1000 vragen aan jezelf #10

Wow, dit is alweer de tiende editie van 1000 vragen aan jezelf! Inmiddels zijn we de 200 al ruim voorbij en zullen we in dit artikel vraag 300 passeren. Laten we kijken welke vragen er deze keer tussen zitten!

1000 vragen aan jezelf

 

271. Sta je genoeg stil bij het leven?
Ja, ik denk het wel. Ik probeer van elk moment te genieten en vaak denk ik ook: ‘besef je wel dat dit misschien nooit meer terug komt’. Ik probeer heel erg in het nu te leven.

272. Voel je je bij sommige mensen heel onzeker?
Bij jongens die ik aantrekkelijk vind, haha. Maar dat hebben veel meisjes denk ik wel. Verder niet echt een specifiek iemand, denk ik.

273. Ben je gevoelig voor autoriteit?
Vind ik een lastige vraag. Ik heb de positie van mijn ouders en docenten bijvoorbeeld altijd erg gerespecteerd. Maar ik vind het wel moeilijk om om te gaan met leeftijdsgenootjes die op een bepaald gebied ‘boven mij staan’, en vooral als ze zich daar zo naar gedragen.

274. Ben je graag alleen?
Ja, heerlijk! Ik kan enorm genieten van avondjes alleen op de bank met mijn laptop en/of boek. Maar aan de andere kant kan ik dat niet te lang volhouden. Na een dag alleen te zijn geweest heb ik wel weer even gezelschap nodig!

275. Waarmee kwam je voor jezelf op?
Toen een jongen me al een jaar aan het lijntje hield heb ik van de één op andere dag de knoop doorgehakt en gezegd dat hij een ander slachtoffer kon gaan zoeken en dat ik niet meer meespeelde met zijn spelletjes. Hij was heel verbaasd, ik was super trots op mezelf.

276. Welk goed doel steun je?
Ik steun niet echt een goed doel door per maand geld af te laten schrijven, maar af en toe doneer ik aan het WNF en met Serious Request doneer ik ook altijd een bedrag.

277. Doe ziet je droomhuis eruit?
Ehm… Dat is een te moeilijke vraag. Aan de ene kant lijkt het me geweldig om een enorme villa te hebben met zwembad en al, aan de andere kant zou ik ook dolgelukkig zijn met een huisje in de natuur of een appartement in New York. Ik ben heel veelzijdig op dat gebied, dus ik ben benieuwd waar ik in terecht kom!

house, pool, and luxury afbeelding

278. Doe je makkelijk beloften?
Nee, want als je ze niet kan nakomen zijn ze niets waard.

279. Hoever ga jij voor geld?
Dat weet ik eigenlijk niet, want ik ben nog nooit in een situatie gekomen dat ik ‘ver’ moest gaan voor geld. Maar ik denk niet dat ik er heel ver voor zou gaan. Er zijn zoveel meer belangrijkere dingen!

280. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?
Hmm, ik denk het niet eigenlijk. Ik ben niet iemand die snel iets ‘ten koste van zichzelf’ doet.

281. Verzin je vaak doemscenario’s?
Haha, ja ik doe dat wel eens als ik een stressmoment heb. Dan zie ik alles echt in duigen vallen als ik denk aan wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Maar uiteindelijk komt het toch wel op zijn pootjes terecht, dus eigenlijk is het nergens goed voor.

282. Wat stel je te vaak uit?
De literatuur voor mijn studie lezen. Ik neem me elke periode voor om het goed te gaan bijhouden, maar op één of andere manier lijkt dat onmogelijk.

283. Zijn dieren net zo belangrijk als mensen?
Ik vind van wel, want we zijn allemaal levende wezens. Dieren hebben net zoveel recht op een goed leven als een mens. Dat is ook één van de redenen waarom ik al een tijd bezig ben om vegetariër te worden.

284. Hoe zeker ben je van jezelf?
Op sommige gebieden heel zeker, bijvoorbeeld als ik er een dag leuk uit zie, of als ik iets doe waar ik goed in ben. Maar op andere gebieden kan ik me best onzeker voelen, als ik niet zeker weet of ik het kan.

