Blogger Recognition Award – over het ontstaan van mijn blog

Annemieke van A Dance With Books heeft mij genomineerd voor de Blogger Recognition Award, en dat vind ik hartstikke lief. Dankjewel Annemieke! Het is altijd weer een beetje een eer om ‘genomineerd’ te worden, hihi. Wanneer je deze award krijgt is het de bedoeling dat je iets vertelt over het ontstaan van je blog, en dat je tips meegeeft aan andere beginnende bloggers. Dus, ben je benieuwd hoe ik met My Pink Fairytale ben begonnen, lees dan snel verder!

Regels

 • Nomineer 15 andere blogs voor deze award en laat ze weten dat ze genomineerd zijn.
 • Besteed een blogpost aan deze award, inclusief bijbehorende afbeelding! Vertel hoe je met je blog bent begonnen en geef twee tips aan nieuwe, beginnende bloggers.
 • Bedankt degene die je genomineerd heeft en link naar zijn/haar blog.
 • Voeg een link naar de originele post op Edge of Night toe, zodat iedereen de officiële regels gemakkelijk terug kan vinden.

Het ontstaan van mijn blog
Volgens mij heb ik het al een paar keer laten vallen, en het staat ook in mijn ‘Over Mij‘ stukje, maar ik vind het wel leuk om nog een keer te vertellen hoe My Pink Fairytale is ontstaan!

Het begon allemaal toen ik als dertienjarig meisje een groep oprichtte op Hyves met de naam ‘Girls Make The Rules’. Ik was echt zo’n jong beautymeisje en ik vond het leuk om andere hier ook enthousiast voor te maken. Maar wat ik nooit verwacht had, is dat deze groep binnen no-time 1200 leden zou hebben. Ik vond het ontzettend leuk om op het internet bezig te zijn met iets wat voelde als ‘mijn’ stukje internet. Ik vroeg twee vriendinnetjes of zij ook beheerder wilde worden van de Hyves, want het was onmogelijk om alles nog in mijn eentje te regelen (ik organiseerde make-up wedstrijden, quizzen, schreef iedere dag een ‘tip van de dag’ en nog veel meer van dat soort dingen).

Ondertussen kreeg ik door dat het helemaal niet zo moeilijk was om een blog te starten, en in een opwelling deed ik dat dan ook. Op Hyves zette ik een berichtje dat ik een blog was begonnen en binnen de kortste keren leidde ik veel leden van die Girls Make The Rules Hyvesgroep naar mijn blog met dezelfde naam: http://www.girlsmaketherules.tk.

Ik had mijn blog bij web-log en hoewel dat prima ging, kon je bijvoorbeeld geen blogposts inplannen en was het eigenlijk best wel beperkt. Mede hierdoor kon ik het niet in mijn eentje redden om elke dag iets online te zetten, terwijl ik dat wel graag wilde. Daarom vroeg ik weer twee vriendinnetjes of ze mij wilden helpen. Dat wilden ze heel graag, maar één voor één haakten ze weer af en was ik weer alleen. En tot overmaat van ramp stopte web-log er ook nog eens mee waardoor al mijn harde werk van de één op andere dag in de prullenbak werd gegooid. Ik was er zo klaar mee dat ik eigenlijk helemaal geen zin meer had om te bloggen, en er ging ongeveer een jaar voorbij..

Maar in dat jaar tijd miste ik het bloggen heel vaak. De voldoening die ik door het schrijven en de leuke reacties kreeg, waren echt aanwezig in mijn leven en van de één op andere dag was dat dus weg. Dus besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en een nieuwe blog te maken, op WordPress deze keer, want ik had daar veel goede verhalen over gehoord. Ik wilde een naam die bij mij paste, zonder ‘beauty’ erin, want ik wilde dat mijn blog voornamelijk over lifestyle zou gaan. Omdat ik natuurlijk een meisje-meisje ben én ik ook best een dromer ben, werd de naam My Pink Fairytale. Ik begon weer met bloggen over random dingen uit mijn leven en eigenlijk was mijn blog een beetje mijn uitlaatklep voor als ik me verveelde. De regelmaat was helemaal weg en soms kwam er maar één keer in de twee maanden een artikel online. En toch, vond ik het bloggen nog steeds erg leuk.

