Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling

Mijn reis door de Harry Potter boeken eindigde afgelopen week om twee uur ’s nachts, toen ik de laatste bladzijde van Harry Potter en de Relieken van de Dood omsloeg. Ik voelde me echt heel leeg erna, maar gelukkig had ik geen enorme bookhangover. Natuurlijk moest ik een recensie over dit laatste deel van J.K. Rowling schrijven, dus bij deze!

Foto 19-03-16 12 39 33.jpg

Algemene gegevens
Titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood
Auteur: J.K. Rowling
Uitgeverij: De Harmonie
Aantal pagina’s: 541
Genre: Fantasy, Avontuur
Serie: Harry Potter #7

Het verhaal
Harry staat voor een duistere, gevaarlijke en haast onmogelijke taak: hij moet de overgebleven Gruzielementen van Voldemort opsporen en vernietigen. Nooit eerder voelde Harry zich zo eenzaam en onzeker over zijn toekomst. Maar het is aan hem om de kracht te vinden om de zware taak goed te volbrengen. Om zonder angst of aarzeling aan zijn lange, zware reis te beginnen, moet Harry eerst zijn veilige omgeving verlaten…

Mijn mening
Het laatste deel van Harry Potter roept natuurlijk hoge verwachtingen op. Ik kende het verhaal al van de films en ik wist dus al wat er ging gebeuren, maar het boek lezen was toch een totaal andere beleving.

Hoewel het eerste deel van het boek, waarin Harry, Hermelien en Ron ongeveer een halfjaar kamperen in de bossen, best wel langdradig is, heeft J.K. Rowling er genoeg elementen ingestopt waardoor het boek toch boeiend blijft om te lezen. Ik heb langer dan gemiddeld gedaan over het boek omdat ik in een leesdipje zat, maar ik heb toch heel erg genoten van het boek. Veel delen zijn ontzettend spannend óf heel zielig omdat er een personage sterft waar ik juist zo aan gehecht was geraakt.Toch vond ik de dood van de personages in de film wel veel aangrijpender dan in het boek, maar dat heb ik meestal.

Wat ik ook leuk vond aan het boek, is dat je veel meer te weten komt over het verleden van Perkamentus. Dat is namelijk altijd wel een mysterieus personage geweest, maar in dit deel kom je achter veel van zijn geheimen. Daarnaast was het einde met Sneep (ik zal niet spoileren) natuurlijk ook hartverscheurend. Dat vond ik overigens veel beter in het boek dan in de film, want in het boek kwam je veel meer informatie te weten.

Wat ik van de epiloog moet vinden, weet ik niet zo goed. Aan de ene kant had ik het helemaal prima gevonden als het boek geëindigd was zonder epiloog, want ik vind het best onrealistisch dat de twee setjes bij elkaar zijn gebleven, maar aan de andere kant vond ik het ook wel weer aandoenlijk. Ook toen ik las dat Marcel Lubbermans een professor op Zweinstein is geworden, smolt mijn hart een beetje.

Zoals ik net al zei, voelde ik me een beetje leeg en verdrietig toen ik de laatste bladzijde omsloeg. Maar ik ben ook wel weer blij dat ik nu weer verder kan lezen in al mijn andere fantastische ongelezen boeken. En ik heb natuurlijk nog de films die ik oneindige keren kan (en zal) kijken. Niet te lang treuren dus, Zweinstein blijft toch altijd in mijn hart. ❤

Ik geef Harry Potter en de Relieken van de Dood, natuurlijk, vijf sterren.

5 sterren

Harry Potter en de Relieken van de Dood is voor €29,90 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van de Harry Potter serie, en dit laatste deel? 

7 gedachten over “Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling

  1. Jammer dat je de serie uit hebt! Elke keer als je recensies las, werd ik toch gemotiveerd om Harry Potter weer eens te gaan lezen. Nu moet ik het echt een keer gaan doen. Het zijn zulke goede boeken! Vooral Relieken van de Dood wil ik graag herlezen omdat dat destijds best een indruk had gemaakt, maar ik nu hele delen van het verhaal ben vergeten.

  2. Ik vond het verschrikkelijk om het boek uit te lezen, gewoon omdat het toen echt voorbij was..
    Mooie recensie!
    Liefs Kimberly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s