285. Wat was een onvergetelijke dag?
Dat waren er een paar: de dag dat Valerie werd geboren, de dag dat ik hoorde dat ik ondanks mijn herexamen toch geslaagd was, de dat dat ik geselecteerd werd voor University of Limerick én talloze dagen op vakantie.

286. Wat durf je niet aan jezelf toe te geven?
Dat ik het misschien best wel leuk zou vinden om weer eens verliefd te zijn. Dat is al erg lang geleden namelijk. :p

287. Om welke filmscène moest je huilen?
Oh men, zoveel filmscènes. Ik huil echt heel snel bij films. Maar het eerste wat me te binnen schiet is de film Up!. Deze keken ik en mijn zusje twee jaar geleden in Noorwegen en hoewel ik een hele vrolijke film verwachtte, jankte ik de eerste tien minuten echt de ogen uit mijn hoofd. Gelukkig werd het daarna een stuk minder, maar men, dat begin is echt hartverscheurend haha.

288. Wat was je laatste goede idee?
Ik heb gisteren mijn hele kamer opgeruimd en gesopt. Heerlijk gevoel, goed idee was dat.

sea, summer, and friends afbeelding

289. Welk verhaal zou je met heel Nederland willen delen?
Hmmm. Harry Potter? Narnia? Maar die kennen de meeste mensen denk ik al.

290. Vergeef je mensen makkelijk?
Ligt eraan wat ze gedaan hebben, maar meestal kan ik mensen wel vergeven. Al duurt dat natuurlijk soms wel een tijdje.

292. Wat hoop je nooit mee te maken?
Alle ellende die de vluchtelingen nu meemaken. En ik ben zo dankbaar dat ik en mijn hele familie gezond is. Hopelijk mag dat voor altijd zo blijven.

293. Vind jij: wat niet weet, wat niet deert?
Ja eigenlijk wel.. De vraag is alleen of je dan zelf kan leven met hetgeen wat je achterhoudt.

294. Hoe belangrijk is de mening van anderen bij het nemen van beslissingen?
De mening van sommige mensen wegen zwaarder dan de mening van anderen. Als ik iets niet zeker weet, vertrouw ik erg op de mening van mijn moeder, vader en beste vriendinnen. Maar als ik iets wel zeker weet laat ik me daar niet zo snel vanaf praten.

295. Ben je een vooruit- of een achteruit dromer?
Dat is een moeilijke vraag, maar ik denk allebei. Ik kan enorm nagenieten van dingen die in het verleden zijn gebeurd, maar fantaseren over de toekomst vind ik ook heerlijk.

296. Ga je makkelijk de confrontatie aan?
Nee, ik ben daar niet zo goed in. Ik ontwijk confrontaties meestal het liefst. Behalve als ik écht boos ben, dan wil ik altijd wel verhaal halen bij de desbetreffende persoon.

297. Waarin verschillen je moeder en jij?
Mama is heel ongeduldig, ik ben heel geduldig. Daarnaast ben ik altijd een beetje de kalmte in huis als er een gespannen sfeer hangt en probeer ik iedereen te kalmeren, maar mijn moeder wordt dan juist heel fel en gaat snel ergens tegen in.

298. Waar ben je het liefst?
Op mijn slaapkamer, want dat is mijn eigen plekje. En natuurlijk in alle fantastische werelden waar ik over lees!

299. Krijg je voldoende aandacht van het andere geslacht.
Op zich wel, maar het probleem is dat mijn standaarden een beetje hoog liggen. :p Ik wil iemand die én slim én knap én grappig én loyaal én zorgzaam is. En die jongens liggen helaas niet voor het oprapen.

300. Wat is je favoriete toetje?
Lemon cheesecake!

Dat was het weer voor vandaag! Hopelijk vonden jullie het weer leuk om te lezen.

Wat is jouw favoriete toetje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s