En toen. Toen ontdekte ik dat er een heuze boekblogcommunity bestond. Er ging een wereld voor mij open en ik wist niet wat ik meemaakte. Een hele community over mijn grootste hobby: lezen. Allemaal mensen die hielden van hetzelfde als ik! Het voelde als thuiskomen. Helemaal omdat ik in mijn omgeving niet echt mensen heb die net zo van lezen houden als ik (behalve Sanne dan). De keuze was snel gemaakt en ik doopte mijn blog om tot een boekenblog. De naam kon blijven, want ‘fairytale’ is natuurlijk best boek-achtig.

Tot op de dag van vandaag ben ik ontzettend blij met mijn keuze. Ik blog met zoveel plezier en ik haal veel voldoening uit jullie reacties en het lezen van andere blogs. Door het bloggen ben ik ook veel meer gaan lezen en dat maakt me heel gelukkig! De bezoekersaantallen blijven stijgen en ik heb het punt bereikt waarop ik ook meer in contact kom met uitgevers. Dat maakt me ontzettend gelukkig en ik zou dan ook écht niet meer weten wat ik zonder mijn eigen plekje internet zou moeten.

cropped-youtube-banner.jpg

Tips voor beginnende bloggers

 • Laat zien wie je bent
  Eén van de leukste dingen aan een blog, is dat je precies kunt doen en laten wat jij wilt. Het is jóuw plekje, en je kan het dus precies naar jouw zin maken. Doe dat ook! Laat zien wie je bent, denk niet teveel na over wat andere van je denken en wees jezelf. Blogs waar de persoonlijkheid van de eigenaar doorschemert bezoek ik veel liever dan blogs waarin het lijkt alsof de eigenaar niet bestaat.
 • Regelmaat
  Bezoekers komen terug als ze zien dat jij regelmatig iets update. Hoe vaak dat is, maakt niet echt uit. Ik heb gekozen om elke dag te bloggen, omdat ik veel te veel inspiratie heb in mijn drukke hoofd. Maar drie keer per week is ook prima, of zelfs één keer per week! Zolang je bezoekers maar weten waar ze aan toe zijn, maakt het echt niet uit. Doe wat jij fijn vindt.
 • Bloggen is geen verplichting
  Je blogt omdat jíj het leuk vindt. Zodra dat plezier wegvalt, zal dat ook te lezen zijn in je artikelen. Als je je dus een dag rot voelt, maakt het echt niet uit als er even geen artikel online komt. Afgesproken deadlines met uitgevers zijn een ander verhaal, maar probeer het bloggen te blijven zien als een hobby.

Nominaties
Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik vijftien bloggers kan nomieren, omdat ik deze award al bij best veel mensen heb gezien. Maar vooruit, ik ben benieuwd naar het verhaal van Monica, Emmy, Joost en Mariëlle.

P.S. Respect als je het hele verhaal hebt gelezen haha, ik heb me een beetje laten gaan volgens mij, met mijn 1100 woorden. Oeps!

Categorieën Tag

6 gedachten over “Blogger Recognition Award – over het ontstaan van mijn blog

 1. Leuk om te lezen hoe je bent begonnen en wat goed dat je al zo vroeg bezig was met je eigen plekje op het internet te creëren! Zelf ben ik daar pas veel later mee begonnen

 2. Leuk stukje, toch? En helemaal niet zo super-lang. Voor mijn vader had ik destijds ook een account bij web-log aangemaakt, maar dat trok hij helemaal niet. Hij heeft nu een eigen wordpress installatie die ik onderhoud (natuurlijk) en dat gaat veel beter. Wel leuk dat je een .tk domein had 🙂 Dat heb ik een tijd niet gezien. Nostalgie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s