Tris is daar één van, dus vandaar dat ik nu voor haar kies!

Inside Out – A book that gave you all the feels
In bijna iedere book tag noem ik deze serie wel, maar bij de Shatter Me serie had ik écht all the feels. Echt elke soort menselijke emotie is wel voorbij gekomen in deze serie.Geweldige boeken.

Dat was hem alweer! Ik vond deze tag best wel moeilijk, maar ook heel leuk om in te vullen. Ik tag even niemand, maar als je het leuk vindt mag je hem natuurlijk altijd overnemen!

4 gedachten over “Pixar Book Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s