De vijf beste slechteriken

De meeste boeken zijn leuk omdat de personages leuk zijn. Vaak leer je naarmate je een boek leest de personages kennen, en ga je van ze houden of je gaat ze haten. Het is vaak de bedoeling dat je sympathie ontwikkelt voor de ‘held’ uit het verhaal, en dat je een hekel krijgt aan de ‘slechterik’. Maar soms is dat lastiger gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk een aantal slechteriken die ik eigenlijk heel erg leuk vind…

2f1be378c60b410ec7c9abd099edfc20

Met de meeste slechteriken uit dit artikel heb ik een enorme haat-liefde verhouding. Soms wil ik ze echt Avada Kedavra’en, andere momenten moet ik om ze lachen of kan ik ze heel erg waarderen.

Bellatrix van Detta – Harry Potter
Bellatrix spant denk ik wel de kroon als het gaat om slechteriken die ik stiekem heel erg leuk vind. Eerst dacht ik dat het misschien door de actrice kwam (Helena Bonham Carter speelt deze rol echt zó goed), maar toen ik de boeken las vond ik haar eigenlijk ook wel kick ass. Ik weet niet precies hoe het komt, maar ik vind haar soms wel grappig. Hoewel ik haar wel kon schieten toen ze Sirius doodde.

Regina – Once Upon A Time
Och, wat haatte ik Regina in het eerste seizoen van OUAT. En oh, wat vond ik haar tegelijkertijd fascinerend. Nu ik een paar seizoenen verder ben is ze echt gegroeid tot één van mijn favoriete karakters uit de serie. Ze is zo kick ass, sarcastisch met goede humor én ze heeft een klein hartje.

De Duisterling – De Grisha
Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik voelde me erg.. aangetrokken tot de Duisterling. Hij is gewoon zo mysterieus en ja, duister, dat ik het erg leuk vond om over hem te lezen. Ook al vond ik hem soms ook héél frustrerend als hij Alina weer eens in de weg zat.

Azula – Avatar
Haha, toegegeven: ik vind Avatar echt een hele leuke serie, ondanks dat het eigenlijk voor kinderen is. Ik heb de hele serie denk ik wel drie keer gezien en zou dat zo nog een keer kunnen. Azula is echt een verschrikkelijk mens, maar wel kick ass, grappig en bloedmooi.

Klaus – The Vampire Diaries
Oke Klaus is nu niet meer echt super slecht, maar in seizoen drie was hij dat wel écht. En toch vond ik hem vanaf het eerste moment al leuk. Vooral omdat hij zo geïnteresseerd was in Caroline. En ja oke, zijn accent is echt om te smullen.

Eigenlijk kon ik er niet meer bedenken, maar ik ben natuurlijk wel benieuwd naar jullie mening! Welke slechteriken, of villains, vinden jullie stiekem hele leuke personages? 

12 gedachten over “De vijf beste slechteriken

  1. Er is wel een verschil tussen een personage interessant vinden, terwijl het de slechterik is, en de slechterik, die gewoon fout gedrag vertoont, te verheerlijken. Ja, ik kijk nu naar jullie, groepen Malfoy fans. Bewonderen en verheerlijken van fictieve personages is al op het randje, het gedrag proberen te imiteren van personages die anderen onderuit halen vind ik echt niet kunnen.
    Maar goed. Slechteriken zijn vaak geweldig geschreven, juist omdat je een kijkje krijgt in de diepste donkerste krochten van de menselijke psyche… Ik ben zelf altijd heel erg voor grijze personages: mensen die niet altijd de goede of foute beslissingen nemen, die meer menselijk zijn. Tyrion in ASOIAF is daar een goed voorbeeld van. Hij doet slechte dingen, echt, maar vanuit zijn optiek klopt het allemaal. En eigenlijk is Daenerys er ook zo eentje: ze begint als een meisje met een missie om goed te doen, en eindigt toch op een behoorlijk dubieuze plaats.
    Ik denk dat ik Cruelle de Ville wel prachtig vind, zeker door Glenn Close gespeeld. Op de opmerking dat haar werkneemster zwanger is; ‘Gecondoleerd’. Prachtig!

  2. Hier nog een Avatar-fan! Ook ik heb de serie meerdere keren gezien, maar het blijft gewoon goed. Azula vind ik echt de ideale slechterik. Ze is inderdaad verschrikkelijk, maar ook enorm leuk als slechterik.

  3. Ik vind schurken vaak de meest interessante personages van een boek/serie/film. Niet omdat ik bewondering heb voor hun slecht daden of zo, maar omdat ze vaak veel moeilijker te doorgronden zijn dan the good guys. Ik vind Regina ook echt een fantastische villain, vooral omdat ze zo gegroeid is gedurende de rest van de serie. Zij maakte verreweg de meeste ontwikkeling door van alle personages uit de show. Mijn ultieme shurk is echter toch wel Crowly uit Supernatural. Die is gewoon een verwend knulletje met veel te veel macht, maar wordt zo subliem neergezet. I love it.

  4. Ik kon Klaus in seizoen 3 echt totaaaal niet uitstaan haha! Ben begonnen aan seizoen 4 maar ben ook aan het kijken met mijn vriend en met hem ben ik nu bij ep 16 van seizoen 1. Volgens mij begint hij het wel leuk te vinden, want hij vroeg zondag ineens; zullen we The Vampire Diaries kijken? ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s